• DİKKAT !

Forum içeriğine ve tüm hizmetlerimize erişim sağlamak için foruma kayıt olmalı ya da giriş yapmalısınız. Foruma üye olmak Dosya Yükleme tamamen ücretsizdir.

Soru Dinamik Grafik İçin Seçilen Kriterlere Göre Otomatik Değişen Grafik Başlığı Oluşturma

zubeyde

Yeni Üye
Aldığı beğeni
0
Excel V
Office 2019 TR
Konu Sahibi
Windows 10 Google Chrome 152
Herkese selamlar, yöneticilerime sunmak üzere bir satış dashboardu hazırlıyorum. Sayfada bir veri doğrulama (açılır kutu) var ve buradan "Bölge" (Marmara, Ege vb.) ile "Yıl" (2025, 2026) seçimi yapılıyor. Grafik bu seçimlere göre dinamik olarak değişiyor, buraya kadar sorun yok.Ancak ben grafiğin başlığının da seçilen kriterlere göre otomatik değişmesini istiyorum. Örneğin kullanıcı Marmara ve 2026'yı seçtiğinde grafik başlığında otomatik olarak "Marmara Bölgesi - 2026 Yılı Satış Analizi Grafiği" yazsın istiyorum. Grafik başlığı alanını bir hücredeki metne veya formüle kalıcı olarak nasıl bağlayabilirim?
Yardımlarınız için şimdiden çok teşekkür ederim.

Ekli dosyalar

Windows 10 Google Chrome 152
Herkese selamlar, yöneticilerime sunmak üzere bir satış dashboardu hazırlıyorum. Sayfada bir veri doğrulama (açılır kutu) var ve buradan "Bölge" (Marmara, Ege vb.) ile "Yıl" (2025, 2026) seçimi yapılıyor. Grafik bu seçimlere göre dinamik olarak değişiyor, buraya kadar sorun yok.Ancak ben grafiğin başlığının da seçilen kriterlere göre otomatik değişmesini istiyorum. Örneğin kullanıcı Marmara ve 2026'yı seçtiğinde grafik başlığında otomatik olarak "Marmara Bölgesi - 2026 Yılı Satış Analizi Grafiği" yazsın istiyorum. Grafik başlığı alanını bir hücredeki metne veya formüle kalıcı olarak nasıl bağlayabilirim?
Yardımlarınız için şimdiden çok teşekkür ederim.
Grafiğinizin mevcut başlık kutusuna tıklayın (başlık çerçevesi seçili hale gelmelidir). Fareyi Excel'in üst kısmındaki Formül Çubuğuna (fx) götürün ve tıklayın. Klavyeden "=" (eşittir) tuşuna basın ve ardından yukarıda hazırladığınız başlık metnini içeren yardımcı hücreye (örneğin sizin dosyada f4) tıklayın. Formül çubuğunda şu ifade görünmelidir: =F4
Şimdi açılır kutulardan hangi bölge veya yıl seçilirse seçilsin, yardımcı hücredeki metin anında güncellenecek ve bu değişim doğrudan grafik başlığına yansıyacaktır.

Geri