• DİKKAT !

Forum içeriğine ve tüm hizmetlerimize erişim sağlamak için foruma kayıt olmalı ya da giriş yapmalısınız. Foruma üye olmak Dosya Yükleme tamamen ücretsizdir.

Çözüldü Dosya Adı Değiştirme

Bu konu çözüldü olarak işaretlenmiştir. Çözülmediğini düşünüyorsanız konuyu rapor edebilirsiniz.
Durum
Konu Çözümlendiği İçin Kapatılmıştır.

abra

Yeni Üye
Aldığı beğeni
2
Excel V
Office 2013 TR
Konu Sahibi
Selamlar arkadaşlar hem excelcozum.com hemde internette yaptığım araştırmalar sonucunda bişi bulamadım bulduğum makroların çoğu bozuk eğer konuyu yanlış açtıysam şimdiden özür dilerim.
excel makro kullanarak toplu dosya adı değiştirme yapmak istiyorum
Adım 1:dosyaların bulunduğu klasörü seçeceğim
Adım 2: klasörün içerisindeki dosya isimlerini bana getirecek
Adım 3: değiştirlecek dosya uzantısının .jpg olmasını istiyorum (ki zaten klasörün içerisindeki dosyaların tamamı jpg yani değiştirmek istediğim dosyanın adını uzantılı isim yazmayayım )
Adım4: dosyaların yeni ismini yazacam
Adım5: işlem tamam
Örn:
masaüstünde a adında bi klasör var ve klasörün içerisinde 1 2 3 4 5 6 7 8 9 diye 9 tane resim var ben bunların isimlerini q w e r t y u ı o die değiştrmek istiyorum

not: bu resimler 3000 adet
Desteğiniz için şimdiden teşekkürler
Sabırsızlıkla bekliyor olacağım
Saygılarımla

Önce listeleye tıklayıp klasörü seçin.
uzantısız olarak yeni isimleri yazıp değiştire tıklayın.

B1 hücresinde ne yazıyor

Böyle olmalı.
1645095292217.png

Dosyayı tekrar indirin.

Bir alternatif te benden gelsin :)

Konu Sahibi
selamlar
Balta hocamın verdiği makro çok güzel fakat bazı dosyaların ismini değişmediğini tespit ettim
arschimet hocam sizin verdiğiniz makrodada klasör seçtikten sonra herhangi bişi değiştirmedi ayrıca çalışma mantığını çözemedim a-b-c leri falan bana işlem sırasını söylerseniz çalışıp çalışmadığı hakkında bir bilgi verebilirim destekleriniz için şimdiden teşekkürler

selamlar
Balta hocamın verdiği makro çok güzel fakat bazı dosyaların ismini değişmediğini tespit ettim
arschimet hocam sizin verdiğiniz makrodada klasör seçtikten sonra herhangi bişi değiştirmedi ayrıca çalışma mantığını çözemedim a-b-c leri falan bana işlem sırasını söylerseniz çalışıp çalışmadığı hakkında bir bilgi verebilirim destekleriniz için şimdiden teşekkürler
Merhaba syn abra
Sizin ne şekilde bir isimlendirme yapacağınızı bilmediğimden, şu şekilde bir mantık kurdum;
1. Önce klasör seçmeniz gerekiyor ( bu jpg dosyalarınızın bulunduğu klasör)
2. Bu klasör içerisindeki dosyaların adları "D" sütununa getiriliyor.
3. Sağda bulunan seçeneklerden; (ki bunları tıklayarak deneyebilirsiniz)
  • a-b-c = Dosyalarınıza sırasıyla a.jpg, b.jpg,c.jpg............ olarak isim atar
  • A-B-C = Dosyalarınıza sırasıyla A.jpg, B.jpg, C.jpg........... olarak isim atar
  • 1-2-3 = Dosyalarınıza sırasıyla 1.jpg, 2.jpg, 3.jpg........... olarak isim atar
  • a1-a2-a3 = Dosyalarınıza sırasıyla a1.jpg, a2.jpg, a3.jpg............ olarak isim atar
  • A1-B1-C1 = Dosyalarınıza sırasıyla A1.jpg, B1.jpg, C1.jpg........... olarak isim atar
  • *1-*2-*3 = Dosyalarınıza sırasıyla EskiDosyaAdı1.jpg, EskiDosyaAdı2.jpg, EskiDosyaAdı3.jpg,........ olarak isim atar
  • *a-*b-*c = Dosyalarınıza sırasıyla EskiDosyaAdıa.jpg, EskiDosyaAdıb.jpg, EskiDosyaAdıc.jpg,........ olarak isim atar
  • *A-*B-*C= Dosyalarınıza sırasıyla EskiDosyaAdıA.jpg, EskiDosyaAdıB.jpg, EskiDosyaAdıC.jpg,........ olarak isim atar
  • ÖZEL seçeneğinde ise; textbox'a adlanadırma başlangıcı (örneğin AHMET ya da Q) belirtiniz, comboboxtaki seçeneklerden
artım şeklini belirtiniz. Artım şekli mantığı yukarıdaki gibidir.
Tıklayıp deneme yapabilirsiniz. Siz Değiştir butonuna basmadan isim değiştirmeler yapılmaz.
Tüm bu seçenekleri seçtikçe dosyaların alacağı adlar "E" sütununda görünecektir.

Ya da E sütununa gelen adları manuel olarak ta değiştirebilirsiniz.

Son olarak Değiştir butonunu tıkladığınızda D sütununda görünen eski dosya adları E sütununda görünen yeni isimler ile değişecektir.

Siz 3000 gibi dosya adından bahsetmişsiniz mesajınızda, ben de kolaylık olsun diye birkaç seçenek sundum.
Kolay gelsin.

Son düzenleme:
Bir de böyle deneyin.

Çözüm
Durum
Konu Çözümlendiği İçin Kapatılmıştır.
Geri