• Foruma hoş geldin 👋 Ziyaretçi

Forum içeriğine ve tüm hizmetlerimize erişim sağlamak için foruma kayıt olmalı ya da giriş yapmalısınız. Foruma üye olmak tamamen ücretsizdir.

Çözüldü Excel Power Query düzenleyecisinde excel sayfasından parametre almak

Bu konu çözüldü olarak işaretlenmiştir. Çözülmediğini düşünüyorsanız konuyu rapor edebilirsiniz.
Durum
Konu Çözümlendiği İçin Kapatılmıştır.

blue79

Yeni Üye
Kullanıcı Bilgileri
Aktiflik
Aldığı beğeni
1
Excel V
Office 2021 TR
Konuyu Başlatan
Merhabalar arkadaşlar
Gerekli dosyayı ekledim, yapmak istediğim şey çekilen borsa verısını normalde powerbi içinden tek tek hisse senetlerının kısaltılmısını yazarak calıstırabılıyorum ama bunun işleyişi çok zor oluyor, Hisse sayfasındaki B1 hucresındekı acılır lısteden sectıgım hisse adını bu power query kısmında productname kısmına otmatık olarak nasıl tanımlarız. Ordakı Sorgu 1 tablosu da kullanılmaması gerekıyor dırekt Hisse sayfasından verıyı almasını sağlamalıyız
Bu konuda yardımcı olabilecek arkadaslardan yardım rica ediyorum

SORU1.jpgSORU2.jpg

Ekli dosyalar

• isyatırım borsa verisi-.xlsm
    38.9 KB · Gösterim: 16
Moderatör tarafında düzenlendi:
Örnek geliştirilmiştir.

Ekli dosyalar

• isyatırım borsa verisi-.xlsm
    52.1 KB · Gösterim: 9
Dostum emeğine sağlıkta geliştirmissin evet ama dosya tam olarak calısmıyor
Benım ıcın bırtek hıssenın bılgısı degısse calıssa yeterlı sen ck guzel eklemeler yapmıssın ama secımden dosyada verılerde degısıklık olmuyor maalesef

soru4.jpgSORU3.jpg

Yardımcı olabilecek arkadaşlar var mı varsa zaman ayırıp bakabilirse memnun olurum
Şimdiden Teşekkürler

Yardımcı olabilecek arkadaşlar var mı varsa zaman ayırıp bakabilirse memnun olurum
Şimdiden Teşekkürler
Deneyiniz; Hisse sayfasında B2 den seçilen hisse koduna göre verileri çekerek Bilanço sayfasına aktarır.

Kod:
Değerli Misafirimiz İçeriği Görebilmek İçin Üyemiz İseniz Giriş Yap'ın Ya da Üye Ol'un.

Ekli dosyalar

• DÜZENLENDİ-isyatırım borsa verisi-.xlsm
    44.9 KB · Gösterim: 2
Tesekkurler farklı bır sekılde cozmussun emegine saglık ama cok kasıyor verileri yenilerken o sorunu nasıl çözebiliriz

Ekli dosyayı inceleyin. Hisse sayfasından seçeceğiniz hisse verileri otomatik olarak power queryden yüklenir.

Ekli dosyalar

• BorsaVerisi_editedatoykan.zip
    60.2 KB · Gösterim: 4
Çözüm
Durum
Konu Çözümlendiği İçin Kapatılmıştır.
Geri