• DİKKAT !

Forum içeriğine ve tüm hizmetlerimize erişim sağlamak için foruma kayıt olmalı ya da giriş yapmalısınız. Foruma üye olmak Dosya Yükleme tamamen ücretsizdir.

Çözüldü excel hücre içerisindeki resim genişliğini otomatık ayarlama

Bu konu çözüldü olarak işaretlenmiştir. Çözülmediğini düşünüyorsanız konuyu rapor edebilirsiniz.
Durum
Konu Çözümlendiği İçin Kapatılmıştır.

353549

Yeni Üye
Aldığı beğeni
3
Excel V
Office 2016 TR
Konu Sahibi
arkadaslar hayırlı aksamlar dılerim oncelikle bir sorum olacak excelde
Bu bağlantı ziyaretçiler için gizlenmiştir. Görmek için lütfen giriş yapın veya üye olun.
görüldüğü kısımdakı verileri
Bu bağlantı ziyaretçiler için gizlenmiştir. Görmek için lütfen giriş yapın veya üye olun.
deki metre yazan hucrenin altındakı değerlere göre kısalıp uzamasını ıstıyorum atıyorum resim 2 deki metreye 3 m yazınca resim 1 içindeki sol taraftakı sarı renklı resim 3m olsun

O şekillerin grafikte olması için, resim dosyası olarak bir klasörde olması gerekiyor.
1- Grafikteki Sütunların bir sütunun üzerinde tıklayın, ilk önce tüm sütunlar seçilecektir, bir daha tıklayınca, sadece tıkladığınız, sütun seçili kalacaktır..
2- O sütun üzerinde, sağ tıklayın, çıkan listeden "Veri Noktası Biçimlendir" i tıklayın.
3- Çıkan iletişim kutusunda, "Dolgu" yu seçin, orada "Dosya" yı tıklayın.
4- Yine çıkan, dosya seçme iletişim kutusundan resim dosyası klasöründen ilgili resim seçin.

2103 Excel ile deneyince aşamaların değişik olduğunu gördüm.
3- " Seri biçimlendir" yazan yerin altında bulunan, şekillerden (Boya kovasının aktığı :) şekli tıklayın.
4- Orada "Resim veya dolgu dokusu" nu seçin.
5- "Dosya" yı tıklayın
6- Yine çıkan, dosya seçme iletişim kutusundan resim dosyası klasöründen ilgili resim seçin.

Konu Sahibi
2103 Excel ile deneyince aşamaların değişik olduğunu gördüm.
3- " Seri biçimlendir" yazan yerin altında bulunan, şekillerden (Boya kovasının aktığı :) şekli tıklayın.
4- Orada "Resim veya dolgu dokusu" nu seçin.
5- "Dosya" yı tıklayın
6- Yine çıkan, dosya seçme iletişim kutusundan resim dosyası klasöründen ilgili resim seçin.
hocam amacım şöyle birsey yapmak exceldeki veriyı ıncelersenız anlayabılırsınız

Grafik işini Biraz daha kurcaladım.
A sütununda Tür seçin.
Verileri B sütununa (-) eksi olarak girin,
Türler aynı kalıp, ÖLÇÜ değiştiğinde, otomatik yenilenir.
Kayıt eklenince veya silinince yada tür değiştiğinde "YENİLE" düğmesine tıklayın.
"Depo" sayfasında düzenlediğim resimler var, resimlerin üstündeki isimleri silmeyin, değiştirmeyin, A sütunundaki hücreler verileri buradan alıyor. resimlerin isimleri ile aynılar.
"gecici" sayfası da boş olarak kalsın silmeyin.

Konu Sahibi
Grafik işini Biraz daha kurcaladım.
A sütununda Tür seçin.
Verileri B sütununa (-) eksi olarak girin,
Türler aynı kalıp, ÖLÇÜ değiştiğinde, otomatik yenilenir.
Kayıt eklenince veya silinince yada tür değiştiğinde "YENİLE" düğmesine tıklayın.
"Depo" sayfasında düzenlediğim resimler var, resimlerin üstündeki isimleri silmeyin, değiştirmeyin, A sütunundaki hücreler verileri buradan alıyor. resimlerin isimleri ile aynılar.
"gecici" sayfası da boş olarak kalsın silmeyin.
hocam çok güzel olmuş emegınıze sağlık ama söyle anlatayım
resimde sarı ile boyalı alan asağıya yukarıya doğru hareket ediyor sızın yaptıgınızda ancak ben 3 adet kırmızı ıle cizdiğim alanların asagıya yukarıya dogru kısalmasını uzalmasını ıstıyorum yanlıs anlasıldı sanırım :)) tam tersine nasıl cevirebilirizz

Konu Sahibi
ve hocam birsey daha eklemek ıstıyorum depo diye actıgınız sayfadakı veriler fotograf seklınde olmus benım gönderdiğimde renk değiştirme yapabılıyorduk ama ben bunların renklerını değiştiremiyorum fotograf olarak oldugu ıcın kalıcı olmuş :\

Renkleri değiştirmek kolay, hücreyi boyayarak değil, resminiz ile aynı boyda, dikdörtgen şekli altta olmak üzere, üst üste konulup, gruplanır, renk değiştirileceği zaman grup çözülüp, alttaki dikdörtgenin rengi değiştirilip, tekrar aynı şekilde gruplanır.
Ancak diğer konuları anlamadım.

Sayın 353549 Anladığım kadarıyla örnek dosyanız ektedir.
Kolay gelsin.

Çözüm
Rica ederim iyi çalışmalar.

Durum
Konu Çözümlendiği İçin Kapatılmıştır.
Geri