• DİKKAT !

Forum içeriğine ve tüm hizmetlerimize erişim sağlamak için foruma kayıt olmalı ya da giriş yapmalısınız. Foruma üye olmak Dosya Yükleme tamamen ücretsizdir.

Soru Excel Güvenlik Riski: Bu dosyanın kaynağına güvenilmediği için Microsoft makroların çalışmasını engelledi hatası

Master

Yeni Üye
Aldığı beğeni
34
Katkı
%0.03
Excel V
Office 2003 TR
Konu Sahibi
Selamlar hocalarım ,İnternetten ve mail üzerinden indirdiğim .xlsm uzantılı makro dosyalarını açtığımda üst tarafta kırmızı bir uyarı çubuğu çıkıyor ve "Güvenlik Riski: Microsoft makroların çalışmasını engelledi" hatası veriyor. Excel'in kendi ayarlarından "Makro Güvenlik Ayarları" kısmına girip "Tüm makroları etkinleştir" seçeneğini işaretlememe rağmen bu kırmızı hata barı bir türlü gitmedi ve içerideki kodlar kesinlikle çalışmıyor.Bilgisayarımda Windows 11 ve en güncel Office 365 versiyonunu kullanıyorum. Dosyayı her açtığımda bu sorunla karşılaşmamak için bu yeni güvenlik engelini kalıcı olarak nasıl kaldırabilirim? Şirketteki işlerim yarım kaldı, yardımlarınızı bekliyorum. Örnek olarak hata aldığım test dosyasını da ekte paylaşıyorum.

Ekli dosyalar

Dosya kapalıyken , dosya dına tıklayıp "özellikler" adımından aşağıdaki seçeneği işaretleyerek kapatın. Sonra tekrar deneyin.

1790421312745.png

Merhaba,

Ofis 365 sürümüyle bu özellik gelmiştir. Zararlı makrolara karşı alınmış bir önlemdir. Kullanıcının onayı ile makroların aktif hale gelmesi amaçlanmıştır. Yani makrodan oluşabilecek zararlardan siz sorumlusunuz.

Ama bunu aşabilmek için bu tarz dosyaların bulunduğu klasörü güvenilen konum olarak ayarlamanız gerekiyor.

Makro güvenlik ayarlarından bu işlemi yapabilirsiniz.

Microsoft Office'te güvenilen bir konum ekleme, kaldırma veya değiştirme | Microsoft Support
Bu bağlantı ziyaretçiler için gizlenmiştir. Görmek için lütfen giriş yapın veya üye olun.

Geri