• Foruma hoş geldin 👋 Ziyaretçi

Forum içeriğine ve tüm hizmetlerimize erişim sağlamak için foruma kayıt olmalı ya da giriş yapmalısınız. Foruma üye olmak tamamen ücretsizdir.

Çözüldü Dizi formüllü sayfayı vba ile hızlandırabilir miyiz ?

Bu konu çözüldü olarak işaretlenmiştir. Çözülmediğini düşünüyorsanız konuyu rapor edebilirsiniz.
Durum
Konu Çözümlendiği İçin Kapatılmıştır.

bama_boy

Yeni Üye
Kullanıcı Bilgileri
Aktiflik
Aldığı beğeni
9
Excel V
Office 2013 TR
Konuyu Başlatan
Arkadaşlar, ekte ilettiğim örnek dosyada ki gibi bir çalışmam var. her kişi için sıralı bir liste ve işlem saati olarak veriler geliyor. Gelen verilerden şunu elde etmek istiyorum,
  1. iş başlangıç saati
  2. öğle arası (ne kadar süre mola vermiş)
  3. bitiş saati
Bunu ekte ilettiğim şekilde dizi formülü ile yapıyorum ama gün sayısı arttıkça ve tüm personeller listeye işlenince sayfanın açılması bile 10 dakika kadar sürüyor.
Bu verileri nasıl değerlendiriyorum sorusunun cevabı ise
  • Tarih ve personel ismi eşleşiyorsa minimum değer iş başlangıç saatidir.
  • Gün içerisinde en uzun verdiği mola öğle molasıdır ( bunuda iki saat farkından yararlanarak buluyorum )
  • Tarih ve personel ismi eşleşiyorsa maksimum değer iş bitiş saatidir.
Bu konuda dizi formülü çok yavaş, daha hızlı çözüm sağlayabileceğimiz bir format oluşturulabilir mi vba ile çözüm sağlanabilir mi? birde tablo sıralı liste sayfasından çalışabilir mi ? ben sıralı listesi tablonun soluna alıp formülleri ordan çalıştırıyorum.

Şimdiden yardımlarını esirgemeyen herkese çok teşekkür ederim.

Ekli dosyalar

• deneme sayfa.xlsm
    364.3 KB · Gösterim: 6
Biraz daha hızlandırılmış hali.

Ekli dosyalar

• deneme sayfa.xlsm
    2.5 MB · Gösterim: 1
Bu arada bir hata gördüm yasin olanda.Düzeltebilirsem eklerim.

Dosyanın son hali ekte.Teferruatlıca deneyin.

1.gif

Ekli dosyalar

• deneme sayfa.xlsm
    2.5 MB · Gösterim: 0
Son düzenleme:
Çözüm
Dosyanın son hali ekte.Teferruatlıca deneyin.

Ekli dosyayı görüntüle 27478
Ellerinize sağlık, çok teşekkürler emekleriniz için minnettarım. Öğlen mola arası için yanlış çalışıyordu bir önceki değer olması gerekirken bir sonrakini getiriyordu, görseldeki gibi yaptım düzeldi. şuan için deniyorum dönüş yapacağım.

1722923422096.png

Şuan için sorunsuz çalışıyor sayın Refaz . Ellerinize sağlık, çok teşekkür ediyorum.

Rica ederim üstad kolay gelsin.

Ellerinize sağlık, çok teşekkürler emekleriniz için minnettarım. Öğlen mola arası için yanlış çalışıyordu bir önceki değer olması gerekirken bir sonrakini getiriyordu, görseldeki gibi yaptım düzeldi. şuan için deniyorum dönüş yapacağım.

Ekli dosyayı görüntüle 27485
Rica ederim.Evet formüle göre mantığı anlamıştım son olarak -1 yazmayı unutmuştum oldukça kafa yorunca önceden yazdığım hatayı çözmek için.

Ekli dosyayı görüntüle 27485
O -1 ekleyince resimdeki gibi boş geliyor bilmiyorum hatamı var ama siz çalışıyor yazdınız.
Screenshot 2024-08-06 111451.png

Tavsiye olarak öncedende yazdığım gibi personel isimlerini karşılaştırırken harf duyarlılığı eklemedim(Ekleyip deneyince aşırı fazla veri olunca kasıyor).Bunun için Bir sayfaya benzersiz olarak isimleri çekip yada yazıp veri doğrulama ile yazabilirsiniz.Eğer isimleri doğru yazarsanızda zaten dediklerime gerek yok.

Son olarak -1 şekilde dosyayı ekledim buraya ilerde lazım olurda indiriseniz diye.Ayrıce boş olma sebebide yasin olan yerin üst satırlarında boş satırlar vardı.
Neyse kolay gelsin.

Ekli dosyalar

• deneme sayfa.xlsm
    2.5 MB · Gösterim: 2
Durum
Konu Çözümlendiği İçin Kapatılmıştır.
Geri