• DİKKAT !

Forum içeriğine ve tüm hizmetlerimize erişim sağlamak için foruma kayıt olmalı ya da giriş yapmalısınız. Foruma üye olmak Dosya Yükleme tamamen ücretsizdir.

Çözüldü excelde barkod yapma

Bu konu çözüldü olarak işaretlenmiştir. Çözülmediğini düşünüyorsanız konuyu rapor edebilirsiniz.
Durum
Konu Çözümlendiği İçin Kapatılmıştır.

KemalDurmuş

Yeni Üye
Aldığı beğeni
16
Excel V
Office 2010 TR
Konu Sahibi
Merhaba
Koli etiket basarken excel in yanı sıra barkod uygulaması olan bir yazılım kullanıyorum. Yani bir işi yapmak için iki ayrı program kullanmam gerekiyor.
Bu barkod basma işini excel kodlarının içine dahil edebilir miyiz. yardımcı programdan almış olduğum görüntüyü ekliyorum.
Çözümünüzü ya da önerilerinizi rica ederim.
Not: bilgisayarımda barkod fontları mevcut.
barcode.jpg

Barkod numarası örneğin : 56987412369852 olsun

İlgili hücreye *56987412369852* gibi yazarsanız ve fontu barkod seçerseniz aynı sonucu vermesi gerekir.

A1=56987412369852
B1="*"&A1&"*"
B1 barkod fontu yapıp deneyin.

Konu Sahibi
Barkod numarası örneğin : 56987412369852 olsun

İlgili hücreye *56987412369852* gibi yazarsanız ve fontu barkod seçerseniz aynı sonucu vermesi gerekir.

A1=56987412369852
B1="*"&A1&"*"
B1 barkod fontu yapıp deneyin.
merhaba
maalesef aynı şey olmuyor.
örnek olarak resimde ki çalışmayı sizinle paylaşayım.
Excel de sizin vermiş olduğunuz yöntemle yapmış olduğum ve programla çıkan sonuç görülüyor.
program check digit hesaplıyor. fontla bu mümkün değil.
Birde bu Cod 128 in farklı versiyonları var. Program bunun Cod 128(a,b,c) versiyonunu kullanıyor.
bu versiyona ait bir font bulamadım. Bu da ayrı bir problem gibi gözüküyor.

Alttaki programdan aldığım veridir.barcode.jpg

Benim eklediğim formülü uygulamamışsınız.
Dikkat ederseniz başta ve sonda yıldız işareti var.
Yıldız önemli, uygulayıp deneyin..

Olmazsa font bulunur.

Screenshot_20230314_184439_Chrome.jpg

Ekteki fontu da deneyiniz. Tam hatırlamıyorum ama sanki 128 ailesindendi.

Konu Sahibi
Ekteki fontu da deneyiniz. Tam hatırlamıyorum ama sanki 128 ailesindendi.
merhaba sayın RBozkurt
İlginiz için teşekkür ediyorum.
sizin söylediğiniz gibi belirtmiş olduğunuz sayıları excelde yazdım, aynı sayıları ilgili programa da yazdım aldığım sonuç resimdeki gibidir.
Çubuklar farklı gözüküyor. Eklemiş olduğunuz font code39 fontudur, bizim uygulamamızda code128(a,b,c) fontu kullanılıyor ( en azından uygulamanın kod penceresinde bu gözüküyor).

Konu Sahibi
:( maalesef
Sağlık olsun, ilginiz için teşekkür ediyorum. Bilgisi olan arkadaşların katkılarını bekliyorum.
Barkoda ilişkin kod ları olan arkadaşlar ilgilenirmi acaba.

