• DİKKAT !

Forum içeriğine ve tüm hizmetlerimize erişim sağlamak için foruma kayıt olmalı ya da giriş yapmalısınız. Foruma üye olmak Dosya Yükleme tamamen ücretsizdir.

Çözüldü Excel hücrelerine pdf kaydetme

Bu konu çözüldü olarak işaretlenmiştir. Çözülmediğini düşünüyorsanız konuyu rapor edebilirsiniz.
Durum
Konu Çözümlendiği İçin Kapatılmıştır.

Mtudes

Yeni Üye
Aldığı beğeni
97
Excel V
Office 2016 TR
Konu Sahibi
Merhaba
Userform1 de Commandbutton2 ile sayfa 2 de belirlediğim alanı pdf e dönüştürüyorum.Bu oluşturulan pdf yi Sayfa1 D2 satırından başlamak üzere D sütununda saklamak istiyorum.Her Commandbutton1 e tıkladığımda oluşturulan Pdf yi sırasıyla D2 den başlamak üzere D sutununa kayıt edecek.
Her pdf oluşturulduğunda Sayfa2 E3 hücresine 1 den başlamak üzere numara verecek.Bu numara aynı zamanda Sayfa 1 deki A sütununa A2 den başlamak üzere sırasıyla yazdırılacak.
Böyle birşey mümkünmü yapılabilir mi bilemiyorum .Olmasa bile nasıl yapılabilir merak ediyorum.

Örneği inceleyiniz.
Userformu sildim.
sayfa2 deki Firma Adı (L1) ve Firma Adresi (L2) yazın ve PDF oluştur yazılı şekle tıklayınız.

Konu Sahibi
İnceledim elinize sağlık tam da istediğim gibi olmuş .
Benim çalışmam da her butona tıkladığımda listbox4 teki 2. sütunu toplayıp sırasıyla ilgili hücreye atıyordu aşağıdaki kodla.Bu koduda sizin koda eklemek istedim ama yapamadım.Bunun içinde yardımcı olursanız çok memnun olurum.
son = .Range("A" & Rows.Count).End(3).Row + 1
For i = 0 To anaform.ListBox4.ListCount - 1
t = CDbl(Val(anaform.ListBox4.List(i, 2))) + t
Next
.Cells(son, 5) = t

Dosya paylaşırsanız yardımcı olabilir.
Bu kod benim kodun içinde çalışmayacaktır.

Konu Sahibi
Anaform userformunda protokol oluştur butonuna tıkladığımda gerekli bilgileri hem Sayfa3 e PDF dönüştürüyor hemde DT sayfasına gerekli bilgileri gönderiyor.sizin koduda Protokol oluştur butonuna bağlamak istiyorum.Protokol no kısmını sizin koddan yapmak istiyorum.PDF no ile DT sayfasındaki Protokol no aynı numara olacak şekilde .

Sayfa3 teki protokol no 2021.ARGE.B15.PN- olarak yazıyor.
Protokol numarası
2021.ARGE.B15.PN-1
2021.ARGE.B15.PN-2
2021.ARGE.B15.PN-3
diye mi devam edecek?

Konu Sahibi
Evet öyle devam edecek ama istrseniz yanındaki hücreyede tanımlayabilirsiniz.DT sayfasındaki protokol no kısmına sadece sayı numarası gelecek .
2021.ARGE.B15- kısmı sabit olarak kalabilir.

İnceleyiniz.

Çözüm
Durum
Konu Çözümlendiği İçin Kapatılmıştır.
Geri