• DİKKAT !

Forum içeriğine ve tüm hizmetlerimize erişim sağlamak için foruma kayıt olmalı ya da giriş yapmalısınız. Foruma üye olmak Dosya Yükleme tamamen ücretsizdir.

Çözüldü Düşeyara ile Soldaki Veriyi Getirme ve Çoklu Sonuç Listeleme Sorunu

Bu konu çözüldü olarak işaretlenmiştir. Çözülmediğini düşünüyorsanız konuyu rapor edebilirsiniz.
Durum
Konu Çözümlendiği İçin Kapatılmıştır.

osmanikuz

Yeni Üye
Aktivite

0%

Aldığı beğeni
1
Excel V
Office 2024 TR
Konu Sahibi
Windows 10 Google Chrome 152
Herkese merhaba, forumda yeniyim ve ilk konumu açıyorum. Personel listemizde arama yaparken klasik DÜŞEYARA fonksiyonunu kullanıyorum. Ancak aradığım T.C. Kimlik Numarası tablonun en sağında kalıyor, personelin ismi ise en sol sütunda. DÜŞEYARA sağdan sola doğru arama yapamadığı için isimleri getiremiyorum. Sütunların yerini de tablonun formatı bozulacağı için değiştirmem yasak. Bir de ikinci bir sorunum var; aynı isimde birden fazla personel olduğunda DÜŞEYARA sadece ilk bulduğunu getiriyor. Ben arama kutusuna ismi yazdığımda, o isme ait tüm personellerin (varsa 3-4 kişinin birden) alt alta listelenmesini nasıl sağlarım? İNDİS-KAÇINCI mı kullanmalıyım yoksa yeni fonksiyonlar mı? Destekleriniz için teşekkürler.

Excel '2024 de çalışır.HTML:
Kod:
İçeriği görebilmek için Giriş yap ya da Üye ol.

Son düzenleme:
Deneyiniz.

Çözüm
Konu Sahibi
Patron hocam ve Alicimri hocam, ikinize de bu jet hızındaki kıymetli dönüşleriniz için çok teşekkür ederim.
Patron hocam, gönderdiğiniz hazır dosyayı indirdim ve tam istediğim gibi tüm mükerrer kayıtları alt alta hatasız bir şekilde listeledi. Beni DÜŞEYARA kısıtlamasından ve büyük bir iş yükünden kurtardınız.
Alicimri hocam, sizin Excel 2024 için önerdiğiniz dinamik dizi formül mantığını da arşive ekledim, geleceğe yönelik ufkumu açtı.
İlk konumda bu kadar hızlı çözüm bulmak muazzam.
Emeğinize, ellerinize sağlık.

Dosyada güncelleme yapıtım.
Tekrar indiriniz.

Durum
Konu Çözümlendiği İçin Kapatılmıştır.
Geri