• Foruma hoş geldin 👋 Ziyaretçi

Forum içeriğine ve tüm hizmetlerimize erişim sağlamak için foruma kayıt olmalı ya da giriş yapmalısınız. Foruma üye olmak tamamen ücretsizdir.

Çözüldü Düşeyara ile veri getirme

Bu konu çözüldü olarak işaretlenmiştir. Çözülmediğini düşünüyorsanız konuyu rapor edebilirsiniz.

makroeko

Yeni Üye
Aldığı beğeni
47
Excel V
Office 365 TR
Konu Sahibi
Arkadaşlar;

Palet numarasını manuel girince, Düşeyara formülü ile soldaki verileri (tarih,tedarikçi ve irsaliye no) getirmek istiyorum.
Bu bir etiket formatı olacak.
Formüldeki eksikliği de bilmek istiyorum.
Yardımcı olursanız sevinirim.
Kolay gelsin.

Ekli dosyalar

Çözüm
Arkadaşlar;

Palet numarasını manuel girince, Düşeyara formülü ile soldaki verileri (tarih,tedarikçi ve irsaliye no) getirmek istiyorum.
Kolay gelsin.
istediğiniz formülü yazdım. Kullandığınız tablo formatında DÜŞEYARA formülü çalışmaz. Düşeyara formülü her zaman sağındaki değeri bulur. Solundaki değeri bulamaz. Sizin Palet No nun en solda olması lazım düşeyara kullanabilmek için. Sizin dosyada Düşeyara yerine İNDİS, KAÇINCI formüllerini kullanmak gerek. Bu formülü kullanarak çözüm sağlandı.
Arkadaşlar;

Kolay gelsin.
istediğiniz formülü yazdım. Kullandığınız tablo formatında DÜŞEYARA formülü çalışmaz. Düşeyara formülü her zaman sağındaki değeri bulur. Solundaki değeri bulamaz. Sizin Palet No nun en solda olması lazım düşeyara kullanabilmek için. Sizin dosyada Düşeyara yerine İNDİS, KAÇINCI formüllerini kullanmak gerek. Bu formülü kullanarak çözüm sağlandı.

Ekli dosyalar

Çözüm
Alternatif.
Çaprazara kullanılmıştır.

Ekli dosyalar

Geri