• DİKKAT !

Forum içeriğine ve tüm hizmetlerimize erişim sağlamak için foruma kayıt olmalı ya da giriş yapmalısınız. Foruma üye olmak Dosya Yükleme tamamen ücretsizdir.

Çözüldü Excel'de birden fazla evet seçeğini toplamaya ekleme

Bu konu çözüldü olarak işaretlenmiştir. Çözülmediğini düşünüyorsanız konuyu rapor edebilirsiniz.
Durum
Konu Çözümlendiği İçin Kapatılmıştır.

ferhataata

Yeni Üye
Aldığı beğeni
0
Excel V
Office 2013 TR
Konu Sahibi
Merhaba, bir excel formülünde takılı kaldım. şöyle ki işlem sonunda bir toplama işlemi var. toplama işlemine şunu eklemek istiyorum. Örneğin d30 alanında genel toplam var. Bu toplama d18 evet ise d20 alanını dahil et. D19 evet ise d21 alanını dahil et şeklinde olacak, Excel dosyasını ekliyorum, dosya içinde de açıklama var, yardımcı olursanız sevinirim. Teşekkürler.

Çözüm
Deneyin
HTML:
Kod:
İçeriği görebilmek için Giriş yap ya da Üye ol.
BU GENEL TOPLAMA D19 EVET ise D10'u, D20 EVET ise D11'i, D21 EVET ise D23'ü ve d22 evet ise D8'i dahil et formülü yapmak istiyorum. Sadece bir alanı evet olarak dahil edebildim ama birden fazla eveti yapamadım
Deneyin
HTML:
Kod:
İçeriği görebilmek için Giriş yap ya da Üye ol.
BU GENEL TOPLAMA D19 EVET ise D10'u, D20 EVET ise D11'i, D21 EVET ise D23'ü ve d22 evet ise D8'i dahil et formülü yapmak istiyorum. Sadece bir alanı evet olarak dahil edebildim ama birden fazla eveti yapamadım

Çözüm
Konu Sahibi
=(D26-D31)+EĞER(D19="EVET";D10;0)+EĞER(D20="EVET";D11;0)+EĞER(D21="EVET";D23;0)+EĞER(D22="EVET";D8;0) bu evetleri d24 alanına dahil etmek istiyorum hocam. (D26-D31) burada bir sorun var sanırım ya da ben anlamadım. tekrar bakabilir misiniz?

Konu Sahibi
=(D26-D31)+EĞER(D19="EVET";D10;0)+EĞER(D20="EVET";D11;0)+EĞER(D21="EVET";D23;0)+EĞER(D22="EVET";D8;0) bu evetleri d24 alanına dahil etmek istiyorum hocam. (D26-D31) burada bir sorun var sanırım ya da ben anlamadım. tekrar bakabilir misiniz?
yani d18 alanında 135.000 toplam var, yukarıdaki formülde diğer alanlar evet ise d18'deki toplama dahil ederek hepsini d24 alanında göstermesini istiyorum. teşekkür ederim.

Konu Sahibi
Hocam çok teşekkür ederim, dikkat etmediğim bir ayrıntı varmış. bir de benim excel ingilizce olduğu için #name hatası çıkıyordu, onu da hallettim. teşekkür ederim tekrar iyi günler dilerim.

Durum
Konu Çözümlendiği İçin Kapatılmıştır.
Geri