aeGNoR
Destek Ekibi
- Aldığı beğeni
- 1,017
- Excel V
- Office 2021 TR
Arkadaşlar merhaba,
Dün aklıma gelen bir fikirle küçük bir fonksiyon yazmak istedim. Hepimizin bilgisayarında zaman zaman aynı dosyaların bir çok kopyası farklı yerlerde farklı isimlerle bulunabilir. Aşağıda size sunacağım kod ile farklı isimlerle de olsa aynı verileri içeren dosyaları bulmak mümkün olacak.
Not: Farklı kişiler çok farklı amaçlarla kullanabileceği için genel bir fonksiyon yazmanın daha doğru olacağını düşündüm. Kişisel kullanımınıza göre üzerinde istediğiniz değişiklikleri yapabilirsiniz.
Dün aklıma gelen bir fikirle küçük bir fonksiyon yazmak istedim. Hepimizin bilgisayarında zaman zaman aynı dosyaların bir çok kopyası farklı yerlerde farklı isimlerle bulunabilir. Aşağıda size sunacağım kod ile farklı isimlerle de olsa aynı verileri içeren dosyaları bulmak mümkün olacak.
Not: Farklı kişiler çok farklı amaçlarla kullanabileceği için genel bir fonksiyon yazmanın daha doğru olacağını düşündüm. Kişisel kullanımınıza göre üzerinde istediğiniz değişiklikleri yapabilirsiniz.
Kod:
Function FileComparison(strSourceFilePath As String, strTargetFilePath As String) As Boolean
'Default değer
FileComparison = False
Dim sFs As Object 'Kaynak dosya yayını
Dim tFs As Object 'Hedef dosya yayını
'nesne oluşturma
Set sFs = CreateObject("ADODB.Stream")
Set tFs = CreateObject("ADODB.Stream")
'kaynak stream açma
sFs.Open
'kaynak stream içine dosa yükleme
sFs.LoadFromFile (strSourceFilePath)
'hedef stream açma