• DİKKAT !

Forum içeriğine ve tüm hizmetlerimize erişim sağlamak için foruma kayıt olmalı ya da giriş yapmalısınız. Foruma üye olmak Dosya Yükleme tamamen ücretsizdir.

Çözüldü E Mail Gönderme Sorunu

Bu konu çözüldü olarak işaretlenmiştir. Çözülmediğini düşünüyorsanız konuyu rapor edebilirsiniz.
Durum
Konu Çözümlendiği İçin Kapatılmıştır.

önder34

Yeni Üye
Aldığı beğeni
2
Excel V
Office 2019 TR
Konu Sahibi
Merhaba arkadaşlar daha önce çözüme ulaşan "Veri Aktarma Sorunu" konusundaki dosyamda yeni düzenlemeler sizlerin yardımıyla yeni güncellemeler yapmaya çalışıyorum. Sayfa1 den verileri sayfa2 ye aktarıyoruz. Sayfa2 de B sütununa tık işareti ile bir veya birden fazla kişiye e mail yolla butonu aracılığıyla Bordroyo pdf e çevirmek için sayfa3 aktaracak (enson e mail gönderilen kişinin bordrosu ve renkleri ile sayfada görünecek)ve email gönderilecek ve gönderilmiş e mailler kontrolü de Sayfa2 A sütunu renklendirilecek. Bu işlemlerden sonra e mail gönderildi mesajı geliyor ama posta kutusuna gelen veri olmuyor. kullanılan kodda eksiklik mi var başka bir dosyada ki kodla mı çakışıyor çözemedim Yardımcı olabilecek arkadaşlardan yardım bekliyorum.

HTML:
CSS:
İçeriği görebilmek için Giriş yap ya da Üye ol.

Konu Sahibi
Sorunla ilgili yazmayı atladığım kod satırındaki şu bölümde
HTML:
CSS:
İçeriği görebilmek için Giriş yap ya da Üye ol.
, _belirtilmiş olmasına rağmen sayfa3 e aktarırken a1:j14 arasında ve iki renk olarak aktarıyor.
2-E mail gönderme kodunu sayfa2 deki resimlere atayamadım bir türlü

@önder34
Outlook ile mi yoksa gmail ile mi ? göndermeye çalışıyorsunuz.
Hiç kullanmadım ben hocalarımız en yakın zamanda size yardımcı olacaktır.

Konu Sahibi
Sayın @Akuma outlook ile göndermeye çalışıyorum başka bir program tarafından kullanıyor hatası alıyorum . Ben çözemiyorum inşallah çözülür.

Bir sorun gözükmüyor ama.

Konu Sahibi
Kaç deneme yaptığımı hatırlayamıyorum ama birden fazla işaretleme yapmama rağmen sıra no 1 deki kişiye e mail gidiyor. ve sarı renge dönüyor diğer kişiye gitmiyor. Ekran Alıntısı2.JPGE mail gönderilen son kişinin bordrosunu sayfa3 te kişinin bordro rengi ile göstermesi gerekiyor ama iki renk şeklinde görünüyorEkran Alıntısı.JPG. Bu iki sorun benim bilgisayarda mı anlamadım

Dediğim gibi, bir sorun gözükmüyor. @Balta hocam bakarsa, çok daha net anlayacaktır.

Konu Sahibi
Sayın @Balta nın hazırlamış olduğu dosyada birden fazla gönderimde bordro eklemiyor diye ona da iletmiştim sanırım ben outlook u kaldırıp yeniden kurmam gerekiyor .

2. satırdan sonra 10 satır atlatıyorsunuz. Yani 12 satıra bakıyor. B12 de R olmadığı için mail atmıyor. For X = 2 To Son Step 18 şeklinde deneyin.

Konu Sahibi
Sayın @askm ilginiz için teşekkür ederim denedim. Sonuç 1 mail geldi. sayfa 3 yine iki renk ama (yeşil ve pembe) ve şu satır sarı renk oldu
Set My_Mail = My_Outlook.CreateItem(0)

Merhaba , Dosyayı inceleyin.
Çalıştırmadan önce ;
1.Tools >> References'ten Microsoft Outlook 16.0 Object library 'yi aktif edin
2.Klasör açma işlemini iptal ettim. PDF dosyalar programın çalıştırıldığı klasörde oluşturulacak. (Special klasör "Desktop" Yapılmış "Masaüstü" olması gerekir ama klasör yaratma işlemlerini Masaüstümü uçurmamak için kaldırdım.
3. Gönderilecek mailleri sayfa2 B sütununu ÇİFT TIKLA seçin yada ÇİFT TIKLA bırakın.
4. Mail adresleri tam olmadığı için göndermelerde hata verip programı kesebilir.

Dosyanız ektedir.

Çözüm
Konu Sahibi
Sayın @Balta harika bir çalışma olmuş tam istediğim gibi emeğinize sağlık. Çok çok teşekkürler hakkınızı helal edin .

Durum
Konu Çözümlendiği İçin Kapatılmıştır.
Geri