• DİKKAT !

Forum içeriğine ve tüm hizmetlerimize erişim sağlamak için foruma kayıt olmalı ya da giriş yapmalısınız. Foruma üye olmak Dosya Yükleme tamamen ücretsizdir.

Soru Excel'de ad soyad ayırma formülü veya hızlı yolu var mı? (Hücredeki metni bölme)

rge1345

Yeni Üye
Aldığı beğeni
0
Katkı
%0.00
Excel V
Office 365 TR
Konu Sahibi
Herkese merhaba,
E-ticaret panelinden çektiğim bir müşteri listesi var. Listede ad ve soyad bilgileri "Ahmet Yılmaz" şeklinde tek bir hücrede birleşik olarak geliyor. Benim bunları hızlıca "Ad" ve "Soyad" olarak iki ayrı sütuna ayırmam gerekiyor.
Dosyada yaklaşık 5000 satır veri var, tek tek yapmam imkansız. Metni Sütunlara Dönüştür özelliğini denedim ama bazı iki isimli kişilerde (Örn: Mehmet Ali Aydın) soyadı da bölüyor ve düzen bozuluyor. Formülle veya daha pratik (Hızlı Doldurma vs.) bir yöntemle bu isim soyisim ayırma işlemini hatasız nasıl yapabilirim? Örnek dosyayı ekliyorum, şimdiden teşekkürler.

Ekli dosyalar

Merhaba,

Bu konuyu incelediniz mi?

Konu Sahibi
Korhan AYHAN hocam yönlendirmeniz için çok teşekkür ederim, o konuyu inceledim. Orada eski nesil karmaşık SOLDAN, SAĞDAN, BUL kombinasyonlarıyla çözülmüş. Formüller çok uzun olduğu için kendi tabloma uyarlarken biraz zorlandım.
Ben sorumda belirttiğim gibi Office 365 kullanıyorum. Duyduğuma göre Microsoft 365 versiyonlarında bu işi çok daha kısa ve pratik yapan =METİNÖNCESİ() veya =METİNSONRASI() gibi yeni fonksiyonlar varmış.
Eğer zahmet olmazsa, bu iki isimli kişileri ayırma işlemini Office 365'in bu yeni ve güncel metin formülleriyle nasıl yapabileceğimizi de bu konuda kısaca paylaşabilir misiniz? Benim gibi yeni versiyon kullanan diğer üyelere de harika ve çok daha pratik bir alternatif kaynak olmuş olur.
Şimdiden emeğinize sağlık hocam.

Ad için

HTML:
Kod:
İçeriği görebilmek için Giriş yap ya da Üye ol.

Soyad için

HTML:
Kod:

Ad - Soyad tek formül

HTML:
Kod:

Ad- Soyad bölme işleminde unutulmaması gereken bir nokta : Soyad her zaman tek kelime olmayabilir. Bu durumda ad hücresinde ilk soyad görünebilir. Bu tür işlemlerde %100 kesinlik olmaz. Bilginize,

Alternatif...

B2 hücresine uygulayınız. Tüm liste dökülmeli olarak listelenir.

Mantık olarak son kelime SOYAD olarak baz alındı...

HTML:
C++:

Regex ifadelerle alternatif dökülmeli formül :

HTML:
Kod:

Geri