Hocam excel uygulamanız mı yanlış çıkarıyor bende bir uygulama var aşağıdaki resimdeki gibi doğru çıkarıyor

1678887821005.png

ektedir

Konu Sahibi
Merhaba Sn. askan tekrar teşekkür ederim. Anladığım kadarıyla internetten bağlantı yoluyla barkod oluşturuluyor. Pratikte biraz sorun çıkarabilir.
Forumda arattığımda ekteki dosyayı buldum. Dosya üzerinde ne yapmak istediğimi anlatmaya çalıştım. ilgilenirseniz memnun olurum.
Teşekkürler

Deneyiniz

Konu Sahibi
Merhaba Sn. askan
ancak inceleme fırsatı buldum. Barkod yapa tıkladığımızda b stünuna yukarıdan aşağı bütün barkodlar geliyor. İstediğimiz bu değil di.
Olması gereken sayfadaki eklemiş olduğumuz metin kutusuna, a1 deki verinin barkodunu getirecek yazıcıya gönderecek, sonra a2 deki verinin barkodunu getirecek yazıcıya gönderecek. Bu döngü a stünunun son veri satırına kadar gitmiş olacak.
barkod kodları bir shape ekleyip barkodu bunun içine yapıyor, oysa shape eklemeden bizim oluşturduğumuz metin kutusunun içine oluşturması gerekiyor. Bütün aramalarıma rağmen ( fazla bilgim olmadığından) barkodu metin kutusuna nasıl yönlendireceğimi bulamadım.
Bunu yapabilirmiyiz.

İlk mesajdaki soru ile farklılaştı...

Dosyada metin kutusu yok, hangi barkod bu metin kutusuna gelecek yazılmamış veya hazır resim vs olarak barkod var diyelim eklenmemiş.

Elinizde hazır barkodlar varsa ve bu hazır barkodları A sütununda yazan barkod ile eşleştirip çıktı alacaksanız ???

Konu Sahibi
İlk mesajdaki soru ile farklılaştı...

Dosyada metin kutusu yok, hangi barkod bu metin kutusuna gelecek yazılmamış veya hazır resim vs olarak barkod var diyelim eklenmemiş.

Elinizde hazır barkodlar varsa ve bu hazır barkodları A sütununda yazan barkod ile eşleştirip çıktı alacaksanız ???
Merhaba Sn. RBozkurt
Sn. askan'ın yardımları ile bir yere kadar geldik. Dosya ektedir.
Dosyanın içinde de belirttiğim gibi. Barkod Metin kutusunun içinde yer aldıktan sonra yazıcıya gönderilecek sonra diğer satırdaki barkod metin kutusunda yer alıp yazıcıya gönderilecek şeklinde satır sonuna kadar işlem devem edecek.
Şöyle düşünün
elinizde bir liste var bunu a1 sütununa giriyorsunuz bir tuşa basıyorsunuz sırasıyla barkod halini yazıcıdan alıyorsunuz. her bir barkod bir etikete gelecek şekilde tek tek yazıcıdan çıkıyor. özetle yapmak istediğim bu.
Tabiki barkod halini görmek için de sayfaya bir metin kutusu ekleyip barkodu bunun içinde en ve boy olarak ayarlamış oluyoruz.
Hatta metin kutusu yerine sayfadaki bir hücreyi de barkod görüntüsü için kullanabiliriz. kodu nasıl ayarlayabilirsek.
Umarım açıklayıcı olabilmişimdir.
Saygılarımla

Konu Sahibi
Merhaba
şimdi de böyle bir sıkıntı oluştı
Borkod olması gereken rakam "005004127680340" barkod yapmaya çalıştığımda "5004127680340" baştaki iki sıfırı atıyor
oysa barkod için de bulunması gerekiyor.
varmı çaresi

Merhaba
şimdi de böyle bir sıkıntı oluştı
Borkod olması gereken rakam "005004127680340" barkod yapmaya çalıştığımda "5004127680340" baştaki iki sıfırı atıyor
oysa barkod için de bulunması gerekiyor.
varmı çaresi
Metin yapınca düzelir mi? Deneyin.

Çözüm
Durum
Konu Çözümlendiği İçin Kapatılmıştır.
Geri