• DİKKAT !

Forum içeriğine ve tüm hizmetlerimize erişim sağlamak için foruma kayıt olmalı ya da giriş yapmalısınız. Foruma üye olmak Dosya Yükleme tamamen ücretsizdir.

Çözüldü Do Until Döngüsünde aşırı yavaşlık ve kasma tekrar açıldı

Bu konu çözüldü olarak işaretlenmiştir. Çözülmediğini düşünüyorsanız konuyu rapor edebilirsiniz.
Durum
Konu Çözümlendiği İçin Kapatılmıştır.

japonbaba

Yeni Üye
Aldığı beğeni
16
Excel V
Office 2019 TR
Konu Sahibi

Konu çözümlendi olarak kapatıldığından dolayı tekrar açıyorum.​

İlginiz ve sabrınız için tekrar tekrar teşekkür ederim, Sayenizde bir çok aşamayı kat ettim, Lakin büyük bir sıkıntı var aslında ilk konu açılışında bilgi vermiştim ama galiba hata bende anlatamadığımdan kaynaklanıyor.

Puantaj sayfasında geriye dönük düzenlemede, verileri güncellemeden bahsetmiştim, lakin siz bu sorunu tüm verileri sildirme ve tekrar yazdırma ile üstesinden geldiniz fakat bu sefer intihara sebeb olacak sorunlar çıkıyor:)

Puantaj sayfası hem dinamik bir yapıda (Aylar ve günler değişken) hemde her şantiyenin ayrı bir puantaj sayfası var yaşlaşık 10 adet ve tüm şantiye verileri tek bir database sayfasına aktarımı olacak, dolayısı ile güncelleme yerine silme işlemi tüm şantiyelerin verilerini kaldıracak buda ciddi bir sorun teşkil etmekte. Yani, ya bu verileri işlerken aynı ID ve Tarih verilerine göre kayıtlı işlem varmı diye kontrol eden bir kod düzeneği oluşturup varsa güncelleme (Durum ve Mesai'lerde) yoksa yeni satıra veriler işlenecek, Yada her bir puantaj tablosunu aylık olarak aktarımını sağlıyacağız ama aylık olarak aktarım yaparsak anlık raporlama alamıyacağız! Sizce nasıl yapalım? Umarım anlatabilmişimdir.

Yani, ya bu verileri işlerken aynı ID ve Tarih verilerine göre kayıtlı işlem varmı diye kontrol eden bir kod düzeneği oluşturup varsa güncelleme (Durum ve Mesai'lerde) yoksa yeni satıra veriler işlenecek
Bu istenen tüm verileri silip yeniden yüklemek suretiyle yapılıyor diye düşünüyorum...Yani çalışmamız bu yönde...

Konu Sahibi
Aşağıda ki kod bölümünde ReDim kısmındamı Düzenleme Yapacağız Silmeden bir alttaki boş satıra yazdırmak için ?

HTML:
Kod:
İçeriği görebilmek için Giriş yap ya da Üye ol.

Daha önceki mesajlarda talepleriniz ve geri bildirimleriniz doğrultusunda çözüme yaklaştık diye düşünmüştüm
Son taleplerle tam olarak ne istendiği konusu benim için biraz karmaşık bir durum oldu
Belki de çözümlendiğini sandığım kod işe yaramayacak
Talebiniz zaman ayırabileceğim konu olmaktan çıktı
Umarım çözülür...

Konu Sahibi
Daha önceki mesajlarda talepleriniz ve geri bildirimleriniz doğrultusunda çözüme yaklaştık diye düşünmüştüm
Son taleplerle tam olarak ne istendiği konusu benim için biraz karmaşık bir durum oldu
Belki de çözümlendiğini sandığım kod işe yaramayacak
Talebiniz zaman ayırabileceğim konu olmaktan çıktı
Umarım çözülür...
Evet gerçekten çok zaman ayırdınız ve sabırla yardım ettiniz çok teşekkür ediyorum. Ama aslında çözüme ulaştık, sadece sizlerin atladığı şu oldu. Siz sadece bir tek puanjataj sayfasına göre kurgu planladınız, ama bir çok şantiye var ve hepsinin ayrı puantaj sekmesi olacak. O yüzden veriler aktarılırken database sayfasındaki veriler silinmeden aşağı doğru gitmesi gerekiyordu. O kısımı ben çözdüm şimdi takıldığım iki eksik kaldı.

1. Kurguya göre bir çok sayfadan Veri akışı sağlanacağı için, şimdiki tasarıya göre aylık aktarım yapılması gerekecek. Buda şu demek oluyor anlık olarak rapor alamıyacağız aylık bazda rapor durumu olacak. Benim istediğim ise puantaj verilerini istediğim zaman aktarayım bir ay bekleme olmasın bunu yapmak için ise verileri aktarımını yaparken ilk olarak böyle bir kayıt varmı yokmu kontrolünü yapıp varsa güncelleme yapacak yoksa en alt satıra verileri işleyecek böylece anlık rapor alabileceğim.

2. Personeller iş günü olarak 5 gün çalışanda oluyor 15 veya 20 günde yada sadece başka şantiyeden takviye olarak gelipte, mesai de işlenebiliyor. Sorun şurada kod tasarımı hiç bir boşluk gözetmeksizin puantaj sayfasında ID bilgisi girilmiş personelin tam bir ay olarak verilerini işliyor çalışma durumu yada mesai si boş olasa bile buda bilgi veri fazlalığı demek eğer personelin çalışmadığı yada mesai yapmadığı gün varsa veriyi işlememesi gerekmekte bu kontrolü kod içerisine nasıl yapılır bilemiyorum ama, Database sayfasına chance bölümüne ayrıca bir kod ile veriler işlendikten sonra personelin çalışma ve mesai alanı boş ise o satırı sildirme ile bu probleminde çözeceğimi düşünüyorum.

Deneyiniz.

Çözüm
Konu Sahibi
Sayın Admin 👏👏👏👏👏👏👏👏👏👏👏👏👏 Çok Teşekkür Ediyorum Ben kendimi sürekli avutuyordum Excel'i biraz biliyorum diye ama hakikatten Excel hakkında hiç bir şey bilmediğimi bugün Sayenizde bugün öğrendim. Tekrar tekrar teşekkür ederim. Excel derin bir derya... Söylenecek bir şey yok...

Durum
Konu Çözümlendiği İçin Kapatılmıştır.
Geri