• Bir süredir maillerde yaşanan sorunlar giderilmiştir. Şifremi unuttum yaparak şifrelerinizi mailinizden alabilirsiniz.

• Foruma hoş geldin 👋 Ziyaretçi

Forum içeriğine ve tüm hizmetlerimize erişim sağlamak için foruma kayıt olmalı ya da giriş yapmalısınız. Foruma üye olmak tamamen ücretsizdir.

Çözüldü Diskteki Dosyaları İndeks yapıp listeleme.

Bu konu çözüldü olarak işaretlenmiştir. Çözülmediğini düşünüyorsanız konuyu rapor edebilirsiniz.
Durum
Konu Çözümlendiği İçin Kapatılmıştır.

ikaros

Yeni Üye
Kullanıcı Bilgileri
Aktiflik
Aldığı beğeni
1
Excel V
Office 2013 TR
Konuyu Başlatan
Merhaba,
2 TB Diskim var içindekileri listelemek istiyorum en ince ayrıntısına kadar nasıl yapabilirim?Teşekküler..

Merhabalar nette aratırsanız excelde yapılmış dosyalar mevcut.

Merhaba şu kodu deneyin.

C#:
Değerli Misafirimiz İçeriği Görebilmek İçin Üyemiz İseniz Giriş Yap'ın Ya da Üye Ol'un.

Detaylı arama olsun dediğiniz için Yukarıdaki kod tüm dosya türlerini listeler. Ama sadece excel dosyaları listelensin derseniz aşağıdaki haliyle denersiniz.

C++:
Değerli Misafirimiz İçeriği Görebilmek İçin Üyemiz İseniz Giriş Yap'ın Ya da Üye Ol'un.

Alternatif olarak aşağıdaki kodda tüm microsoft dosyalarını listeler.

C#:

Çoook teşekkür ederim.Fakat ben başlangıç seviyesiyim denedim pek beceremiyorum.

Çoook teşekkür ederim.Fakat ben başlangıç seviyesiyim denedim pek beceremiyorum.
Boş bir excel dosyası açın. Alt + F11 tuşlayın kod penceresine kodu yapıştırın. Kodda sadece klasör yolunu belirleyin kısmındaki yolu değiştirip F5 basın. Tamamdır.. Not olarak da klasör yolu belirlemek için herhangi bir klasöre sağ tıklayın ----> özellikler ----> Güvenlik -----> Nesne adı kısmını komple kopyalayın bu sizin o klasör yolunuz olur misal. Siz bu yola bakarak tüm disktekileri listelemek isterseniz de buradan rahatlıkla yolunuzu tespit edebilirsiniz..

Boş bir excel dosyası açın. Alt + F11 tuşlayın kod penceresine kodu yapıştırın. Kodda sadece klasör yolunu belirleyin kısmındaki yolu değiştirip F5 basın. Tamamdır.. Not olarak da klasör yolu belirlemek için herhangi bir klasöre sağ tıklayın ----> özellikler ----> Güvenlik -----> Nesne adı kısmını komple kopyalayın bu sizin o klasör yolunuz olur misal. Siz bu yola bakarak tüm disktekileri listelemek isterseniz de buradan rahatlıkla yolunuzu tespit edebilirsiniz..y

Yol konusunda sıkıntı yaşıyorum F SÜRÜCÜSÜ GRİ-Seagate Backup Plus Drive bulunamadı diyor.Birde benim diskte genelde film formatları,pdf,doc,gibi dosyalar var.Excelde yapılmış gördüğüm için buraya yazdım.Çok teşekkürler...

Dosya yolunu yanlış kopyalıyorsunuz. Harici harddiskin içindeki herhangi bir dosyaya sağ tıklayıp özellikler diyip güvenliğe gelip nesne adını tam olarak buraya yazınız bakalım..
Oldu çok teşekkürler fakat sadece docx,txt,pdf listeledi bu diskin içinde çok çeşitli dosya var her klasöre tek tek mi işlem yapacağız?

Dosya yolunu yazdığınız Klasörü listelemişsiniz.. Dosya yolunu daha genel seçerseniz.. Yani dosya yolundaki temel sürücünün yolunu yazarsanız.. tüm klasörler listelenir. Ayrıca 3 nolu mesajdaki kod tüm dosya türlerini listeler.

Dosya yolunu yazdığınız Klasörü listelemişsiniz.. Dosya yolunu daha genel seçerseniz.. Yani dosya yolundaki temel sürücünün yolunu yazarsanız.. tüm klasörler listelenir. Ayrıca 3 nolu mesajdaki kod tüm dosya türlerini listeler.
path = "F:\" yazdım run time error 70 permission denied dedi

Bu hatanın sebebi yönetici izni hatası.. Gerekli izinlerlerle alakalı.. Sürücü geneline izin erişimi yok anlamında.. Sürücü içerisindeki tüm klasör dosyaları yeni klasör açıp onun içerisine atıp sonrada dosya yolu olarak da yeni açtığınız Klasörü göstererek deneyin.

Bu hatanın sebebi yönetici izni hatası.. Gerekli izinlerlerle alakalı.. Sürücü geneline izin erişimi yok anlamında.. Sürücü içerisindeki tüm klasör dosyaları yeni klasör açıp onun içerisine atıp sonrada dosya yolu olarak da yeni açtığınız Klasörü göstererek deneyin.
deneyeceğim tşk

merhaba ,​

VetExc arkadaşım yardımlarınızdan dolayı çok teşekkür ederim.Denedim fakat​

Call ListOfficeFilesInFolder(path, row) office dediğinden dolayı mı yine sadece docx,pdf,...dışındakileri listelemedi.?

bence TreeSize benzeri bir program kullanmanız excelden daha mantıklı isterseniz aşağıdaki konuyu inceleyebilirsiniz:

bence TreeSize benzeri bir program kullanmanız excelden daha mantıklı isterseniz aşağıdaki konuyu inceleyebilirsiniz:
İlginize teşekkür ederim 2 tb dikimde binlerce kitap,bir sürü formatta film ,müzik var ben hepsini listelemek istiyorum bu indeks diğer disklere yapmak istiyorum .Excel seçme nedenim araştırmalarımda çıktı.Birde excelde sıralamalı değiştirebilirim vs...

#3 nolu kodda TÜM dosya türlerini listeliyordu denemediniz mi ? Örneğin Alttaki gibi.

C#:

Çözüm
Merhaba,
Hocaların affına sığınarak bir alternatif de benden olsun
Ekli dosyayı inceleyin.

Ekli dosyalar

• DosyalarıListele.xlsm
    46.8 KB · Gösterim: 8
#3 nolu kodda TÜM dosya türlerini listeliyordu denemediniz mi ? Örneğin Alttaki gibi.

C#:
Beyninize sağlık

C#:
Beyninize sağlık,teşekkürler ....3 nolu denedim ama onda yazdığım gibi sadece dosya uzantı office olanlar geldi.Şimki süper olmuş SADECE BOYUTLARI YANLIŞ ALIYOR.

Beyninize sağlık

Beyninize sağlık,teşekkürler ....3 nolu denedim ama onda yazdığım gibi sadece dosya uzantı office olanlar geldi.Şimki süper olmuş SADECE BOYUTLARI YANLIŞ ALIYOR.birde dosya adlarına uzantı yazıyor.

Durum
Konu Çözümlendiği İçin Kapatılmıştır.
Geri