japonbaba
Yeni Üye
- Aldığı beğeni
- 16
- Excel V
- Office 2019 TR
Konu Sahibi
Konu çözümlendi olarak kapatıldığından dolayı tekrar açıyorum.

Çözüldü - Do Until Döngüsünde aşırı yavaşlık ve kasma
Merhaba değerli arkadaşlarım, Puantaj projemizde giriş yapılan verileri Do Until Döngüsü ile datbase sayfasına aktarım sağlamaktayım lakin aktarmaya başladığımız zaman çok ciddi kasmalar olmakta ve işlem uzun sürmekte ve sadece aylık olarak aktarma yapıyoruz. Ve Do until döngüsü ile bazı...

İlginiz ve sabrınız için tekrar tekrar teşekkür ederim, Sayenizde bir çok aşamayı kat ettim, Lakin büyük bir sıkıntı var aslında ilk konu açılışında bilgi vermiştim ama galiba hata bende anlatamadığımdan kaynaklanıyor.
Puantaj sayfasında geriye dönük düzenlemede, verileri güncellemeden bahsetmiştim, lakin siz bu sorunu tüm verileri sildirme ve tekrar yazdırma ile üstesinden geldiniz fakat bu sefer intihara sebeb olacak sorunlar çıkıyor

Puantaj sayfası hem dinamik bir yapıda (Aylar ve günler değişken) hemde her şantiyenin ayrı bir puantaj sayfası var yaşlaşık 10 adet ve tüm şantiye verileri tek bir database sayfasına aktarımı olacak, dolayısı ile güncelleme yerine silme işlemi tüm şantiyelerin verilerini kaldıracak buda ciddi bir sorun teşkil etmekte. Yani, ya bu verileri işlerken aynı ID ve Tarih verilerine göre kayıtlı işlem varmı diye kontrol eden bir kod düzeneği oluşturup varsa güncelleme (Durum ve Mesai'lerde) yoksa yeni satıra veriler işlenecek, Yada her bir puantaj tablosunu aylık olarak aktarımını sağlıyacağız ama aylık olarak aktarım yaparsak anlık raporlama alamıyacağız! Sizce nasıl yapalım? Umarım anlatabilmişimdir.
Ekli dosyalar
Bu konu çözüme ulaşmıştır yüklü dosyaları indirmek için Bronz üye olunuz.
Bu dosyayı indirmek için yetkiniz bulunmamaktadır.