• DİKKAT !

Forum içeriğine ve tüm hizmetlerimize erişim sağlamak için foruma kayıt olmalı ya da giriş yapmalısınız. Foruma üye olmak Dosya Yükleme tamamen ücretsizdir.

Çözüldü Excel tercüme fonksiyonu

Bu konu çözüldü olarak işaretlenmiştir. Çözülmediğini düşünüyorsanız konuyu rapor edebilirsiniz.
Durum
Konu Çözümlendiği İçin Kapatılmıştır.

askan

Destek Ekibi
Aldığı beğeni
2,530
Excel V
Office 365 TR
Konu Sahibi
Ekteki dosyada tercüme dosyası oluşturmaya çalışılmıştır. Ancak fonksiyon çalışmamaktadır. Yardımlarınızı rica ediyorum. Selamlar

Çözüm
Merhaba,
Merhaba,
İphone bile çeviriye Türkçeyi eklemedi. Eexcelden beklemek hayal olur.

Veri sayfası yapın, bu sayfada anlamlarını yazın ve girişe göre çeviri yazdırılır.
Bu mesjı yazdım ama kısa bir araştırma yapınca şu bilgiye ulaştım.

Hücreye metin yazın ve ALT tuşu basılıyken metine tıklayın. Araştır menüsü açılır.
Merhaba,
Merhaba,
İphone bile çeviriye Türkçeyi eklemedi. Eexcelden beklemek hayal olur.

Veri sayfası yapın, bu sayfada anlamlarını yazın ve girişe göre çeviri yazdırılır.

Hücreye metin yazın ve ALT tuşu basılıyken metine tıklayın. Araştır menüsü açılır.

Çözüm
Office 2019 da yerleşik olarak çeviri var. (2016 sürümünde emin değilim.)
2019 da "Gözden Geçir sekmesi" >"Çevir" ve Bing çevri iş başında.

Konu Sahibi
Merhaba,

Hocam ben amerikayı yeniden keşif etmeye çalışmıyorum. Onun zaten Piri Reis haritasını çizmiş. Kitap içindeki kodlar 2. videodan alıntıdır.

Bu çeviri işi için apiler var.Google ücretli olarak sunuyor. Yandex ve MyMemory ise ücretsiz hizmet sunuyor. Küçük bir makro ile yazdığınız kelimeyi çevirip yanına ekletebilirsiniz. İlgilenirim derseniz boş zamanımda örnek yapar eklerim.

Konu Sahibi
Bu çeviri işi için apiler var.Google ücretli olarak sunuyor. Yandex ve MyMemory ise ücretsiz hizmet sunuyor. Küçük bir makro ile yazdığınız kelimeyi çevirip yanına ekletebilirsiniz. İlgilenirim derseniz boş zamanımda örnek yapar eklerim.
Alternatifler varken kafa yormaya değmeyecek. İlginiz için teşekür ediyorum.

Durum
Konu Çözümlendiği İçin Kapatılmıştır.
Geri