• Foruma hoş geldin 👋 Ziyaretçi

Forum içeriğine ve tüm hizmetlerimize erişim sağlamak için foruma kayıt olmalı ya da giriş yapmalısınız. Foruma üye olmak tamamen ücretsizdir.

Soru Düşeyara veya Kaçıncı ile 2.eşleşeni getirme

blue79

Yeni Üye
Aldığı beğeni
4
Excel V
Office 2021 TR
Konu Sahibi
Merhabalar Ekte resim paylaştım daha açıklayıcı olacaktır.
Tekrarlayan aranılan verilerim var karsılıgında düşeyarada normalde ilk bulunan satır gelıyor ama bunda mutlaka dıger aranılan verı karsılıgını gereklı hucreye getırmem gerekıyor bu konuda yardımcı olabılecek arkadasların yardımını rıca edıyorum

Bu bağlantı ziyaretçiler için gizlenmiştir. Görmek için lütfen giriş yapın veya üye olun.

Merhaba sorunuz anlaşılmıyor.
Örnek dosya üzerinde ne aradığınızda hangi sonucu elde etmek istediğinizi gösteriniz.,

Konu Sahibi
F sutununa E sutunundaki değerlerin A sutunundakı degerlerle karsılastırarak B sutunundakı karsılıklarını ama değere sahip olan karsılastırmalarda B sutunundakı değeri vermesini istiyorum. Normal düşeyarada aynı degerler olunca en ustekı değeri sürekli tekrarlıyo burda tekrarlamayan gercek degerını getırılmesını ıstıyorum

F sutununa E sutunundaki değerlerin A sutunundakı degerlerle karsılastırarak B sutunundakı karsılıklarını ama değere sahip olan karsılastırmalarda B sutunundakı değeri vermesini istiyorum. Normal düşeyarada aynı degerler olunca en ustekı değeri sürekli tekrarlıyo burda tekrarlamayan gercek degerını getırılmesını ıstıyorum
Deneyiniz; yardımcı sütuna Dosyada C sütunudur : HTML:
Kod:
İçeriği görebilmek için Giriş yap ya da Üye ol.
FORMÜLÜN SONUCU SÜTUNUNA dosyada E sütunudur HTML:
Kod:
İçeriği görebilmek için Giriş yap ya da Üye ol.
Yazınız.

Ekli dosyalar

Deneyiniz. Lütfen dönüş yapınız.
NOT : Dosya içerisindeki veriler size ait değildir. Düşeyara formülüne örnek olsun diye böyle bir dosya gönderdim.

Ekli dosyalar

Konu Sahibi
Cevap için tskler örnek dosyayı ındıremedım :(
=İNDİS($B$2:$B$500; KAÇINCI(1; ($A$2:$A$500=E2)*($C$2:$C$500=D2); 0))
Formülü uyarladım evet tekrar eden satırlar tek 1 kere cıkıyor ama sadece tek karsılıgı olanlar bu sefer aynı formulde YOK hatası verıyor D2 yazan yerde sıralı satırlar var 1-2-3.. TEK olan karsılıklar D2 yı secınce cıkıyor ama asagıya dogru cekınce d3 d4 d5 dıye gıdınce tek karsılıgı olanlar YOK hatası verıyor ve bu rakamlar sureklı degısıyor yanı burası muhakkak işlevsel calısmalı

Geri