• DİKKAT !

Forum içeriğine ve tüm hizmetlerimize erişim sağlamak için foruma kayıt olmalı ya da giriş yapmalısınız. Foruma üye olmak Dosya Yükleme tamamen ücretsizdir.

Çözüldü Excel sayfa koruma şifresini makro ile otomatik açıp kapatma

Bu konu çözüldü olarak işaretlenmiştir. Çözülmediğini düşünüyorsanız konuyu rapor edebilirsiniz.
Durum
Konu Çözümlendiği İçin Kapatılmıştır.

kadirakin

Yeni Üye
Aldığı beğeni
0
Excel V
Office 2021 TR
Konu Sahibi
Windows 10 Google Chrome 152
Arkadaşlar merhaba, bir konuda takıldım. Sayfada veri girişini engellemek için sayfayı koru seçeneğini kullanıyorum. Ancak yazdığım makro bu sayfada işlem yaparken Runtime error 1004 korumalı sayfa hatası veriyor. Kodun başına şifreyi çöz, sonuna tekrar şifrele gibi bir şey eklemem lazımdı sanırım. VBA kodları çalışırken sayfa korumasını arka planda açıp, işlem bitince otomatik olarak şifreyi geri aktif edecek kod bloğunu paylaşabilir misiniz?
Excelcozum üyelerine şimdiden teşekkürler.

Çözüm
Merhaba.

Kodların başına worksheets("SayfaAdı").unprotect "şifre"
sonuna worksheets("SayfaAdı").protect "şifre" satırlarını ekleyin.
Windows 10 Opera 134
Merhaba.

Kodların başına worksheets("SayfaAdı").unprotect "şifre"
sonuna worksheets("SayfaAdı").protect "şifre" satırlarını ekleyin.

Çözüm
Konu Sahibi
Windows 10 Google Chrome 152
Alpi hocam çok teşekkür ederim, tam olarak aradığım şey buydu
Söylediğiniz gibi kendi yazdığım kodların en başına Unprotect, en sonuna da Protect satırlarını şifremle beraber ekledim. Makro arka planda şifreyi kendi açıp işlemi yapıyor, bitince de sayfayı yeniden kilitlemiş oluyor.
Artık o sinir bozucu Runtime error 1004 hatasını da almıyorum, sayfa tıkır tıkır çalışıyor.
Emeğinize sağlık

Durum
Konu Çözümlendiği İçin Kapatılmıştır.
Geri