• DİKKAT !

Forum içeriğine ve tüm hizmetlerimize erişim sağlamak için foruma kayıt olmalı ya da giriş yapmalısınız. Foruma üye olmak Dosya Yükleme tamamen ücretsizdir.

Çözüldü Excel'de aynı hücredeki metin ve sayıları formülle ayırma (İsim ve Telefon birleşik)

Bu konu çözüldü olarak işaretlenmiştir. Çözülmediğini düşünüyorsanız konuyu rapor edebilirsiniz.
Durum
Konu Çözümlendiği İçin Kapatılmıştır.

Y Gül

Yeni Üye
Aldığı beğeni
1
Excel V
Office 2021 TR
Konu Sahibi
Windows 10 Google Chrome 152
Selamlar herkese, iyi forumlar. Web sitesinden Excel'e bir müşteri listesi çektim ama veriler tam bir felaket geldi. Aynı hücrenin içinde hem müşteri adı hem de telefon numarası birleşik duruyor (Örnek: "Ahmet Yılmaz5321112233"). İsimlerin uzunlukları değişken olduğu için SOLDAN veya SAĞDAN formülleriyle sabit bir karakter sayısı verip ayıramıyorum.Hücrenin içindeki metin (harf) kısmını ayrı bir sütuna, sayı (telefon) kısmını ayrı bir sütuna dinamik olarak nasıl ayırabilirim? HIZLI DOLDURMA (Ctrl+E) yapınca bazı satırlarda sapıtıyor, bana kalıcı bir formül çözümü lazım.
Yardımcı olabilecek hocalara şimdiden çok teşekkürler.
Örnek hatalı dosyayı ekledim.

Konu Sahibi
Korhan AYHAN Hocam selamlar, hızlı dönüşünüz için çok teşekkür ederim.
Bilgisayarımda Office 2021 TR sürümünü kullanıyorum. Hızlı doldurma (Ctrl+E) bazı satırlarda isimlerin uzunluğu çok değişken olduğu için karıştırıyor. Bu sürümde sorunsuz çalışacak, isim ve telefonu dinamik olarak ayırabileceğim kalıcı bir formül paylaşabilirseniz çok sevinirim.
Şimdiden emeğinize ve bilgilerinize sağlık.

Konu Sahibi
Korhan AYHAN hocam iyi ki varsınız.
Hızlı dönüşünüz ve kalıcı çözümünüz için çok teşekkür ederim, emeğinize sağlık.
Dediğiniz gibi formülleri Dizi Formülü mantığıyla (Ctrl + Shift + Enter tuşlarına birlikte basarak) uyguladım. İsimlerin uzunluğu ne kadar değişirse değişsin, metin kısmını da telefon numaralarını da dinamik olarak sıfır hata ile birbirinden ayırdı.
Hızlı Doldurma'nın (Ctrl+E) patladığı satırlarda bu formül sistemi tam anlamıyla hayat kurtardı. Beni çok büyük bir dertten ve tonlarca manuel iş yükünden kurtardınız.
Sizden olmazsa ne yapardım hiç bilmiyorum, Aklınıza zihninize sağlık emeğinize sağlık

Durum
Konu Çözümlendiği İçin Kapatılmıştır.
Geri