• Foruma hoş geldin 👋 Ziyaretçi

Forum içeriğine ve tüm hizmetlerimize erişim sağlamak için foruma kayıt olmalı ya da giriş yapmalısınız. Foruma üye olmak tamamen ücretsizdir.

Çözüldü Excel Solver'de nasıl filtreleme eklerim?

Bu konu çözüldü olarak işaretlenmiştir. Çözülmediğini düşünüyorsanız konuyu rapor edebilirsiniz.
Durum
Konu Çözümlendiği İçin Kapatılmıştır.

mavisiyah01

Yeni Üye
Kullanıcı Bilgileri
Aktiflik
Aldığı beğeni
21
Excel V
Office 2016 TR
Konuyu Başlatan
Arkadaşlar merhaba. Excel’de Solver eklentisini kullanıyorum. Amacım belirlediğim bir sayıya kombinasyonla ulaşmak. Örneğin:

A1 Hücresi: 10

A2 Hücresi: 10

A3 Hücresi: 30

A4 Hücresi: 40

Sayılarından 20 sayısına ulaşmaya çalışıyorum. Solver’de bana A1 ve A2 Hücresini işaretliyor. Buraya kadar normal çalışıyor. Fakat amacım filtreleme yapmak. Örneğin:

A1 Hücresi: 10 B1 Hücresi: 01.01.2025

A2 Hücresi: 10 B2 Hücresi 01.01.2025

A3 Hücresi: 30 B3 Hücresi 02.01.2025

A4 Hücresi: 40 B4 Hücresi 02.01.2025

Diyelim. Ben Solver de çöz dediğimde Sadece 01.01.2025 dikkate almasını istiyorum. Bunu nasıl yapabilirim? Çünkü bazen 60'dan fazla değişken oluyor ve solverin çözmesi 1 saati geçebiliyor.

Solver kullanmayı bilmeyenler için aşağıdaki link, 1. Çözüm:

Çözüm
Sayın mavisiyah01 tarih filtresi eklenmiş hali ektedir. Dosyada açıklamalar için comment ekledim ancak yine belirteyim:
Tarih filtresi alanında birisi İlk Tarih birisi Son Tarih olmak üzere 2 alan var. Şayet belirli bir tarih aralığını baz alacaksanız -örneğin eklediğim halinde 01.01.2024 - 03.01.2024 tarih aralığı kullanılmıştır- İlk tarihe başlangıç son tarihe bitiş tarihini girmeniz gerekmekte ve bu tarih aralığındaki sayılar dikkate alınır, tarih aralığı kullanmayacaksanız sadece ilk tarihe veri gireceksiniz ki bu durumda da sadece o tarihe eşit olanları kullanır.
Ve tekrar belirteyim tarih filtresine göre de 20 sayı üzerinde çalışmaz. Yani 01.01.2024 - 03.01.2024 tarih aralığına denk gelen sayı adedi 20'yi veya 05.01.2024...
Ekteki dosyadaki makro Sayfa2'deki verileri tarihe göre süzüp, süzülen verileri Sayfa1'e aktarıyor.
Siz Solver eklentisi veya makroyu bu Sayfa1 üzerinden çalıştırsanız olmuyor mu?
hocam bizim söylediğimiz aslında atoykan hocamızın attığı makro üzerinde anlaşılıyor. Kombinasyona tarihi ekleyeceğiz sadece o kadar.

Sayın mavisiyah01 tarih filtresi eklenmiş hali ektedir. Dosyada açıklamalar için comment ekledim ancak yine belirteyim:
Tarih filtresi alanında birisi İlk Tarih birisi Son Tarih olmak üzere 2 alan var. Şayet belirli bir tarih aralığını baz alacaksanız -örneğin eklediğim halinde 01.01.2024 - 03.01.2024 tarih aralığı kullanılmıştır- İlk tarihe başlangıç son tarihe bitiş tarihini girmeniz gerekmekte ve bu tarih aralığındaki sayılar dikkate alınır, tarih aralığı kullanmayacaksanız sadece ilk tarihe veri gireceksiniz ki bu durumda da sadece o tarihe eşit olanları kullanır.
Ve tekrar belirteyim tarih filtresine göre de 20 sayı üzerinde çalışmaz. Yani 01.01.2024 - 03.01.2024 tarih aralığına denk gelen sayı adedi 20'yi veya 05.01.2024 tarihine denk gelen sayı adedi de 20'yi geçmemelidir.

Ekli dosyalar

• FindTotalv2_composedatoykan.zip
    39.5 KB · Gösterim: 1
Çözüm
Ve tekrar belirteyim tarih filtresine göre de 20 sayı üzerinde çalışmaz. Yani 01.01.2024 - 03.01.2024 tarih aralığına denk gelen sayı adedi 20'yi veya 05.01.2024 tarihine denk gelen sayı adedi de 20'yi geçmemelidir.
hocam çok teşekkür ederim, iş çözüldü, çok sağolun. İyi çalışmalar dilerim.

Durum
Konu Çözümlendiği İçin Kapatılmıştır.
Geri