• DİKKAT !

Forum içeriğine ve tüm hizmetlerimize erişim sağlamak için foruma kayıt olmalı ya da giriş yapmalısınız. Foruma üye olmak Dosya Yükleme tamamen ücretsizdir.

Çözüldü dosyadan veri alma eşleştirme

Bu konu çözüldü olarak işaretlenmiştir. Çözülmediğini düşünüyorsanız konuyu rapor edebilirsiniz.
Durum
Konu Çözümlendiği İçin Kapatılmıştır.

tukayf

Yeni Üye
Aldığı beğeni
143
Excel V
Office 2019 TR
Konu Sahibi
Merhabalar. Gunluk dosyasının içerisinde açıklamaya çalıştım. Diğer kitaptan veri çekmek istiyorum. Ancak çekmek istediğim dosyadaki tüm veriler metin olarak geliyor.
Nasıl yapılabilir önerilerinizi ve çözümlerinizi bekliyorum. Ayrıca her iki dosyada olmayan isimleri 3. bir sayfada yazdırabilir mi ya da uyarı verebilir mi. Pc başındayım tüm soruları cevaplamaya hazırım. Şimdiden teşekkürler.

Merhaba;
Dosyalarınız .xls uzantılı ise;
subelistesi isimli bir klasör açın ve subelistesi.xls dosyasını bu klaösün içine yerleştirin.
GunlukGörevListesi isimli bir klasör açın ve GunlukGörevListesi - 09.11.2022 11_52_58.xls dosyasını bu klaösün içine yerleştirin.
Bu klasörleri bir yere konumlandırın (Ben C:\ sürücüne konumlandırdım.)
tukayf-raporlama.xls dosyasını (üstteki 2 klasörün dışında) istediğiniz yere konumlandırın ve açın.
İlk iki sayfadaki butonlar ile dosyadaki verileri ilgili sayfalara çekin.
Sonra;
Sonrasını tanımlayın:
Örn: Rapor sayfasına GunlukGörevListesi sayfasından siciller alınacak/yada diğer sayfada var olan siciller alınarak subelistesi sayfasında bu sicile karşılık gelen şu sütun verisi rapor sayfasında şu sütuna gelecek gibi...
Mümkünse rapor sayfasına birkaç veriyi manuel yazın.
İyi çalışmalar.

Konu Sahibi
Hocam zihninize sağlık. Çok teşekkürler. Buraya kadar harika. Burdan sonra yapılması gereken ise;
Raporlama sayfasına GünlükGörevListesinde bulunan tüm personeli almak ve subelistesinde sicillerden arama yaptırarak,
Şubelistesindeki "I" sütununda yazan değer = Rapor"J"ye
Şubelistesindeki "N" sütununda yazan değer = Rapor"K"ye
Şubelistesindeki "O" sütununda yazan değer = Rapor"L"ye
Şubelistesindeki "T" sütununda yazan değer = Rapor"Q"ye aktarılacak.

Son olarak ise bu rapor sayfasındaki tüm değerleri metin yapacağız, 1. satırda başlıklar, 2. satırdan itibaren veriler olacak şekilde xlsuzantısında farklı kaydet yapılacak hocam. Bunların sebebi tekrar geri yükleyeceğimiz sistem maalesef metin dışında veri kabul etmiyor ve uzantı olarak sadece xls kabul ediyor.
Rapor sayfasında A ve Q aralığı dışında herhangi bir taşmayı da kabul etmiyor sistem.
Allah razı olsun. Zihninize sağlık.

Konu Sahibi
Hocam maalesef BT engellemiş şu an indiremiyorum dosyayı. En kısa zamanda indirip deneyeceğim.

Konu Sahibi
Hocam kusura bakmayınız anlatamamışım. Rapor sayfasına GünlükGörevListesi sayfasının tümü aktarılacak.
Diğer sütunlarda aktarıldığı takdirde işlem tamamdır.

Ayrıca oluşturulan xls dosyası açılırken bozulmuş uyarısı vererek açılıyor bu da yüklemeyi engelliyor.
Bu açılma uyarısını nasıl çözebiliriz acaba.
Yardımlarınız için çok teşekkürler.

Merhaba;
Aktarılacak verileri;
Şubelistesindeki "I" sütununda yazan değer = Rapor"J"ye
şeklinde açıklayın.

Dosyayı nereden aldığınızı bilmiyorum ama sanırım manuel xls yapılmış.
Bozuk dosyayı 2007 yada üst versiyonlarda açın.
Sonra;
Türkçe için;
Farklı kaydet seçince;
Excel 97-2003 Çalışma Kitabı olarak kaydedin.
ing. için;
Save as Type kısmını Excel 97-2003 Workboox seçerek kaydedin.
İyi çalışmalar.

Konu Sahibi
Hocam zihninize sağlık. Bugün deneyip tekrar dönüş yapacağım. Şu an inceleyemiyorum.

Konu Sahibi
Sn. Muygun hocam. Klasörden seçmek yerine Gözat penceresiyle seçmemiz mümkün müdür ?

Durum
Konu Çözümlendiği İçin Kapatılmıştır.
Geri