• DİKKAT !

Forum içeriğine ve tüm hizmetlerimize erişim sağlamak için foruma kayıt olmalı ya da giriş yapmalısınız. Foruma üye olmak Dosya Yükleme tamamen ücretsizdir.

Çözüldü Excel ile sınıf oturma planı?

Bu konu çözüldü olarak işaretlenmiştir. Çözülmediğini düşünüyorsanız konuyu rapor edebilirsiniz.
Durum
Konu Çözümlendiği İçin Kapatılmıştır.

mondschein

Yeni Üye
Aldığı beğeni
6
Excel V
Office 2007 TR
Konu Sahibi
Merhaba sınıf öğretmeniyim.16 kız, 16 erkek, 1 tane kaynaştırma öğrencim var.
Kaynaştırma öğrencim sabit bir yerde oturuyor.

Word dosyası seklinde bir örnek hazırladım.

Bu bağlantı ziyaretçiler için gizlenmiştir. Görmek için lütfen giriş yapın veya üye olun.

daha önce farklı bir excel formunda örnekteki bir çalışma yapılmıstı. ama nedense surekli aynı öğrenciler birbiriyle oturuyor. 3-5 haftada bir aynı öğrenciler denk geliyor. mumkunse her öğrenci her yerde otursun ( sabit öğrenci hariç ) ve eger kızsa tum erkeklerle otursun haftadan haftaya.

ve mumkunse toplu halde hazırlayıp cıktı verebilsin. 1. haftanın oturma planı, 2. haftanın oturma planı ..... gibi.

toplam 33 öğrenci mi var
33 ise bir öğrenci yalnız mı oturacak
sabit öğrencinin yanına kız erkek fark ediyor mu
boş masalar hep boş mu kalacak.

Konu Sahibi
Mevcut değişiyor gelen giden öğrenci oluyor, mesela erkek gidip kız da gelebilir.
Boş sıralar opsiyon. Mevcut cogalirsa mecburen o sıralarda da oturacaklar.
Sabit ogrencim kız mümkünse kızla otursun. Eğer kız erkek dengesi bozulacak da ogretmen masasının en onundekiki sırada 2 erkek yan yana oturabilir.

Örnekteki dosya işimi goruyordu ama sürekli aynı ogrenciler yan yana oturmaya başladı. O dosya üzerinde çalışılsa da isim görülür. Sürekli aynı ogrenciler yan yana oturmasin ve mümkünse her sırada otursunlar en önde en arkada kapı tarafında cam tarafında. Her öğrenci sınıftaki her sırayı gezsin

İkili gruplama için tasarladım.
Toplam öğrenci sayısı tek ise X gibi joker karakter yazılabilir.
A sütununa erkek öğrencileri B sütununa kız öğrencileri listeleyin.
Her hafta sıra düzenini değiştirdiğinizi varsayalım.
D1 deki değeri sırasıyla her hafta artırın.
Ya da sizi bilirsiniz sondan başa gelin o zaman eksiltin.
Kolay gelsin.

Yeni örnek biraz daha esnek.
A sütunu isim sütununda ilk önce sabit öğrencilerin isimleri yazılıp, daha sonra bir erkek bir kız olacak şeklinde öğrenci isimleri sıralanacak
B sütunda A sütunundaki öğrencilerin statüsü yazılacak. S1, E1, K1 ..........gibi

Konu Sahibi
Yeni örnek biraz daha esnek.
A sütunu isim sütununda ilk önce sabit öğrencilerin isimleri yazılıp, daha sonra bir erkek bir kız olacak şeklinde öğrenci isimleri sıralanacak
B sütunda A sütunundaki öğrencilerin statüsü yazılacak. S1, E1, K1 ..........gibi
Çok sağolun bu daha kullanıslı.
sabit 1 öğrenci resimdeki konumda olabilir mi. öğretmen masası sağ tarafta o yuzden bana yakın olsun istiyorum
Bu bağlantı ziyaretçiler için gizlenmiştir. Görmek için lütfen giriş yapın veya üye olun.

Konu Sahibi
Çok sağolun bu daha kullanıslı.
sabit 1 öğrenci resimdeki konumda olabilir mi. öğretmen masası sağ tarafta o yuzden bana yakın olsun istiyorum
bazen yine aynı öğrenciler denk geliyor. mumkunse tum erkekler tum kızlarla otursun, ve sınıftaki tum sıraları gezmesi saglanabilir mi ?
sınıfta 17 sıra var. 17 hafta sonra tekrar basa donerim.

Aşağıdaki örnekte, sabit öğrenci belirtiğiniz sırada oturuyor. anacak diğer meseleler biraz karışık. Bir çözüm bulursam eklerim.

Çözüm
Durum
Konu Çözümlendiği İçin Kapatılmıştır.
Geri