• DİKKAT !

Forum içeriğine ve tüm hizmetlerimize erişim sağlamak için foruma kayıt olmalı ya da giriş yapmalısınız. Foruma üye olmak Dosya Yükleme tamamen ücretsizdir.

Çözüldü Excel ile accesde olan 2 tablodan veri almak

Bu konu çözüldü olarak işaretlenmiştir. Çözülmediğini düşünüyorsanız konuyu rapor edebilirsiniz.
Durum
Konu Çözümlendiği İçin Kapatılmıştır.

erdem dağ

Yeni Üye
Aldığı beğeni
27
Excel V
Office 2007 TR
Konu Sahibi
Değerli abilerim ustalarım günaydın.
Abilerim accesde 2 tablom var BARKOD VE HAREKET ADLI. BARKOD tablosunda "parça_kodu" adlı kolon için adet ve "kar" toplamını HAREKET tablosunda "adet" ve "kar" adlı kolonlardan almak istiyorum.
İnner join ile yapmaya çalıştım yapamadım, Desteğinizi rica ederim abilerim :)

NOT: Hareket tablosunda "parça_kodu" group by ile gruplayarak sonuç elde ediyorum ama hareket tablosu aşırı büyük olduğu için barkod yani parça kodlarını ayrı bir tabloya aldım ve sorgulama değerlerini hareket adlı tablodan almak gayretindeyim, diğer bir amacım ,ise sorgulamayı hafifletmek, diretk hareket tablosunda sorgulam yapınca excel donuyor çoğu zaman.

Access Barkod tablosu
1723264617340.png

Hareket tablosu
1723264700103.png

HTML:
C++:
İçeriği görebilmek için Giriş yap ya da Üye ol.

Çözüm
Sayın erdem dağ
Accesde basit bir sorgu ile istediğinizi yapabilirsiniz.
Sonra sorgu sonucunu Excele alın.
Ne yapmak istiyorsanız onu yapın.
Ben eğer soruyu doğru anlamışsam bir tane yaptım.
Olmamışsa bile sorgu mantığına bakın oldurmaya çalışın.
Excelcan abi merhaba. abi access üzerinde evet bu şekilde bir sorgulama işimi görecek abi. Çok teşekkür ederim abi.

Abi son bir ricam yapamadım ben uğraştım: Abi excelde a1 de a10 na kadar olan parça kodları olduğunu düşünün, o parça kodlarının adet toplamını b1 den b10 a kadar b kolonuna, adet toplamı, c1den c10 kadar c kolonuna kar toplamını ilgili parça kodu baz alınarak hareket tablosunda çekmek mümkün mü sayın abim ?
Konuyu kapatmışsınız.
Olsun eksik kalmasın.
Dosyanız ekte. Aynı dizinde olursa sıkıntı olmaz.
Kodlar da Tag de.
Kolay gelsin.
HTML:
Kod:
İçeriği görebilmek için Giriş yap ya da Üye ol.

Durum
Konu Çözümlendiği İçin Kapatılmıştır.
Geri