• DİKKAT !

Forum içeriğine ve tüm hizmetlerimize erişim sağlamak için foruma kayıt olmalı ya da giriş yapmalısınız. Foruma üye olmak Dosya Yükleme tamamen ücretsizdir.

Çözüldü Excel'de ile göre ilçe getirme (Açılır listede seçilen şehre göre ilçelerin gelmesi)

Bu konu çözüldü olarak işaretlenmiştir. Çözülmediğini düşünüyorsanız konuyu rapor edebilirsiniz.
Durum
Konu Çözümlendiği İçin Kapatılmıştır.

Cafer

Yeni Üye
Aldığı beğeni
6
Excel V
Office 2019 TR
Konu Sahibi
Windows 10 Google Chrome 152
Herkese iyi forumlar. Şirketteki müşteri kayıt tablosu için Excel'de iki tane açılır liste (Veri Doğrulama) yapmak istiyorum. İlk kutudan "İl" seçildiğinde (Mesela Ankara), yanındaki "İlçe" kutusuna tıkladığımda sadece Ankara'nın ilçeleri listelensin istiyorum. İstanbul seçilirse sadece İstanbul'un ilçeleri gelsin. DOLAYLI fonksiyonu ile yapılıyormuş sanırım ama bir türlü listeleri birbirine bağlayamadım, hep hata veriyor. Boş şablonu ekliyorum, formülü nereye ve nasıl yazacağımı adım adım anlatırsanız çok sevinirim.

Deneyiniz.

Çözüm
Önce Formüller sekmesine girip Ad Yöneticisini aç.

Buradan Yeni butonuna bas.

Ad kısmına İSTANBUL yaz.

Başvuru Yeri kısmına İstanbul ilçelerinin olduğu hücreleri seç. Örneğin:

=Data_Kaynak!$B$3:$B$7

Sonra Tamam de.

Aynı işlemi Ankara için yap. Yeni de, Ad kısmına ANKARA yaz ve Ankara ilçelerinin olduğu alanı seç:

=Data_Kaynak!$C$3:$C$7

Tamam de.

Son olarak yine Yeni de, Ad kısmına İZMİR yazıp İzmir ilçelerinin olduğu alanı seç:

=Data_Kaynak!$D$3:$D$7

Tamam de.

Şimdi Kayit_Formu sayfasına geç.

İl seçilecek hücreyi seç. Veri → Veri Doğrulama → Liste seç ve illerin olduğu alanı kaynak olarak göster.

Daha sonra ilçe hücresini seç. Yine Veri → Veri Doğrulama → Liste seç.

Bu sefer Kaynak kısmına:

=DOLAYLI(C4)

yazıp Tamam de.

Artık C4'ten hangi ili seçersen, D4'te sadece o ile ait ilçeler çıkacak. Mesela C4'te Ankara'yı seçtiğinde, ilçe listesini açınca sadece Ankara ilçelerini göreceksin.

Konu Sahibi
Patron hocam, SNNAY hocam ikiniz de harikasınız! Çok teşekkür ederim. Patron hocamın yüklediği dosyayı indirdim, tam istediğim gibi tıkır tıkır çalışıyor. SNNAY hocamın yazdığı adım adım anlatım sayesinde de işin mantığını tamamen kavradım. Ad Yöneticisi ile illeri tanımlayıp veri doğrulamaya =DOLAYLI yazmak meğer bu kadar kolaymış, ben boş yere formülü çok karmaşıklaştırmaya çalışmışım.Hem dosya eklentisi için hem de bu harika anlatım rehberi için emeğinize sağlık. Çok sağolun teşekkür ederim.

Durum
Konu Çözümlendiği İçin Kapatılmıştır.
Geri