• DİKKAT !

Forum içeriğine ve tüm hizmetlerimize erişim sağlamak için foruma kayıt olmalı ya da giriş yapmalısınız. Foruma üye olmak Dosya Yükleme tamamen ücretsizdir.

Çözüldü Dolu ve Eşit Değilse Koşulla biçimlendirmeyle renklendirme

Bu konu çözüldü olarak işaretlenmiştir. Çözülmediğini düşünüyorsanız konuyu rapor edebilirsiniz.
Konu sahibi son olarak 13 saat önce görüldü
Durum
Konu Çözümlendiği İçin Kapatılmıştır.

teyadih

Gold Üye
Aldığı beğeni
152
Excel V
Office 2016 EN
Gold Bitiş
8 Mayıs 2026
Konu Sahibi
Windows 10 Microsoft Edge 143
Merhaba arkadaşlar.
C2 ile D1 eşit olmayan satırları koşullu biçimlendirme ile renklendiriyorum.
Ancak 7.satırda görüldüğü üzere D6 dolu C7 boş olduğu için 7.satırı C8 ve D7 boş olduğu için 8. satırı da renklendiriyor.
Boş olan satırları renklendirmemesi için B2 dolu C2 ile D1 eşit değilse koşullu biçimlendirme ile renklendirme yapabilir miyiz?
Teşekkür ederim.

Çözüm
Sayın Arzuhalcinin çözümü doğru fakat uygulama hedefi sadece H sütununa ayarlanmış. A:H arasına uygulamak için

Formül: =YADA(ESAYIYSA(MBUL("İdare";$H1)); ESAYIYSA(MBUL("Vergi";$H1)); ESAYIYSA(MBUL("İstinaf";$H1)))
Uygulama Hedefi: =$A:$H
Biçimlendirmeden istediğiniz rengi seçin.
Koşullu biçimlendirmeye uygulayınız.
Konu Sahibi
Teşekkür ederim sayın Alpi formül tamam. Elinize sağlık

Konu Sahibi
Ekli dosyada H sütununda idare yazanları koşullu biçimlendirme ile renklendirdim.

Size zahmet formülü İdare Vergi istinaf yazanları da renklendirecek şekilde güncelleyebilir misiniz?

Windows 10 Opera 126
Ekli dosyada H sütununda idare yazanları koşullu biçimlendirme ile renklendirdim.

Size zahmet formülü İdare Vergi istinaf yazanları da renklendirecek şekilde güncelleyebilir misiniz?
1- Tarihler dikkate alınacak mı yada önceki formüle ek mi yapılacak?
2- A:H arası mı yoksa sadece H sütunu mu renklendirilecek?

Konu Sahibi
Android 10 Google Chrome 144
Önceki formülden bağımsız olacak sayın Alpi. Tarihleri dikkate almayacak H sütununda ki koşula bakacak
Mevcut koşullu biçimlendirme de H sütununda idare yazanları renklendiriyor.
İdare vergi istinaf kelimelerinden her hangi birisi yazdığında A-H sorunlarını renklendirsin istiyorum
Örnekte açıklamayı unutmuşum asıl dosyamda
İdare1234
Vergi987 vb yanlarında rakamlar olduğu için H sütunundaki kelimenin içinde İdare vergi istinaf kelimelerinden her hangi birisi bulunuyorsa renklendirmesi gerekiyor
yeni halini ekledim dosyanın

Konu Sahibi
H sutunu için deneyiniz
Sadece vergi veya istinaf yazanlara vermiyor sayın Arzuhalci.
İdare vergi istinaf kelimeleri aynı anda aynı hücrede bulunmuyor. H sütunundaki kelimenin içinde İdare veya vergi yada istinaf kelimelerinden her hangi birisi bulunuyorsa renklendirmesi gerekiyor. Dosyanın yeni halini ekledim

Windows 10 Opera 126
Sayın Arzuhalcinin çözümü doğru fakat uygulama hedefi sadece H sütununa ayarlanmış. A:H arasına uygulamak için

Formül: =YADA(ESAYIYSA(MBUL("İdare";$H1)); ESAYIYSA(MBUL("Vergi";$H1)); ESAYIYSA(MBUL("İstinaf";$H1)))
Uygulama Hedefi: =$A:$H
Biçimlendirmeden istediğiniz rengi seçin.
Koşullu biçimlendirmeye uygulayınız.

Çözüm
Konu Sahibi
Teşekkür ederim arkadaşlar formül tamam elinize sağlık

Durum
Konu Çözümlendiği İçin Kapatılmıştır.
Geri