• DİKKAT !

Forum içeriğine ve tüm hizmetlerimize erişim sağlamak için foruma kayıt olmalı ya da giriş yapmalısınız. Foruma üye olmak Dosya Yükleme tamamen ücretsizdir.

Soru Dewey koduna göre hücreleri renklendirme

mert25

Gold Üye
Aldığı beğeni
67
Excel V
Office 2016 TR
Gold Bitiş
14 Eylül 2025
Konu Sahibi
Merhabalar,

Ekteki dosyada "etiket" sayfasında B, E, H, K sütunlarına "kitap listesi" sayfasından dewey kodları aktarılmaktadır. Bizim istediğimiz; kodun aktarıldığı hücrenin alt ve üst hücresi dewey kodunun rengi ile renklensin.

Örneğin, B6 hücresinin dewey kodu 000-099 arasında olduğu için B5 ve B7 hücrelerinin mavi renk olması gerekiyor.

Yardımcı olacak üstatlara şimdiden teşekkür ederim.

Ekli dosyalar

Konu Sahibi
Yeni konu açmak istemiyorum, ben de merak ettiğim için bunu sormak istiyorum.

Hazırlanmış biçim ve verileri herhangi bir bozulma olmadan aynı sayfa içerisine kopyala yapıştır yapabilir miyiz?

Örneğin ekli dosyada etiket sayfasında A1-L39 arasındaki veri ve biçimleri (satır ve sütun yükseklik/genişliklerini) kopyalayıp A41 satırından itibaren bozulmadan yapıştırabilir miyiz? Bunun bir yolu var mı? Biz kopyala/yapıştır yapınca ikinci sayfa biçimleri bozuluyor.

NOT: Bu mesajı yazarken ne kadar mahcup olduğumu bir anlasanız. Arkadaşa iyilik yapayım dedim ama beni düşürdüğü durumun farkında bile değil.

Ekli dosyalar

Yeni konu açmak istemiyorum, ben de merak ettiğim için bunu sormak istiyorum.

Hazırlanmış biçim ve verileri herhangi bir bozulma olmadan aynı sayfa içerisine kopyala yapıştır yapabilir miyiz?

Örneğin ekli dosyada etiket sayfasında A1-L39 arasındaki veri ve biçimleri (satır ve sütun yükseklik/genişliklerini) kopyalayıp A41 satırından itibaren bozulmadan yapıştırabilir miyiz? Bunun bir yolu var mı? Biz kopyala/yapıştır yapınca ikinci sayfa biçimleri bozuluyor.

NOT: Bu mesajı yazarken ne kadar mahcup olduğumu bir anlasanız. Arkadaşa iyilik yapayım dedim ama beni düşürdüğü durumun farkında bile değil.
Sana verdigim kod vardi hocam satir yuksekligini istedini kadar sayfa kopyaliyordu asagiya onu niye kullanmiyorsun

Geri