- Aldığı beğeni
- 11
- Excel V
- Office 365 TR
Konu Sahibi
Merhaba,
Excel'de kullandığım bir fiyat farkı çalışmam var. Aşağıdaki sayfada yayınlanan endeks verilerini Excel'ime otomatik olarak almak istiyorum.
1)
Amacım VBA/makro kullanmak değil. Mümkün olduğunca stabil, bakım gerektirmeyen ve uzun vadede sorunsuz çalışacak bir çözüm arıyorum.
Üstteki linkteki tabloların tümünün, Çalışma_R0 Excel dosyasındaki "hakedis.org endeksler" sayfasına gelmesini istiyorum. Tablolar çekilirken veri tiplerinin bozulmamasını istiyorum. Ayrıca diğer sayfalara formüller yazdığımda, bu sayfadan veri çekerken herhangi bir sorun çıkmamasını istiyorum.
Tercihim Power Query kullanmak. İstediğim yapı şu şekilde:
Bu linkteki verilerin Excel'deki "insaat_maliyet_endeks" sayfasına gelmesini istiyorum.
3)
Bu linkteki verilerin Excel'deki "yi-ufe" sayfasına gelmesini istiyorum.
4)
Bu linkteki verilerin Excel'deki "epdk" sayfasına gelmesini istiyorum.
Power Query konusunda deneyimli arkadaşlarımın ve büyüklerimin yardımını bekliyorum. Özellikle en doğru ve uzun vadede en sorunsuz yöntemin nasıl kurulması gerektiği konusunda önerilerinizi ve yardımlarınızı rica ederim.
Teşekkürler.
Not: Excel'de iyi seviyede olmadığım için konu açılmıştır.
Excel'de kullandığım bir fiyat farkı çalışmam var. Aşağıdaki sayfada yayınlanan endeks verilerini Excel'ime otomatik olarak almak istiyorum.
1)
Bu bağlantı ziyaretçiler için gizlenmiştir. Görmek için lütfen giriş yapın veya üye olun.
Amacım VBA/makro kullanmak değil. Mümkün olduğunca stabil, bakım gerektirmeyen ve uzun vadede sorunsuz çalışacak bir çözüm arıyorum.
Üstteki linkteki tabloların tümünün, Çalışma_R0 Excel dosyasındaki "hakedis.org endeksler" sayfasına gelmesini istiyorum. Tablolar çekilirken veri tiplerinin bozulmamasını istiyorum. Ayrıca diğer sayfalara formüller yazdığımda, bu sayfadan veri çekerken herhangi bir sorun çıkmamasını istiyorum.
Tercihim Power Query kullanmak. İstediğim yapı şu şekilde:
- Excel dosyası açıldığında veya "Tümünü Yenile" dediğimde veriler güncellensin.
- Daha sonra bunlara tek tek tuşlar atamak ve ayrıca toplu bir güncelleme tuşu eklemek istiyorum.
- Sitedeki tablolar otomatik çekilsin.
- Yeni aylar eklendiğinde Excel'e otomatik gelsin.
- Tablo yapısında küçük değişiklikler olsa bile mümkün olduğunca dayanıklı olsun.
- Mümkünse veriler ayrı sorgular halinde tutulup diğer sayfalarda kullanılabilsin.
Bu bağlantı ziyaretçiler için gizlenmiştir. Görmek için lütfen giriş yapın veya üye olun.
Bu linkteki verilerin Excel'deki "insaat_maliyet_endeks" sayfasına gelmesini istiyorum.
3)
Bu linkteki verilerin Excel'deki "yi-ufe" sayfasına gelmesini istiyorum.
4)
Bu linkteki verilerin Excel'deki "epdk" sayfasına gelmesini istiyorum.
Power Query konusunda deneyimli arkadaşlarımın ve büyüklerimin yardımını bekliyorum. Özellikle en doğru ve uzun vadede en sorunsuz yöntemin nasıl kurulması gerektiği konusunda önerilerinizi ve yardımlarınızı rica ederim.
Teşekkürler.
Not: Excel'de iyi seviyede olmadığım için konu açılmıştır.