• DİKKAT !

Forum içeriğine ve tüm hizmetlerimize erişim sağlamak için foruma kayıt olmalı ya da giriş yapmalısınız. Foruma üye olmak Dosya Yükleme tamamen ücretsizdir.

Çözüldü Excel vba da Userform çalışmıyor

Bu konu çözüldü olarak işaretlenmiştir. Çözülmediğini düşünüyorsanız konuyu rapor edebilirsiniz.
Durum
Konu Çözümlendiği İçin Kapatılmıştır.

CristianoRonaldo

Yeni Üye
Aldığı beğeni
13
Excel V
Office 2016 TR
Konu Sahibi
Excel Vba da diğer eklentiler yok diye MSSTKPRP.dll bunu indirdim kurdum lakin hiçbir xlsm uzantılı dosyam çalışmıyor sürekli hata geliyor
Excel Vba da yeniden program yapayım diyorum Userformu açmıyor resimde ki gibi hata veriyor eğer ilgilenirseniz memnun olurum

örnek eklerseniz iyi olur

Başka birinin alttaki yazdığı şekilde çözmüş.Tabii win7 içinmiş ilgili işletim sistemine görede çalışır sanki.
Alıntıdır.

Windows7 64 bit ve OFICE 32 bit kullanan arkadaşlar için.
Bu soruna yol açan kısım MSSTKPRP.dll dosyasının versiyonu ile alakalı ( olması gereken versiyon 6.0.81.69 olması gerekiyormuş ) ve başlat çalıştır özelliği ile de düzelmiyor.
çözüm için aşağıda bu dll dosyasının versiyonunu da ekledim.

Şimdi yapılması gereken işlem :

Bu dll dosyasını,
1 - C sürücüsünün içinde Windows klasörünün altında bulunan system32 adlı klasörün içine kopyalanacak.
2 - Aynı dosya yine C sürücüsünün içinde Windows klasörünün içindeki sysWOW64 klasörüne de kopyalanacak.

Daha sonra ise Başlat a basıp oradaki programlar ve dosyaları ara kısmına CMD yaılacak ve çıkan CMD dosyasına sağ tıklayarak yönetici olarak çalıştırılacak.

Gelen siyah ekrana
Aynen şu kelimeleri yazın.

regsvr32 c:\windows\system32\MSSTKPRP.dll ve enter tuşuna basın.
Kapatmadan tekrar işleme devam edin .
regsvr32 c:\windows\sysWOW64\MSSTKPRP.dll ve enter tuşuna basın.

Konu Sahibi
Başka birinin alttaki yazdığı şekilde çözmüş.Tabii win7 içinmiş ilgili işletim sistemine görede çalışır sanki.
Alıntıdır.

Windows7 64 bit ve OFICE 32 bit kullanan arkadaşlar için.
Bu soruna yol açan kısım MSSTKPRP.dll dosyasının versiyonu ile alakalı ( olması gereken versiyon 6.0.81.69 olması gerekiyormuş ) ve başlat çalıştır özelliği ile de düzelmiyor.
çözüm için aşağıda bu dll dosyasının versiyonunu da ekledim.

Şimdi yapılması gereken işlem :

Bu dll dosyasını,
1 - C sürücüsünün içinde Windows klasörünün altında bulunan system32 adlı klasörün içine kopyalanacak.
2 - Aynı dosya yine C sürücüsünün içinde Windows klasörünün içindeki sysWOW64 klasörüne de kopyalanacak.

Daha sonra ise Başlat a basıp oradaki programlar ve dosyaları ara kısmına CMD yaılacak ve çıkan CMD dosyasına sağ tıklayarak yönetici olarak çalıştırılacak.

Gelen siyah ekrana
Aynen şu kelimeleri yazın.

regsvr32 c:\windows\system32\MSSTKPRP.dll ve enter tuşuna basın.
Kapatmadan tekrar işleme devam edin .
regsvr32 c:\windows\sysWOW64\MSSTKPRP.dll ve enter tuşuna basın.
Refaz hocam Microsoft Officeyi onar dedim dosyalarım çalıştı Excel Vba da çalıştı fakat yine resimdeki gibi Additional Controls yine açılmıyor bendeki Excel 32 bit Windows 10 64 bit bu 6.0.81.69 versiyon desteklermi desteklemezse hangisi olur hocam

Sanırım ben bunun için pc formatlamak zorunda kalmıştım 5 sene evvel :)
Ama vardır bir çözüm.

Win10 için buldum ama denemedim.Zip olarak indirdim buraya ekledim.Bir deneyin isterseniz.

Bu bağlantı ziyaretçiler için gizlenmiştir. Görmek için lütfen giriş yapın veya üye olun.

Çözüm
Konu Sahibi
Win10 için buldum ama denemedim.Zip olarak indirdim buraya ekledim.Bir deneyin isterseniz.

Bu bağlantı ziyaretçiler için gizlenmiştir. Görmek için lütfen giriş yapın veya üye olun.
Refaz hocam çok çok teşekkür ediyorum ilginiz için eğer bi daha başka konuda çıkmaza gelirsem başınızı ağrıtırım:):):):)

Durum
Konu Çözümlendiği İçin Kapatılmıştır.
Geri