• DİKKAT !

Forum içeriğine ve tüm hizmetlerimize erişim sağlamak için foruma kayıt olmalı ya da giriş yapmalısınız. Foruma üye olmak Dosya Yükleme tamamen ücretsizdir.

Soru Düşeyara ile Sola Doğru Arama Yapma (İndis Kaçıncı Kullanmadan Nasıl Yapılır?)

005amasya05

Yeni Üye
Aldığı beğeni
0
Excel V
Office 2019 TR
Konu Sahibi
Selamlar herkese, hayırlı işler.
İş yerinde kullandığımız bir personel listesi var. TC Kimlik numaraları B sütununda, Personel Adı Soyadı ise A sütununda duruyor. Benim TC Kimlik numarasına göre arama yapıp sol tarafta kalan İsim sütunundaki veriyi çekmem lazım.
DÜŞEYARA fonksiyonu bildiğim kadarıyla hep sağa doğru çalışıyor, sola doğru arama yapmıyor. İnternette İNDİS ve KAÇINCI formüllerini birleştirerek yapıldığını gördüm ama kurguyu bir türlü oturtamadım, formül sürekli hata veriyor kafam iyice karıştı. Şirketteki Excel sürümüm eski olduğu için ÇAPRAZARA (XLOOKUP) fonksiyonu da bende çalışmıyor.
Düşeyara kullanarak ya da kafayı çok bulandırmayacak basit bir formülle bu sola doğru arama işini nasıl çözeriz?
Yardımcı olursanız çok sevinirim, örnek dosyayı ekte paylaşıyorum.

Ekli dosyalar

Deneyiniz.
HTML:
C#:
İçeriği görebilmek için Giriş yap ya da Üye ol.

Selamlar herkese, hayırlı işler.
İş yerinde kullandığımız bir personel listesi var. TC Kimlik numaraları B sütununda, Personel Adı Soyadı ise A sütununda duruyor. Benim TC Kimlik numarasına göre arama yapıp sol tarafta kalan İsim sütunundaki veriyi çekmem lazım.
DÜŞEYARA fonksiyonu bildiğim kadarıyla hep sağa doğru çalışıyor, sola doğru arama yapmıyor. İnternette İNDİS ve KAÇINCI formüllerini birleştirerek yapıldığını gördüm ama kurguyu bir türlü oturtamadım, formül sürekli hata veriyor kafam iyice karıştı. Şirketteki Excel sürümüm eski olduğu için ÇAPRAZARA (XLOOKUP) fonksiyonu da bende çalışmıyor.
Düşeyara kullanarak ya da kafayı çok bulandırmayacak basit bir formülle bu sola doğru arama işini nasıl çözeriz?
Yardımcı olursanız çok sevinirim, örnek dosyayı ekte paylaşıyorum.
Alternatif;
HTML:
Kod:
İçeriği görebilmek için Giriş yap ya da Üye ol.

Geri