• Foruma hoş geldin 👋 Ziyaretçi

Forum içeriğine ve tüm hizmetlerimize erişim sağlamak için foruma kayıt olmalı ya da giriş yapmalısınız. Foruma üye olmak tamamen ücretsizdir.

Çözüldü Excel vba başka kitaptan farklı sayfalardan istediğin sayfalara otomatik veri aktarma.

Bu konu çözüldü olarak işaretlenmiştir. Çözülmediğini düşünüyorsanız konuyu rapor edebilirsiniz.
Durum
Konu Çözümlendiği İçin Kapatılmıştır.

merttr07

Yeni Üye
Kullanıcı Bilgileri
Aktiflik
Aldığı beğeni
13
Excel V
Office 2013 TR
Konuyu Başlatan
İyi günler kart basma listesinde gözükmeyen personelleri otomatik olarak seçmiş olduğum sayfalara verileri atamsını istiyorum denedim ama yazmış olduğum kodlar ile başaramadım. Üç ana data sayfası bulunmakta veriyi yükleyeceğim sayfayı seçip daha sonra başka excel çalışma kitabından seçmiş olduğum sayfalara otamatik verileri aktarmasını sağlamak istiyorum. Ama ne yazık ki başaramadım burada şuan takıldım diğer sorunlara geçemedim çünkü veriyi aktaramıyorum.
User Forum adı frmVerikayıt
Program
Kullanıcı adını seçtik ten sonra
şifre 1

Ekli dosyalar

• Personel İzin Takip.xlsm
    2.5 MB · Gösterim: 12
Veri almak istediğiniz, PKDSRapor dosyasında, ID, SİCİL NO gibi bazı bilgiler yok sonradan mı ekleyeceksiniz.

Id ekleme nedenim daha sora verileri filitrelemede kullanmak için

Personel İzin Takip.xlsm dosyasındaki geç gelenler sayfa başlığı
IDSİCİL NOPERSONEL ADI SOYADIBİRİMMÜDÜRLÜĞÜTARİHMESAİ BAŞLANGIÇGİRİŞAÇIKLAMA
PKDS Rapor.xlsx dosyasındaki geç gelenler sayfa başlığı
AD-SOYADMESAİ TARİHİMESAİ BAŞLANGIÇGİRİŞAÇIKLAMA
Kırmızı ile belirtiğim verileri siz mi gireceksiniz, bu bilgilerin olduğu bir liste olursa o bilgileri de makro ile yazdırılabilir

Personel İzin Takip.xlsm dosyasındaki geç gelenler sayfa başlığı
IDSİCİL NOPERSONEL ADI SOYADIBİRİMMÜDÜRLÜĞÜTARİHMESAİ BAŞLANGIÇGİRİŞAÇIKLAMA
PKDS Rapor.xlsx dosyasındaki geç gelenler sayfa başlığı
AD-SOYADMESAİ TARİHİMESAİ BAŞLANGIÇGİRİŞAÇIKLAMA
Kırmızı ile belirtiğim verileri siz mi gireceksiniz, bu bilgilerin olduğu bir liste olursa o bilgileri de makro ile yazdırılabilir
Atmış olduğun Excel örnektir o excelin içinde sadece ıd ol ayacak geri kalan herşey olacak açıkla hariç açıklama program içerisinde giriş yapacaklar. Program içerisinde görmüş olduğunuz. Id ve Açıklama hariç tüm bilgiler örnek olarak attığım Excel dosyası içerisinde mevcut olacak sırala ada aynı olacak.

Asıl dosyaların tam formatına uygun örnek ekleyin sütun sayı ve yerleri aynı olsun.

Siz örneğin PKDS Rapor.xlsx dosyasındaki geç gelenler sayfasının olduğu gibi Personel İzin Takip.xlsm dosyasına mı aktarmak istiyorsunuz.

PKDS Rapor.xlsx Dosyasındaki veriler tam ay verileri mi yoksa günlük veya haftalık verileri Personel İzin Takip.xlsm dosyasındaki verilerin altına mı ekleyeceksiniz.

Siz örneğin PKDS Rapor.xlsx dosyasındaki geç gelenler sayfasının olduğu gibi Personel İzin Takip.xlsm dosyasına mı aktarmak istiyorsunuz.
Atmış olduğum excel içerisinde üç sayfa var her sayfadaki verileri personel izin aktarmak istiyorum sayfa seçerek kart basmayanları kart basmayanlar ama her veri eklediğimde bir önce eklediğim silinmiyecel kalacak onun altına yükleme yapacak. Geç gelenler kısmına da aynı şekilde sayfayı seçicem oraya yükleyecek bir daha yükleme yapacağımda önceden yüklediğim veri kalacak onun altına ekleyecek. Erken çıkanlar içinde aynı şekilde sayfayı seçicem veriyi yükleyeceğim. Bir sonraki yükleyeceğim veri onun altına gelecek. filitreleyeyi bir tarih sırasına göre yapa bilir sıralamaları.

PKDS Rapor.xlsx Dosyasındaki veriler tam ay verileri mi yoksa günlük veya haftalık verileri Personel İzin Takip.xlsm dosyasındaki verilerin altına mı ekleyeceksiniz.
Pkds dosyası içerisinde bulunan berileri günlük yükleme yapılacak. Birtek cuma cumartesi pazar günleri pazartesi yapılacak. 3 sayfa bar üç sayfada farklı sayfalara yüklenecek seçimi combobox veya aklınızda bir şey var ise yükleme yapacağı sayfayı seçicem. Daha sonra veriyi seçmiş olduğum sayfaya yükleyeceğim.

PKDS Rapor.xlsx dosyasındaki geç gelenler sayfasında E sütunu boş, atlanmış bunu önleme durumu var mı?

Ekteki dosyada sayfa isimlerindeki _ (alt tireyi) kaldırdım. İki dosyada da sayfa isimleri aynı oldu.
İlgili sayfalarda A1 (ID yazan ) hücresini seçerseniz kod çalışıyor.
Kodlar ThisWorkbook kod modülünde.
Sıralamayı neye göre yapacaksınız, ona göre ID verile bilinir.

Ekli dosyalar

• Personel İzin Takip.xlsm
    2.5 MB · Gösterim: 3
Durum
Konu Çözümlendiği İçin Kapatılmıştır.
Geri