• DİKKAT !

Forum içeriğine ve tüm hizmetlerimize erişim sağlamak için foruma kayıt olmalı ya da giriş yapmalısınız. Foruma üye olmak Dosya Yükleme tamamen ücretsizdir.

Çözüldü Excel VBA Makro ile Bir Klasördeki Birden Fazla Dosyayı Tek Sayfada Alt Alta Toplama

Bu konu çözüldü olarak işaretlenmiştir. Çözülmediğini düşünüyorsanız konuyu rapor edebilirsiniz.
Durum
Konu Çözümlendiği İçin Kapatılmıştır.

ozgurbilen

Yeni Üye
Aktivite

0%

Aldığı beğeni
1
Excel V
Office 2021 TR
Konu Sahibi
Windows 10 Google Chrome 151
Değerli hocalarım, iyi akşamlar dilerim. Bilgisayarımda "Aylık_Raporlar" adında bir klasör var ve bu klasörün içine her gün farklı isimlerle (Örn: Rapor_01, Rapor_02...) yeni Excel dosyaları ekleniyor. Bu dosyaların hepsinin içindeki sütun yapıları, başlıkları birebir aynı.Benim her akşam bu klasördeki tüm dosyaları tek tek açıp, içindeki verileri kopyalayıp, ana dosyamdaki "Konsolide" sayfasında alt alta yapıştırmam gerekiyor. Dosya sayısı 40'ı geçtiği için artık her gün yarım saatimi bu manuel işe harcamaktan yoruldum.Bir makro yazsak, klasörün yolunu gösterdiğimizde içindeki tüm Excel dosyalarını sırayla tarayıp, ilk satırdaki başlıkları almadan sadece dataları ana dosyamıza alt alta hızlıca kopyalayabilir mi? Bu işi kurumsal bir döngüyle çözecek VBA kod kalıbı rica ediyorum.
Şablon dosyamı ektedir.

Çözüm
Merhaba.

Dosyanızı inceledim. Aktarım yapılacak dosya yoktu, bende kendimce 3 başlıktan oluşan örnek excel dosyaları hazırladım ve Vba kodları ona göre yazdım.

Ekte Örnek Dosyayı yani Düğmeye bastığınızda Excellerin birleştirileceği dosyayı ve C:\Aylık_Raporlar\ Klasörünün içinde olması gereken Örnek Excel Dosyalarını bulabilirsiniz.

Bu taraz uygulamalarda Birleştirilecek dosyalarda her şey aynıysa daha kolay. Başlık bir dosyada 1. satırda diğerinde 5. satırdaysa sorun olabilir. Bir başka sorun da aynı başlıklar farklı sütunlarda ise yine sorun olabilir. Birleştirilmiş hücreler varsa sorun olabilir. Tüm dosyalar her şeyiyle aynı sadece satır sayıları farklı varsayımına göre hazırlanmıştır.

Umarım işinizi çöze.
İyi çalışmalar.
Windows 10 Google Chrome 152
Merhaba.

Dosyanızı inceledim. Aktarım yapılacak dosya yoktu, bende kendimce 3 başlıktan oluşan örnek excel dosyaları hazırladım ve Vba kodları ona göre yazdım.

Ekte Örnek Dosyayı yani Düğmeye bastığınızda Excellerin birleştirileceği dosyayı ve C:\Aylık_Raporlar\ Klasörünün içinde olması gereken Örnek Excel Dosyalarını bulabilirsiniz.

Bu taraz uygulamalarda Birleştirilecek dosyalarda her şey aynıysa daha kolay. Başlık bir dosyada 1. satırda diğerinde 5. satırdaysa sorun olabilir. Bir başka sorun da aynı başlıklar farklı sütunlarda ise yine sorun olabilir. Birleştirilmiş hücreler varsa sorun olabilir. Tüm dosyalar her şeyiyle aynı sadece satır sayıları farklı varsayımına göre hazırlanmıştır.

Umarım işinizi çöze.
İyi çalışmalar.

Çözüm
Konu Sahibi
Android 10 Google Chrome 152
KarıncaZ hocam ellerinize, emeğinize sağlık! Akşam akşam hızır gibi yetiştiniz.

Dosya yükleme aşamasında kaynak raporları eklemeyi unutmuşum, kusura bakmayın. Ama siz zaten mantığı harika kurup kendiniz örnekler üretmişsiniz. Gönderdiğiniz Vba_Dosya_Birlestirme_Rev01.xlsb dosyasını indirdim ve kendi klasör yolumu koda tanımlayıp test ettim.
Sonuç tek kelimeyle mükemmel! Bizim muhasebe programından gelen dosyaların hepsinin başlık ve sütun yapıları birebir aynı olduğu için makro hiç takılmadan, saniyeler içinde 40 küsur dosyanın verisini alt alta "Konsolide" sayfasına yığdı. Beni her gün yarım saat manuel kopyala-yapıştır yapma eziyetinden kurtardınız, hakkınız ödenmez.
Uyarınız üzere birleştirilmiş hücre vs. olmamasına da dikkat edeceğim. Çok teşekkürler, iyi çalışmalar

Durum
Konu Çözümlendiği İçin Kapatılmıştır.
Geri