• DİKKAT !

Forum içeriğine ve tüm hizmetlerimize erişim sağlamak için foruma kayıt olmalı ya da giriş yapmalısınız. Foruma üye olmak Dosya Yükleme tamamen ücretsizdir.

Çözüldü Excel Satırında Belirli Kelimeleri Toplu Olarak Silme

Bu konu çözüldü olarak işaretlenmiştir. Çözülmediğini düşünüyorsanız konuyu rapor edebilirsiniz.
Durum
Konu Çözümlendiği İçin Kapatılmıştır.

noartist

Yeni Üye
Aldığı beğeni
8
Excel V
Office 2016 EN
Konu Sahibi
Merhaba arkadaşlar,

160.000'e yakın satır olan bir exel dosyası var, bu excel dosyasından belirlediğim kelimeleri toplu olarak temizlemek istiyorum.
Örnek bir excel dosyası yaptım, ekte paylaşıyorum belirlediğim kelimeleri de buraya yazıyorum.

"yok, bizim, var, neredesin?, güneş, bekliyoruz., Zamanı, Boyunca, ikisi de, tarafı, sonra, bu defa, saygı, bekliyorlar., dostluk, ilerliyor, kömür"

Kelimelerin yanı sıra örnek olarak mesela bu kelimesini silmek istediğimde bulunan kelimesinin içindeki bu kelimesini silmemesi gerekiyor.

yardımcı olabilirseniz çok sevinirim şimdiden teşekkür ederim.

Merhaba Sn. mozuer ile aynı anda yazıldı galiba ama alternatif olarak Şu kodu da deneyebilirsiniz. kelimeleri çoğaltabilirsiniz.

HTML:
Kod:
İçeriği görebilmek için Giriş yap ya da Üye ol.

Merhaba Sn. mozuer ile aynı anda yazıldı galiba ama alternatif olarak Şu kodu da deneyebilirsiniz. kelimeleri çoğaltabilirsiniz.

HTML:
Kod:
Farklı çözümler pratik çözümlere ulaşmak açısından memnun edici

Konu Sahibi
mozuer ve VetExc öncelikle elinize emeğinize sağlık iki kod da gayet iyi çalışıyor.

Kelimeleri aynı excel içindeki farklı bir sütundan almasından dolayı mozuer paylaştığı kodu kullandım.

Ancak şöyle bir durum söz konusu örneğin "istiyor" kelimesini sileceğim ancak "istiyorum" geçen bir kelimedeki "istiyor" kısmını silip sadece "um" kalıyor.

Bu durumu da çözebilir miyiz acaba ?

Eki deneyin, ben de çalışıyor...
Çalışmazsa;
İndirdiğiniz dosyayı sağ tıklayın
Özellikler
Genel
En altta Engellemeyi Kaldır çıkıyorsa tikleyin ve uygula, tamam yapın
Olmazsa sizdeki örneği paylaşın inceleyelim

Konu Sahibi
Eki deneyin, ben de çalışıyor...
Çalışmazsa;
İndirdiğiniz dosyayı sağ tıklayın
Özellikler
Genel
En altta Engellemeyi Kaldır çıkıyorsa tikleyin ve uygula, tamam yapın
Olmazsa sizdeki örneği paylaşın inceleyelim
mozuer hocam, butonu ActiveX Denetimlerinden eklemem gerekiyormuş düzeldi teşekkür ederim.
Kodu çalıştırdığımda kelimeleri siliyor ancak örneğin "var." "var," yani sonunda "," yada "." olan kelimeleri butona ikinci veya üçüncü kez bastığımızda siliyor. Nokta veya virgüle bakmadan kelimeleri tek seferde silecek şekilde ayarlanması mümkün mü acaba ?

aranan kelime de ".",",","?" gibi noktalama işaretleri varsa işaretiyle beraber mi arayacak?
mesela 1. mesajdaki aranan kelimeler listesinde
"yok, bizim, var, neredesin?, güneş, bekliyoruz., Zamanı, Boyunca, ikisi de, tarafı, sonra, bu defa, saygı, bekliyorlar., dostluk, ilerliyor, kömür"
neredesin? kelimesi soru işaretiyle beraber mi aranacak?

aşağıdaki kodu dener misiniz?
sadece ekrana yazar silinmesi gereken kelimelerin yerine | koyar
metin=Ayrılık yok ..... yazan yere istediğiniz değeri yazıp deneyebilirsiniz
eğer sonuç doğru ise fonksiyona tüm sütun tanımlanabilir
HTML:
Kod:

aşağıda fonksiyon olarak tanımlanmış hali var
B1=xTopluSilA(A1) yazıp aşağı doğru çekerseniz sonucu B sütununa yazar
1674046495904.png
HTML:
Kod:

Çözüm
Konu Sahibi
Durum
Konu Çözümlendiği İçin Kapatılmıştır.
Geri