• DİKKAT !

Forum içeriğine ve tüm hizmetlerimize erişim sağlamak için foruma kayıt olmalı ya da giriş yapmalısınız. Foruma üye olmak Dosya Yükleme tamamen ücretsizdir.

Soru Excel Pivot Grafikte Boş Olan Ayların/Günlerin Grafikte Görünmesini Engelleme

neserkan

Yeni Üye
Aldığı beğeni
0
Katkı
%0.00
Excel V
Office 2007 EN
Konu Sahibi
Selamlar, hazırladığım dinamik satış dashboardunda Pivot Tabloya bağlı bir Çizgi (Line) grafik kullanıyorum.
Veri tabanım aylık olarak güncelleniyor. Şu an sadece Ocak, Şubat ve Mart ayları dolu. Ancak grafik ekseninde henüz verisi girilmemiş olan Nisan, Mayıs, Haziran ayları da görünüyor ve çizgi Mart ayından sonra sert bir şekilde sıfıra (0) çakılıyor.
Bu sıfıra düşen çizgiler ve henüz verisi olmayan aylar grafikte çok çirkin bir görüntü oluşturuyor. Pivot tabloyu veya grafiği bozmadan, grafiğin sadece veri olan ayları göstermesini ve gelecek ayları otomatik olarak gizlemesini nasıl sağlarım? Slicer (Dilimleyici) ile manuel seçmek istemiyorum, tamamen dinamik olsun istiyorum.

Ekli dosyalar

Fikir vermesi açısından makro ile yapılmış dosya ekte, son girilmemiş ayın karşısındaki B sütunana satış miktarı girildikçe grafiği günceller.

Ekli dosyalar

Kaynak tabloyu TABLO biçiminde yapın. Pivot tablo ve grafik tabloya eklenen satırlar olduğunda güncellenecek.

Geri