• Foruma hoş geldin 👋 Ziyaretçi

Forum içeriğine ve tüm hizmetlerimize erişim sağlamak için foruma kayıt olmalı ya da giriş yapmalısınız. Foruma üye olmak tamamen ücretsizdir.

Çözüldü Excel sayfalarındaki saat toplamını alma

Bu konu çözüldü olarak işaretlenmiştir. Çözülmediğini düşünüyorsanız konuyu rapor edebilirsiniz.
Durum
Konu Çözümlendiği İçin Kapatılmıştır.

arslanbey

Yeni Üye
Kullanıcı Bilgileri
Aktiflik
Aldığı beğeni
17
Excel V
Office 2019 TR
Konuyu Başlatan
Merhabalar,

Excel sayfalarındaki saatleri toplamını personel veri analiz sayfasına almak istiyorum ve saatin toplamını alıp istediğimiz sayıya bölüp oranı nasıl hesaplata biliriz. yardımcı olurmusunuz.

Ekli dosyalar

• DÜZENLENDİ-2024 Yıllık Eğitim Planı (3).xlsm
    260.1 KB · Gösterim: 6
Merhabalar,

Excel sayfalarındaki saatleri toplamını personel veri analiz sayfasına almak istiyorum ve saatin toplamını alıp istediğimiz sayıya bölüp oranı nasıl hesaplata biliriz. yardımcı olurmusunuz.
Hangi sayıya bölünecek ve oranı nereye yazılacak?

Hangi sayıya bölünecek ve oranı nereye yazılacak?
Personel veri analiz sayfasının resimde biraz olsun anlatmaya çalıştım.
1 yazan yere saatlerin toplamını alacak.
2 yazan yere ben veri gireceğim.
3 yazan yere ise hesaplama yapıp oranı yazacak.

Ekli dosyalar

• Ekran görüntüsü 2025-02-18 175526.jpg
    Ekran görüntüsü 2025-02-18 175526.jpg
    168.5 KB · Gösterim: 7
Personel veri analiz sayfasının resimde biraz olsun anlatmaya çalıştım.
1 yazan yere saatlerin toplamını alacak.
2 yazan yere ben veri gireceğim.
3 yazan yere ise hesaplama yapıp oranı yazacak.
Deneyiniz; sanırım Toplam alınması gereken saat sayısına aldıkları saatlerin oranını hesaplamak için kullanacaksınız. Dosyayı yeniden indiriniz V11 hücresine de toplam saati yazacaktır.

Ekli dosyalar

• DÜZENLENDİ-2024 Yıllık Eğitim Planı.xlsm
    258.1 KB · Gösterim: 3
Son düzenleme:
Deneyiniz; sanırım Toplam alınması gereken saat sayısına aldıkları saatlerin oranını hesaplamak için kullanacaksınız. Dosyayı yeniden indiriniz V11 hücresine de toplam saati yazacaktır.
İlginizden dolayı çok teşekkür ederim ama istediğim bu şekilde değil ekli excel dosyasında ne kadar sayfa var ise ordaki saatlerin toplamını aldırmak istiyorum.

Hocam yanlış hesaplama yapıyor kontrol edermisiniz.

83:15:00 çıkması lazım diye düşünüyorum !

Ben makro bilmem ama formül ile yapılması çok basit. Saat toplamı alınan hücre AF1 hücresi üzerinde sağ mouse tıklayın. Hücreleri Biçimlendir seçeneğine tıkla. Sayı sekmesindeki Kategori bölümünden İsteğe Uyarlanmış seçeneğini seç. Sağda Tür bölümünden en alttan 8 nci olan seçeneği (resmi aşağıda) seç ve Tamam de. Bu kadar. Deneyiniz. Lütfen dönüş yapınız.

Ekli dosyalar

• Ekran Alıntısı1.PNG
    Ekran Alıntısı1.PNG
    16.7 KB · Gösterim: 3
Ben makro bilmem ama formül ile yapılması çok basit. Saat toplamı alınan hücre AF1 hücresi üzerinde sağ mouse tıklayın. Hücreleri Biçimlendir seçeneğine tıkla. Sayı sekmesindeki Kategori bölümünden İsteğe Uyarlanmış seçeneğini seç. Sağda Tür bölümünden en alttan 8 nci olan seçeneği (resmi aşağıda) seç ve Tamam de. Bu kadar. Deneyiniz. Lütfen dönüş yapınız.
Hocam dediklerinizi yaptım sanırım beceremedim yada olmadı birde siz kontrol eder misiniz.

Ekli dosyalar

• DÜZENLENDİ-2024 Yıllık Eğitim Planı (3).xlsm
    254.9 KB · Gösterim: 1
Kusura bakma. Şampiyonlar Ligi maçı seyrediyordum. Mesajınızı görmedim.
Deneyiniz. Lütfen dönüş yapınız.

Ekli dosyalar

• DÜZENLENDİ-2024 Yıllık Eğitim Planı (3) (1).xlsm
    255.9 KB · Gösterim: 2
Çözüm
Sorununuzu çözdüğünüze memnun oldum. :unsure:

Durum
Konu Çözümlendiği İçin Kapatılmıştır.
Geri