• DİKKAT !

Forum içeriğine ve tüm hizmetlerimize erişim sağlamak için foruma kayıt olmalı ya da giriş yapmalısınız. Foruma üye olmak Dosya Yükleme tamamen ücretsizdir.

Çözüldü Düşeyara ile Sola Doğru Arama Yapma (İndis Kaçıncı Kullanmadan Nasıl Yapılır?)

Bu konu çözüldü olarak işaretlenmiştir. Çözülmediğini düşünüyorsanız konuyu rapor edebilirsiniz.
Durum
Konu Çözümlendiği İçin Kapatılmıştır.

005amasya05

Yeni Üye
Aldığı beğeni
0
Katkı
%0
Excel V
Office 2019 TR
Konu Sahibi
Selamlar herkese, hayırlı işler.
İş yerinde kullandığımız bir personel listesi var. TC Kimlik numaraları B sütununda, Personel Adı Soyadı ise A sütununda duruyor. Benim TC Kimlik numarasına göre arama yapıp sol tarafta kalan İsim sütunundaki veriyi çekmem lazım.
DÜŞEYARA fonksiyonu bildiğim kadarıyla hep sağa doğru çalışıyor, sola doğru arama yapmıyor. İnternette İNDİS ve KAÇINCI formüllerini birleştirerek yapıldığını gördüm ama kurguyu bir türlü oturtamadım, formül sürekli hata veriyor kafam iyice karıştı. Şirketteki Excel sürümüm eski olduğu için ÇAPRAZARA (XLOOKUP) fonksiyonu da bende çalışmıyor.
Düşeyara kullanarak ya da kafayı çok bulandırmayacak basit bir formülle bu sola doğru arama işini nasıl çözeriz?
Yardımcı olursanız çok sevinirim, örnek dosyayı ekte paylaşıyorum.

Çözüm
İş yerinde kullandığımız bir personel listesi var. TC Kimlik numaraları B sütununda, Personel Adı Soyadı ise A sütununda duruyor. Benim TC Kimlik numarasına göre arama yapıp sol tarafta kalan İsim sütunundaki veriyi çekmem lazım.
DÜŞEYARA fonksiyonu bildiğim kadarıyla hep sağa doğru çalışıyor, sola doğru arama yapmıyor. İnternette İNDİS ve KAÇINCI formüllerini birleştirerek yapıldığını gördüm ama kurguyu bir türlü oturtamadım, formül sürekli hata veriyor kafam iyice karıştı. Şirketteki Excel sürümüm eski olduğu için ÇAPRAZARA (XLOOKUP) fonksiyonu da bende çalışmıyor.
Düşeyara kullanarak ya da kafayı çok bulandırmayacak basit bir formülle bu sola doğru arama işini nasıl çözeriz?
Yardımcı olursanız...
Deneyiniz.
HTML:
C#:
İçeriği görebilmek için Giriş yap ya da Üye ol.

Yardımcı olursanız çok sevinirim, örnek dosyayı ekte paylaşıyorum.
Alternatif;
HTML:
Kod:
İçeriği görebilmek için Giriş yap ya da Üye ol.

Çözüm
Konu Sahibi
Hocalarım ikinize de çok teşekkür ederim, elleriniz dert görmesin.
Patron hocam senin formül de çalıştı ama ben İNDİS KAÇINCI mantığını hiç kavrayamadığım için alternatif aramıştım, yine de emeğine sağlık.
SNNAY hocam, gönderdiğin DÜŞEYARA ve ELEMAN kombinasyonu tam aradığım şeydi valla, ilk defa böyle bir kullanım gördüm. Düşeyara'ya arkada gizlice ters takla attırmışsınız resmen, çok zekice bir formülmüş. Kendi asıl listeme uyguladım, hiçbir yardımcı sütuna gerek kalmadan sola doğru tıkır tıkır arama yapıyor artık.
Teşekkürler.

Durum
Konu Çözümlendiği İçin Kapatılmıştır.
Geri