• DİKKAT !

Forum içeriğine ve tüm hizmetlerimize erişim sağlamak için foruma kayıt olmalı ya da giriş yapmalısınız. Foruma üye olmak Dosya Yükleme tamamen ücretsizdir.

Çözüldü Excel Listede Verilen 2. ve 3. Değerini bölme

Bu konu çözüldü olarak işaretlenmiştir. Çözülmediğini düşünüyorsanız konuyu rapor edebilirsiniz.
Durum
Konu Çözümlendiği İçin Kapatılmıştır.

Reason01

Yeni Üye
Aldığı beğeni
46
Excel V
Office 2016 TR
Konu Sahibi
Herkese kolay gelsin.
Elimde 1000 ki geçik kişiye ait liste var.Bu listede aynı kişiye ait aynı tarihte kaç puan var ise yanında yazıyor. İstenilen şu; bir kişi aynı tarihte birden fazla puanı var ise 2. puanının yarısı, 3 puanı varsa gene yarısı, 4-5-6 kaç tane puanı varsa hep ilk puanının yarısı olacak şekilde hesaplanması isteniyor. tek puanı olan kişi aynı kalacak. bunun bir formülünü olacağını ümit ederek buraya yazıyorum. örnek dosya ekliyorum.

Konu Sahibi
Merhaba deneyiniz

HTML:
CSS:
İçeriği görebilmek için Giriş yap ya da Üye ol.
Hocam teşekkür ederim ilgilendiğiniz için fakat şöyle bir sorun çıktı, bir kişiye ait 40 50 100 80 diye 4 puanı var. bu formüle göre 40 ı sabit tutup diğerlerini bölüyor. kişiye ait en büyük puan sabit kalıp diğerlerini bölebilir miyiz ? VetExc23

Hocam teşekkür ederim ilgilendiğiniz için fakat şöyle bir sorun çıktı, bir kişiye ait 40 50 100 80 diye 4 puanı var. bu formüle göre 40 ı sabit tutup diğerlerini bölüyor. kişiye ait en büyük puan sabit kalıp diğerlerini bölebilir miyiz ? VetExc23
Verdiğiniz örnek dosyada aynı kişiye ait 3 tane 200 var siz dosyada istenen sonuç olarak 200 lerden ilkini boş bırakıp diğerlerini 2 ye bölmüşsünüz oysa en büyük sayı burda 200 ve üçünde de var. Tam olarak anlamadım sorununuzu ama listenizi filtre ile yada veri menüsünden sıralama yaptırın en büyük sayılar üst sıralara gelir. sonra bu formülü yazıp aşağı sürükleyin. Sonra filtreyi yada sıralamayı isimlere göre yapın yine istediğiniz sonuçları alırsınız diye düşünüyorum.

Konu Sahibi
Verdiğiniz örnek dosyada aynı kişiye ait 3 tane 200 var siz dosyada istenen sonuç olarak 200 lerden ilkini boş bırakıp diğerlerini 2 ye bölmüşsünüz oysa en büyük sayı burda 200 ve üçünde de var. Tam olarak anlamadım sorununuzu ama listenizi filtre ile yada veri menüsünden sıralama yaptırın en büyük sayılar üst sıralara gelir. sonra bu formülü yazıp aşağı sürükleyin. Sonra filtreyi yada sıralamayı isimlere göre yapın yine istediğiniz sonuçları alırsınız diye düşünüyorum.
İsim ve sayı sutunlarını seçip özel sıralama yaparak Aynı isimde olanların büyük sayılarının yukarı gelmesini yaptım. teşekkür ederim ellerinize sağlık.

Durum
Konu Çözümlendiği İçin Kapatılmıştır.
Geri