• DİKKAT !

Forum içeriğine ve tüm hizmetlerimize erişim sağlamak için foruma kayıt olmalı ya da giriş yapmalısınız. Foruma üye olmak Dosya Yükleme tamamen ücretsizdir.

Çözüldü eklediğim sayfaların listbox ve comboboxlarda anlık görüntülenmesi sorunu

Bu konu çözüldü olarak işaretlenmiştir. Çözülmediğini düşünüyorsanız konuyu rapor edebilirsiniz.
Durum
Konu Çözümlendiği İçin Kapatılmıştır.

Discreum

Yeni Üye
Aldığı beğeni
37
Excel V
Office 2019 TR
Konu Sahibi
baya bi yol katettim ancak ödenek ismi belirliyip ekledikten sonra listboxlarda ve combobxlarda sayfa isminin kendini direk göstermesi lazım ancak vba yı kapatıp açtığımda güncelleniyo ama bu bi işimede yaramıyo okyanusu geçtim derede boğuluyorum yardım lütfen :)

Konu Sahibi
1646081687421.png

elinize sağlık peki ödenek yapılacak harcama listbox u ve harcama takibindeki combobox da aynı şekil yapılabilirmi yani eklenen sayfanın ismi onlardada anlık çıkabilirmi

Tabi ki. Bakalım.

Yalnız Listbox2 ve Combobox2 liste doldurmasını userform initialize değil de activate olayına yazmışsınız. Bunun özel bir sebebi var mıdır? Dosyada başka form olmadığı için zaten form açıldığında hep aktif olmayacak mı?

Konu Sahibi
bi sebebi yok hocam aslında bu demo asıl yaptığım çalışmada sorun yaşamamak için bu tarz yardım alıyorum orjinal dosyada bolcana form mevcut :)

Akıllı adamın hali başka oluyor tabi. :)

Konu Sahibi
Akıllı adamın hali başka oluyor tabi. :)
estafurullah hocam aslında tamamen bitirince burda paylaşmak istiyorum yaptığım uygulama apartman yönetim uygulaması şahsen nette vba şeklinde hiç ücretsiz görmedim çokta bunla ilgili istek var bende oturduğum sitede yöneticilik yapıyorum ufaktan bilgi birikimi oluncada girdik bi işe bakalım

Konu Sahibi
hocam kızmazsanız hazır eliniz deymişken bunu sil butonu içinde yapabilirmiyiz ben biraz sizin kodlardan yola çıkarak sil butonuna uyarlamya çalıştım fakat istediğim bi sayfayı silince hepsini silmiş gibi gösteriyor kapa aç yapınca normalde dönüyor

Onu da yaparız inşaAllah. Ama misafirim geldi. Çocuğu hasta, hastaneden geliyorlar. Artık sabaha mı olur yarına mı olur. Hallederiz.

Buyurunuz:

Çözüm
Sayın Discreum dosyanızda yapılan MANTIK HATASI ile ilgili bir iki şey yazmak istiyorum.
Öncelikle dosyanızda kurgulanan mantığı bozmamak adına bu MANTIK HATASINI ben de devam ettirdim. Ancak olay şu:

Diyelim ki UserForm üzerinde bir ListBox mevcut ve dosya üzerinde sayfa ekledikçe sildikçe ve sayfa isimlerinde değişiklik yaptıkça bu listenin güncellenmesini istiyoruz. Siz sayfa ekleme düğmesine, silme düğmesine tek tek hepsine ListBox liste doldurma kodlarını yazmışsınız. Bunun daha doğrusu şudur: ListBox liste doldurmak için bir Sub prosedür oluşturursunuz ve ListBox listesini doldurmanız gereken her yerde bu prosedürü çağırırsınız. Böylece;
1- Daha az kod yazarsınız.
2- Kod karmaşası olmaz.
3- Değişiklik yapma ihtiyacı olursa 1 prosedürde değişiklik yaparsınız.
4- Yine değişiklik yaptığınızda acaba diğer kodlarda da aynı değişikliği yaptım mı yapmadım mı karmaşasından kurtulursunuz..
Böylece çok daha dinamik, yazarken hata ihtimalini en aza indiren, kolay yönetilebilir bir kod yapısı oluşturmuş olursunuz.

Dosyanızda sayfadaki aynı veriyi çekerek doldurulan 2 ListBox ve 1 ComboBox var. Siz UserForm İntialize olayında ayrı dolduruyorsunuz, sayfa ekleyince tekrar dolduruyorsunuz, sayfa silince tekrar dolduruyorsunuz. Aynı kodları her yere yazıyorsunuz. Bunun yerine3 prosedür oluşturun.
Sub liste1Guncelle
'Burada ListBox1'i dolduruyoruz.
End Sun

Sub liste2Guncelle
'Burada ListBox2'yi dolduruyoruz.
End Sub

Sub combo1Guncelle
'Burada ComboBox1'i dolduruyoruz.
End Sub

Bu listeleri doldurma ihtiyacı olan yerlerde tekrar tekrar kod yazmak yerine bu prosedürleri çağırın. İş bitsin...
Kalın sağlıcakla.

Durum
Konu Çözümlendiği İçin Kapatılmıştır.
Geri