• DİKKAT !

Forum içeriğine ve tüm hizmetlerimize erişim sağlamak için foruma kayıt olmalı ya da giriş yapmalısınız. Foruma üye olmak Dosya Yükleme tamamen ücretsizdir.

Çözüldü Excel'de Brütten Nete Maaş Hesaplama: Güncel Gelir Vergisi Dilimleri Formülü (%15, %20, %27, %35, %40)

Bu konu çözüldü olarak işaretlenmiştir. Çözülmediğini düşünüyorsanız konuyu rapor edebilirsiniz.
Durum
Konu Çözümlendiği İçin Kapatılmıştır.

Namik

Yeni Üye
Aldığı beğeni
1
Katkı
%10
Excel V
Office 365 TR
Konu Sahibi
Herkese merhaba, iyi forumlar.
Şirketimizdeki personellerin brüt maaşları üzerinden net maaşlarını, AGİ/Devlet istisnalarını ve en önemlisi kümülatif gelir vergisi matrahına göre vergi dilimi kayıplarını otomatik hesaplayan dinamik bir tablo yapmaya çalışıyorum.
Bildiğiniz üzere güncel vergi dilimleri şu şekilde değişti:
  • 190.000 TL'ye kadar %15
  • 400.000 TL'ye kadar %20
  • 1.500.000 TL'ye kadar (ücretlilerde) %27
  • 5.300.000 TL'ye kadar %35
  • Üzeri için %40
Personel yıl içinde kümülatif olarak dilim değiştirdikçe o aya ait gelir vergisini EĞER (IF) veya DÜŞEYARA (VLOOKUP) ile hatasız bir şekilde bir üst dilime nasıl aktarabilirim? İç içe EĞER yazınca formül çok hantallaşıyor ve hata payı artıyor. Bunun daha dinamik ve profesyonel bir formül yöntemi var mıdır?
Örnek şablon dosyamı ekliyorum. Destek verecek hocalara şimdiden çok teşekkürler.

Çözüm
Merhaba.

Dosyanızı inceledim. Forumda konuyla ilgili birçok çalışma var, incelemenizi tavsiye ederim.
Dosyanızda birçok başlık eksik sadece Gelir vergisi hesaplaması için dosyanıza ufak eklemeler yaptım. GV dilimlerini üst kısma yazdım. Asgari Ücret Gelir Vergisi İndirimi ni de başlık olarak ekledim.

GV formülü benim için ufuk açıcıydı. Bu formülü sayın Fedon Kadifeli nin hazırladığı bir bordro çalışmasında gördükten sonra fonksiyonlara bakış açım çok değişti.

Umarım faydası olur.

Revize dosyanız ektedir.
İyi çalışmalar.
Merhaba.

Dosyanızı inceledim. Forumda konuyla ilgili birçok çalışma var, incelemenizi tavsiye ederim.
Dosyanızda birçok başlık eksik sadece Gelir vergisi hesaplaması için dosyanıza ufak eklemeler yaptım. GV dilimlerini üst kısma yazdım. Asgari Ücret Gelir Vergisi İndirimi ni de başlık olarak ekledim.

GV formülü benim için ufuk açıcıydı. Bu formülü sayın Fedon Kadifeli nin hazırladığı bir bordro çalışmasında gördükten sonra fonksiyonlara bakış açım çok değişti.

Umarım faydası olur.

Revize dosyanız ektedir.
İyi çalışmalar.

Çözüm
Konu Sahibi
KarıncaZ hocam selamlar, emeğinize ve vaktinize sağlık.
Gönderdiğiniz revize dosyayı hemen indirdim ve inceledim. İç içe EĞER (IF) yazarak formülü hantallaştırmaktan o kadar korkuyordum ki, paylaştığınız bu yöntem ilaç gibi geldi. Bahsettiğiniz gibi Fedon Kadifeli hocanın mantığı gerçekten de fonksiyonlara bakış açısını değiştirecek cinstenmiş, benim de ufkumu açtı diyebilirim.Eklediğiniz Asgari Ücret Gelir Vergisi İndirimi başlığı ve yukarıya sabitlediğiniz güncel GV dilimleri tablosu sayesinde şablon tam anlamıyla dinamik ve profesyonel bir maaş robotuna dönüştü. Şirketteki kümülatif matrah takibi ve dilim kayıpları artık tamamen hatasız hesaplanabiliyor.
Değerli desteğiniz ve harika yönlendirmeniz için çok teşekkür ederim. Sağ olun, var olun. İyi çalışmalar dilerim.

Durum
Konu Çözümlendiği İçin Kapatılmıştır.
Geri