• Foruma hoş geldin 👋 Ziyaretçi

Forum içeriğine ve tüm hizmetlerimize erişim sağlamak için foruma kayıt olmalı ya da giriş yapmalısınız. Foruma üye olmak tamamen ücretsizdir.

Çözüldü Excel vba başka kitaptan farklı sayfalardan istediğin sayfalara otomatik veri aktarma.

Bu konu çözüldü olarak işaretlenmiştir. Çözülmediğini düşünüyorsanız konuyu rapor edebilirsiniz.
Durum
Konu Çözümlendiği İçin Kapatılmıştır.

merttr07

Yeni Üye
Kullanıcı Bilgileri
Aktiflik
Aldığı beğeni
13
Excel V
Office 2013 TR
Konuyu Başlatan
İyi günler kart basma listesinde gözükmeyen personelleri otomatik olarak seçmiş olduğum sayfalara verileri atamsını istiyorum denedim ama yazmış olduğum kodlar ile başaramadım. Üç ana data sayfası bulunmakta veriyi yükleyeceğim sayfayı seçip daha sonra başka excel çalışma kitabından seçmiş olduğum sayfalara otamatik verileri aktarmasını sağlamak istiyorum. Ama ne yazık ki başaramadım burada şuan takıldım diğer sorunlara geçemedim çünkü veriyi aktaramıyorum.
User Forum adı frmVerikayıt
Program
Kullanıcı adını seçtik ten sonra
şifre 1

Ekli dosyalar

• Personel İzin Takip.xlsm
    2.5 MB · Gösterim: 12
Belirtmeyi unuttum, bu durumda dosyalar aynı klasörde olmasına göre çalışıyor. Dosya yolunu kodlarda kendinize uyarlayın.

Ekteki dosyada sayfa isimlerindeki _ (alt tireyi) kaldırdım. İki dosyada da sayfa isimleri aynı oldu.
İlgili sayfalarda A1 (ID yazan ) hücresini seçerseniz kod çalışıyor.
Kodlar ThisWorkbook kod modülünde.
Sıralamayı neye göre yapacaksınız, ona göre ID verile bilinir.
Modules kısmında AcilisMod kısmında hata alıyorum frmAnaEkran.Show hata veriyor

Belirtmeyi unuttum, bu durumda dosyalar aynı klasörde olmasına göre çalışıyor. Dosya yolunu kodlarda kendinize uyarlayın.
Şuan yapmış olduğunuz kodlamayı bir bulamadı. Ve program açılışta hata veriyor. Kendisimi otamatik hep veri alıcak yolda Excel ile benmi yükliycem farklılık göremedim

Kodu buldum thisWorkbook içerisinde ama frmVerikayıt var ve Pkds.xlsx hep olmayacak iş bittikten sonra silinecek bir dosya. Benim istediğim. User From da frmVerikayıt var buradan combobox sayfa seçerek istediğim sayfaya sabit biri Excel dosyası değil farklı excel dosyasıda olabilir. Verileri seçmiş olduğum sayfaya aktarmak yaşmış olduğunuz konu ile nasıl veri aktarılan anlayamadım deneyemedim çalışmıyor şuan hata alıyorum onu çözmeye çalışıyoru

Sorun benim sayfa isimlerini değiştirmemden kaynaklanıyor.
Kodlamanız çok karışık, sizin kodlarınıza dokunmadan çözmek istedim.
Eğer PKDS raporu dosyasındaki sayfa isimlerini Personel İzin Takip dosyasındaki sayfa isimlerine dönüştürürseniz benim kodlar çalışır.
Dosya seçme işini de hallede bilinir onda sorun yok.

Eğer PKDS raporu dosyasındaki sayfa isimlerini Personel İzin Takip dosyasındaki sayfa isimlerine dönüştürürseniz benim kodlar çalışır.
Kodları istediğiniz gibi değiştire bilirsiniz benim kodlarım karışık geldiyse eğer frmVerikayıt kısımından yapmam gerek çünkü Excel açık olmayacak arkada butona basarak yapacağım işlemi. Diğer kodlar silinsede sorun değil yedeği bende mevcut. Dosya seçerek olursa bir Excel çalışma kitabına bağlı kalmadan yaparsak daha iyi olacak çünkü mevcut çalışma kitabı ismi değişe bilir sabit bir dosya yolundan olmaz ise daha iyi olur.

Demedim isimlerde aynı dosya yolundan dosyayı bulamıyor bu sefer.

Aşağıdaki kodları yeni bir modül açıp yapıştırın.
İlk önce modülden çalıştırıp, deneyin.
Sonra userform üzerinde istediğiniz düğmeye bağlayın.
Kod:
Değerli Misafirimiz İçeriği Görebilmek İçin Üyemiz İseniz Giriş Yap'ın Ya da Üye Ol'un.

Aşağıdaki kodları yeni bir modül açıp yapıştırın.
İlk önce modülden çalıştırıp, deneyin.
Sonra userform üzerinde istediğiniz düğmeye bağlayın.
Kod:
Değerli Misafirimiz İçeriği Görebilmek İçin Üyemiz İseniz Giriş Yap'ın Ya da Üye Ol'un.
Teşekkürler gerçekten emeğinize sağlık gerçekten oluyor peki her biri için ayrı buton mu oluşturacağım yoksa combo box seçtiğim sayfaya aktarır mı ? Gerçekten harika ya son sorduğum soru dışında bu konuda bir sorun kalmadı.

frmVerikayıt formunda, tesisleriAktar adlı ComboBox'da seçim yapınca çalışıyor.
Kodlar Module3 de

Ekli dosyalar

• Personel İzin Takip.xlsm
    2.5 MB · Gösterim: 10
Çözüm
Durum
Konu Çözümlendiği İçin Kapatılmıştır.
Geri