• DİKKAT !

Forum içeriğine ve tüm hizmetlerimize erişim sağlamak için foruma kayıt olmalı ya da giriş yapmalısınız. Foruma üye olmak Dosya Yükleme tamamen ücretsizdir.

Çözüldü Excel'de iki tarih arasındaki net iş gününü hesaplama (Resmi tatilleri düşerek)

Bu konu çözüldü olarak işaretlenmiştir. Çözülmediğini düşünüyorsanız konuyu rapor edebilirsiniz.
Durum
Konu Çözümlendiği İçin Kapatılmıştır.

vol1237

Yeni Üye
Aldığı beğeni
1
Excel V
Office 365 EN
Konu Sahibi
Windows 10 Google Chrome 152
Arkadaşlar merhaba, şirkette projelerin teslim sürelerini ve personellerin net çalışma günlerini takip etmek için bir tablo yapıyorum. İki tarih arasındaki gün sayısını bulmam lazım ama Cumartesi ve Pazar günlerinin hesaba katılmaması gerekiyor. Buraya kadar TAMİŞGÜNÜ fonksiyonu ile çözdüm sanırım.Asıl tıkandığım nokta; araya giren 29 Ekim, 23 Nisan veya Bayram tatili gibi resmi tatilleri de bu süreden otomatik olarak düşmek istiyorum. Excel'e bu resmi tatil günlerini bir liste olarak nasıl tanıtıp formüle entegre edebilirim? Formülün içine bunu nasıl gömeceğimi tam çözemedim. Örnek takvim taslağını ekliyorum, desteklerinizi bekliyorum.

Çözüm
Merhaba.

Proje Başlangıç ve bitiş tarihleri arasındaki iş günlerinin sayısını bulmak istiyorsunuz.
Kriterleriniz
1-) İki tarih arasındaki Cumartesi ve Pazar günleri sayılmayacak
2-) Resmi tatil gibi Toplu olarak çalışılmayan günler sayılmayacak. Burada resmi tatiller hariç topluca çalışılmayan günler de resmi tatil gibi düşünülebilir.

Çözüm için sadece D2 Hücresine aşağıdaki formülü yazmanız ve Resmi Tatiller başlığı altına Resmi tatil günlerini ve Tatil
HTML:
Kod:
İçeriği görebilmek için Giriş yap ya da Üye ol.

F Sütununa da Resmi Tatil günlerini ve Toplu çalışılmayan günleri yazmanız yeterli olur.

İyi çalışmalar.
Merhaba.

Bu linki incelerseniz cevap için yardımcı olacaktır.

İyi çalışmalar.

Konu Sahibi
Hocam tekrar merhaba,
Mantığı çok iyi anladım, elinize sağlık. Ancak kendi hazırladığım mevcut tablo şablonuma ve personel listeme bu Ad Tanımlama ile formül sistemini tam olarak hatasız oturtmayı beceremedim. Hücre başvurularında ve sayfa eşleştirmelerinde ufak kaymalar yaşıyorum.
Eğer sizin için de uygunsa ve vaktiniz varsa, hazırladığım dosyam ekte, Formülleri ve bu bahsettiğiniz sayfalar arası dinamik yapıyı (Resmi Tatil ve İzin mantığını) benim dosyam üzerinden kurgulayıp güncelleyebilir misiniz?
Dosyamın yapısını bozmadan bu sistemi nasıl yedirebileceğimi görmem açısından çok yardımcı olur.

Merhaba.

Proje Başlangıç ve bitiş tarihleri arasındaki iş günlerinin sayısını bulmak istiyorsunuz.
Kriterleriniz
1-) İki tarih arasındaki Cumartesi ve Pazar günleri sayılmayacak
2-) Resmi tatil gibi Toplu olarak çalışılmayan günler sayılmayacak. Burada resmi tatiller hariç topluca çalışılmayan günler de resmi tatil gibi düşünülebilir.

Çözüm için sadece D2 Hücresine aşağıdaki formülü yazmanız ve Resmi Tatiller başlığı altına Resmi tatil günlerini ve Tatil
HTML:
Kod:
İçeriği görebilmek için Giriş yap ya da Üye ol.

F Sütununa da Resmi Tatil günlerini ve Toplu çalışılmayan günleri yazmanız yeterli olur.

İyi çalışmalar.

Çözüm
Konu Sahibi
KarıncaZ Hocam elinize, emeğinize sağlık.
Söylediğiniz gibi F sütununa resmi tatilleri ve toplu çalışılmayan diğer günleri alt alta listeledim. Formülü de D2 hücresine uygulayıp aşağıya doğru çekince sistem kusursuz bir şekilde çalıştı.
Hem hafta sonlarını hem de listelediğim tatil günlerini tam istediğim gibi net iş gününden otomatik olarak düşüyor. Şablonun yapısını hiç bozmadan çok pratik ve dinamik bir çözüm oldu.
Değerli vaktinizi ayırıp dosyam üzerinden bu şekilde nokta atışı destek verdiğiniz için çok teşekkür ederim. Eksik olmayın, iyi çalışmalar dilerim.

Durum
Konu Çözümlendiği İçin Kapatılmıştır.
Geri