• DİKKAT !

Forum içeriğine ve tüm hizmetlerimize erişim sağlamak için foruma kayıt olmalı ya da giriş yapmalısınız. Foruma üye olmak Dosya Yükleme tamamen ücretsizdir.

Çözüldü Eğer Ve Formülünde Büyük Eşit işaretini kullanmak

Bu konu çözüldü olarak işaretlenmiştir. Çözülmediğini düşünüyorsanız konuyu rapor edebilirsiniz.
Durum
Konu Çözümlendiği İçin Kapatılmıştır.

mert25

Gold Üye
Aldığı beğeni
68
Excel V
Office 2016 TR
Gold Bitiş
14 Eylül 2025
Konu Sahibi
Merhabalar,

Ekli dosyada B1, C1, D1, E1'deki sayılar A1'deki sayıya göre; I1, J1, K1, L1'deki sayılar da H1'deki sayıya göre karşılaştırılıyor ve sonuçlar F3:G3 hücrelerinde gösteriliyor.

F3 hücresinde küçük ve büyük şeklinde karşılaştırma yapılıyor.

Aşağıdaki formülde büyük yerine büyük eşit kullanmak istiyorum fakat sonuç alamadım.

HTML:
Kod:
İçeriği görebilmek için Giriş yap ya da Üye ol.

NOT: A1'deki sayıyı 22 yaptığımda sonuç çıkmasını istiyorum.

Merhabalar,

Ekli dosyada B1, C1, D1, E1'deki sayılar A1'deki sayıya göre; I1, J1, K1, L1'deki sayılar da H1'deki sayıya göre karşılaştırılıyor ve sonuçlar F3:G3 hücrelerinde gösteriliyor.

F3 hücresinde küçük ve büyük şeklinde karşılaştırma yapılıyor.

Aşağıdaki formülde büyük yerine büyük eşit kullanmak istiyorum fakat sonuç alamadım.

HTML:
Kod:

NOT: A1'deki sayıyı 22 yaptığımda sonuç çıkmasını istiyorum.
sözel olarak ne neyden küçükse ne yazılacak ifade eder misiniz. Ben olayı anlayamadım.

Konu Sahibi
sözel olarak ne neyden küçükse ne yazılacak ifade eder misiniz. Ben olayı anlayamadım.

Eğer B1, C1, D1, E1'deki sayıların hepsi A1'den küçükse veya büyükse, aynı şekilde I1, J1, K1, L1'deki sayıların hepsi H1'den küçükse veya büyükse sonuç vermeli, bir sayı bile farklı olursa sonuç vermemeli.

Büyük ve küçüğe göre yukarıdaki formül sonuç veriyor fakat büyük ya da eşit olduğunda da sonuç vermesini istiyorum.

Eğer B1, C1, D1, E1'deki sayıların hepsi A1'den küçükse veya büyükse, aynı şekilde I1, J1, K1, L1'deki sayıların hepsi H1'den küçükse veya büyükse sonuç vermeli, bir sayı bile farklı olursa sonuç vermemeli.

Büyük ve küçüğe göre yukarıdaki formül sonuç veriyor fakat büyük ya da eşit olduğunda da sonuç vermesini istiyorum.
hocam mantığınızda hata var gibi hem küçükse veya büyükse diyorsunuz. sonra büyük eşit veya küçük eşit diyorsunuz. Ben anlayamadım olayı. F3 ve G3 e hangi değer yazılacak.

F3 için
HTML:
Kod:
G3 için
HTML:
Kod:

Konu Sahibi
hocam mantığınızda hata var gibi hem küçükse veya büyükse diyorsunuz. sonra büyük eşit veya küçük eşit diyorsunuz. Ben anlayamadım olayı. F3 ve G3 e hangi değer yazılacak.
Üstat, nasıl anlatacağımı bilemedim inan.

Eğer B1, C1, D1, E1 hücrelerindeki sayılar A1'den küçükse ve aynı zamanda I1, J1, K1, L1 hücrelerindeki sayılar da H1'den küçükse

ya da

Eğer B1, C1, D1, E1 hücrelerindeki sayılar A1'den büyükse ve aynı zamanda I1, J1, K1, L1 hücrelerindeki sayılar da H1'den büyükse A1 hücresindeki sayı F3'e, H1'deki sayı da G3' yazılacak, bu eşitlik sağlanmıyorsa boş olacak.

Formül zaten bunu sağlıyor. Yani küçük ve büyüğe göre sonuç veriyor. Eğer B1, C1, D1, E1 hücrelerinden herhangi biri A1 ile ya da I1, J1, K1, L1 hücrelerinden herhangi biri H1 ile aynı olunca da sonuç versin istiyorum.

Konu Sahibi
F3 için
HTML:
Kod:
G3 için
HTML:
Kod:

Üstat formül, büyük ve küçük de sonuç veriyor fakat sayılardan herhangi biri eşit olduğunda sonuç vermiyor. Örneğin A1 hücresindeki sayıyı 22 yaptığımda sonuç çıkmıyor.

Üstat, nasıl anlatacağımı bilemedim inan.

Eğer B1, C1, D1, E1 hücrelerindeki sayılar A1'den küçükse ve aynı zamanda I1, J1, K1, L1 hücrelerindeki sayılar da H1'den küçükse

ya da

Eğer B1, C1, D1, E1 hücrelerindeki sayılar A1'den büyükse ve aynı zamanda I1, J1, K1, L1 hücrelerindeki sayılar da H1'den büyükse A1 hücresindeki sayı F3'e, H1'deki sayı da G3' yazılacak, bu eşitlik sağlanmıyorsa boş olacak.

Formül zaten bunu sağlıyor. Yani küçük ve büyüğe göre sonuç veriyor. Eğer B1, C1, D1, E1 hücrelerinden herhangi biri A1 ile ya da I1, J1, K1, L1 hücrelerinden herhangi biri H1 ile aynı olunca da sonuç versin istiyorum.
anladım şimdi müsait olunca formülü yazayım

F3 için
HTML:
Kod:
G3 için
HTML:
Kod:

Uzun formül (A1 İçin)

HTML:
Kod:

Kısa formül (A1 İçin)

HTML:
Kod:

Uzun formül (H1 İçin)

HTML:
Kod:

Kısa formül (H1 İçin)

HTML:
Kod:

Çözüm
Konu Sahibi
Uzun formül (A1 İçin)

HTML:
Kod:

Kısa formül (A1 İçin)

HTML:
Kod:

Uzun formül (H1 İçin)

HTML:
Kod:

Kısa formül (H1 İçin)

HTML:
Kod:

Üstat iki formül de sorunsuz çalıştı, sadece formüllerdeki <= leri < yaptım, çok teşekkür ederim.

Durum
Konu Çözümlendiği İçin Kapatılmıştır.
Geri