• DİKKAT !

Forum içeriğine ve tüm hizmetlerimize erişim sağlamak için foruma kayıt olmalı ya da giriş yapmalısınız. Foruma üye olmak Dosya Yükleme tamamen ücretsizdir.

Çözüldü Excel dinamik grafik yapımı (Veri ekledikçe grafik otomatik güncellenmiyor)

Bu konu çözüldü olarak işaretlenmiştir. Çözülmediğini düşünüyorsanız konuyu rapor edebilirsiniz.
Durum
Konu Çözümlendiği İçin Kapatılmıştır.

arzengor

Yeni Üye
Aldığı beğeni
1
Excel V
Office 2019 TR
Konu Sahibi
Windows 10 Google Chrome 152
İyi forumlar herkese. Şirket için bir dashboard (gösterge paneli) hazırlıyorum. Her ay altına yeni veriler ekliyorum. Ama grafik her seferinde eski aralıkta kalıyor, elimle veri seç alanını genişletmek zorunda kalıyorum. Yeni satır ekledikçe grafiğin kendi kendine güncellenmesini, yeni ayları otomatik grafiğe dökmesini nasıl sağlarım? Tablo (Ctrl+T) yapınca oluyor dediler ama pivot kullanmadan düz tabloda dinamik alan tanımlama (KAYDIR fonksiyonu ile sanırım) nasıl yapılıyor? Detaylı anlatırsanız çok sevinirim.

Tablonuzu seçip
ekle menüsününden tabloya tıklayın
sonra grafiğe sağ tık>veri seç
grafik veri aralığına =Tablo1
yazın tamam

Konu Sahibi
Patron hocam ellerinize sağlık, düzenlediğiniz Ctrl+T tablo yöntemi gerçekten çok pratik çalışıyor, altına veri ekledikçe grafiğe anında yansıdı. Çok teşekkür ederim.Peki hocam, şirketteki asıl dosyamızda tasarım kuralları gereği verileri bu şekilde "Excel Tablosu" formatına çevirmemize yöneticiler izin vermiyor, tablonun normal düz aralık olarak kalması gerekiyor.Soruda da bahsettiğim gibi, düz tabloda kalıp Ad Yöneticisi üzerinden KAYDIR ve BAĞ_DEĞ_DOLU_SAY fonksiyonlarıyla bu dinamik genişlemeyi nasıl yapabiliriz? Grafik veri seç kısmına bu ad tanımlamalarını nasıl bağlıyoruz? Rica etsem bu formüllü yöntemi de kısaca anlatabilir misiniz, şirket dosyasında onu uygulamak zorundayım.

Deneyiniz.

Çözüm
Konu Sahibi
Patron hocam büyücüsünüz gerçekten, ellerinize sağlık! Gönderdiğiniz grafik.xlsx dosyasını hemen inceledim ve oradaki Ad Yöneticisi formül mantığını kendi şirket dosyama birebir uyarladım. Tablo biçimini değiştirmeden, düz hücre aralığı kalacak şekilde grafiği tamamen dinamik hale getirmeyi başardım. Altına yeni ay verisi eklediğim an grafik kendiliğinden genişliyor.Beni yöneticilere karşı hem tablonun kurumsal tasarımını bozmaktan hem de her ay elle grafik alanı güncelleme zahmetinden kurtardınız. Hızınız ve nokta atışı formüllü desteğiniz için çok teşekkür ederim.

yada daha pratik bunu kullanın.

Veriler, bazen, gerek tablo yapısına ve gerekse Özet Tablo yapmına uygun olmayabilir.
Özellikle 2019 ve daha eski excel versiyonlarında, Bu gibi durumlarda, klasik yöntem olan, Dinamik Alan tanımlama- Ad Tanımlama - Grafik serileri olarak tanımlanan Adları kullanma metodu uygulanabilir.
Bu yöntem de
(KAYDIR fonksiyonu ile sanırım) nasıl yapılıyor? Detaylı anlatırsanız çok sevinirim.
Evet,
Gerek KAYDIR ve gerekse İNDİS işlevleriyle
Dinamik Alan tasarlanabilir ve grafik serisi olarak kullanılır.

Detaylı anlatmaya çalıştım... Konu ile ilgili videolar da oldukça fazladır internet sitelerinde... İzleyebilirsiniz...

1788446715827.png

Durum
Konu Çözümlendiği İçin Kapatılmıştır.
Geri