• DİKKAT !

Forum içeriğine ve tüm hizmetlerimize erişim sağlamak için foruma kayıt olmalı ya da giriş yapmalısınız. Foruma üye olmak Dosya Yükleme tamamen ücretsizdir.

Soru Excel'de Formüllerin Otomatik Hesaplanmaması ve Hücreye Çift Tıklayıp Enter Yapınca Güncellenmesi Hatası

ilhanck

Yeni Üye
Aktivite

0%

Aldığı beğeni
0
Excel V
Office 365 TR
Konu Sahibi
Windows 10 Google Chrome 151
Selamlar arkadaşlar. Ofisteki bilgisayarda bugün çok garip bir Excel hatasıyla karşılaştım. Tablodaki miktarları veya birim fiyatları değiştirdiğim halde, en sağdaki TUTAR sütunundaki formüller hiçbir şekilde güncellenmiyor, eski sonuçlar aynen kalıyor.İşin garibi, formülün olduğu hücreye gidip F2 yapıp ya da çift tıklayıp Enter yapınca tutar anca o zaman kendini güncelliyor. Ama tabloda binlerce satır var, her veri değişiminde tek tek hücrelerin içine girip Enter yapmam imkansız. Dosya bozuldu sandım, yeni sayfaya kopyaladım yine aynı durum devam ediyor.Bilgisayarın veya Excel'in ayarlarında formüllerin anlık olarak kendi kendine hesaplanmasını engelleyen gizli bir yer mi var? Daha önce başına gelen varsa acil desteklerinizi bekliyorum, işler tamamen birikti. Dosyam ektedir rica etsem yardımcı olabilir misiniz.

Ekli dosyalar

Windows 10 Google Chrome 152
Dosyanızda formül içeren hücre / sütun yok

Konu Sahibi
Android 10 Google Chrome 152
Galapagos hocam tekrardan çok özür dilerim, panikle hakikaten formülsüz halini yüklemişim.
Haklı uyarınız sonrası asıl çalışma dosyamın küçük bir özetini içeren formüllü halini ekte yeniden paylaşıyorum.
Dosya İçeriği ve Yapısı:
  • Tabloda Miktar (C sütunu) ve Birim Fiyat (D sütunu) verilerim var.
  • En sağdaki TUTAR (E sütunu) kısmına ise =C2*D2 şeklinde basit çarpım formüllerini satır satır uyguladım.
Şu an dosyada miktar veya fiyatı değiştirdiğimde Tutar sütunu asla kendini tetiklemiyor, eski değerde çakılı kalıyor. Hücreye çift tıklayıp Enter yapınca anca o zaman hesaplıyor.
Formüllerin aktif olduğu bu güncel dosyayı inceleyebilirseniz çok memnun olurum hocam. Değerli vaktiniz için teşekkürler.

Ekli dosyalar

Windows 10 Google Chrome 152
Formüller / Hesaplama seçenekleri altındaki seçenek " El ile " görünüyor. "otomatik" ile değiştirin.

1788378563951.png

Geri