• DİKKAT !

Forum içeriğine ve tüm hizmetlerimize erişim sağlamak için foruma kayıt olmalı ya da giriş yapmalısınız. Foruma üye olmak Dosya Yükleme tamamen ücretsizdir.

Çözüldü Excel de makro ile bir dosyanın "Diskteki boyut" öğrenme

Bu konu çözüldü olarak işaretlenmiştir. Çözülmediğini düşünüyorsanız konuyu rapor edebilirsiniz.
Durum
Konu Çözümlendiği İçin Kapatılmıştır.

Alicimri

Moderatör
Yönetici
Aldığı beğeni
2,346
Excel V
Office 2007 TR
Konu Sahibi
Merhaba,
Makro ile bir dosyanın özellikleri öğrenile biliniyor, boyut, oluşturulma tarihi, değiştirilme tarihi gibi ama "Diskteki boyut" a bir türlü ulaşamadım.
Bilgisi olan arkadaş varsa sevinirim.

Konu Sahibi
Aynı görüntülerin olduğu dosyaların boyutları farklı ama Diskteki boyutları aynı, aynı olanlardan birisini makro ile sildirmek istiyorum.
Çaresiz elle siliyorum ama kafama takıldı.

Alicimri hocam merhaba
Arşivimde dosya boyutlarını gösteren excel dosyaları olması lazım, fakat sanırım siz bilgisayarınızda dosya boyutu birbirinin aynı olan her türlü dosyanın birisini silmek istiyorsunuz.

Bunun için kullandığım bu iş için yapılmış bir program vardı. Bilgisayarımda onlarca dosyanın bir değil birden fazla kopyası olduğunu görüp temizlemiştim. Çok faydası olmuştu. Özellikle mp3’ler, videolar için. Bu program ile aynı boyutlu dosyaları alt alta renklenmiş halde görüyorsunuz.

Şu an maalesef bilgisayar başında değilim. Alşam geçer geçmez hemen bakıp bildireceğim.

Bendeki eski versiyonlarını yükledim, belki internette yeni versiyonları olabilir.

Konu Sahibi
Sayın mozuer Kodlarınız işimi görür, sağ olun.
Sayın hakki83 sadece searchmyfiles 3.10 klasörünün içindeki exe dosyasını çalıştırınca en sağdaki kolonda boyutu veriyor, ancak excel içinden makro ile bu bilgiye ulaşmam gerekiyor.

Durum
Konu Çözümlendiği İçin Kapatılmıştır.
Geri