• DİKKAT !

Forum içeriğine ve tüm hizmetlerimize erişim sağlamak için foruma kayıt olmalı ya da giriş yapmalısınız. Foruma üye olmak Dosya Yükleme tamamen ücretsizdir.

Çözüldü Excel Döngüye Alma (SAP)

Bu konu çözüldü olarak işaretlenmiştir. Çözülmediğini düşünüyorsanız konuyu rapor edebilirsiniz.
Durum
Konu Çözümlendiği İçin Kapatılmıştır.

mavisiyah01

Yeni Üye
Aldığı beğeni
43
Excel V
Office 365 TR
Konu Sahibi
Merhaba. Sap programında kendini tekrar eden bir işlemim var. Bunun için bir script yazdım. Ardından Excel ile SAP bağlantısını yaptım. Verileri SAP'dan işlemek yerine direkt olarak Excelden atmak istiyorum. Aşağıdaki kod işe yarıyor fakat deger yazan yerlere döngü oluşturmam lazım.
deger yazan yere Sayfa1 isimli sayfadaki A2 hücresi
deger2 yazan yere Sayfa1 isimli sayfadaki B2 hücresi …

Script çalışıp belgeyi kaydettikten sonra

deger yazan yere A3 hücresi
deger2 yazan yere B3 hücresi

... Böyle devam edecek.

Umarım açıklayıcı olabilmiştir.

Teşekkür ederim.

Dikkat: Başlık satırını dikkate almayalım. Oraya başlık ekleyeceğim.

HTML:
Kod:
İçeriği görebilmek için Giriş yap ya da Üye ol.

HTML:
Kod:

Bu kod, Sayfa1'deki hücreleri döngüyle okuyup SAP GUI'ye gönderecek şekilde düzenlenmiştir. For i = 2 To 10 kısmını ihtiyaçlarınıza göre düzenleyebilirsiniz, böylece istediğiniz sayıda satırı işlemeye devam eder. Bu döngüde her bir hücreyi sırayla alır ve ilgili yere yazar.

Konu Sahibi
HTML:
Kod:

Bu kod, Sayfa1'deki hücreleri döngüyle okuyup SAP GUI'ye gönderecek şekilde düzenlenmiştir. For i = 2 To 10 kısmını ihtiyaçlarınıza göre düzenleyebilirsiniz, böylece istediğiniz sayıda satırı işlemeye devam eder. Bu döngüde her bir hücreyi sırayla alır ve ilgili yere yazar.
hocam çok teşekkür ederim sonunda oldu. son olarak for i 2 to 10 demişsiniz ya. 10 yerine lastrow olarak düzenlersem sıkıntı alır mıyım

Elbette, "For i = 2 To 10" yerine "lastrow" kullanmak mantıklı olacaktır, böylece verilerinizin son satırına kadar döngü yapabilirsiniz.

HTML:
Kod:

Sayfa1'in son kullanılan satırını belirleyip, döngünüzü ilk satırdan son satıra kadar devam ettirebilirsiniz.

Çözüm
Durum
Konu Çözümlendiği İçin Kapatılmıştır.
Geri