• DİKKAT !

Forum içeriğine ve tüm hizmetlerimize erişim sağlamak için foruma kayıt olmalı ya da giriş yapmalısınız. Foruma üye olmak Dosya Yükleme tamamen ücretsizdir.

Çözüldü Dewey koduna göre hücreleri renklendirme

Bu konu çözüldü olarak işaretlenmiştir. Çözülmediğini düşünüyorsanız konuyu rapor edebilirsiniz.
Durum
Konu Çözümlendiği İçin Kapatılmıştır.

mert25

Gold Üye
Aldığı beğeni
67
Excel V
Office 2016 TR
Konu Sahibi
Merhabalar,

Ekteki dosyada "etiket" sayfasında B, E, H, K sütunlarına "kitap listesi" sayfasından dewey kodları aktarılmaktadır. Bizim istediğimiz; kodun aktarıldığı hücrenin alt ve üst hücresi dewey kodunun rengi ile renklensin.

Örneğin, B6 hücresinin dewey kodu 000-099 arasında olduğu için B5 ve B7 hücrelerinin mavi renk olması gerekiyor.

Yardımcı olacak üstatlara şimdiden teşekkür ederim.

Çözüm
Üstat, cevap için teşekkür ederim.

SNNAY üstada yazdığım cevaptaki isteklerimizi dikkate alırsanız çok memnun oluruz.

Birincisi; Örneğin B6 hücresindeki koda göre A1-B1-C1 ve A3-B3-C3 hücrelerinin renklenin renklenmesi lazım, etiketler ona göre basılacak.

Üçüncüsü de; "kitap listesi" sayfasından bizim seçtiğimiz aralıktaki hücrelerin yapıştırılmasını istiyoruz. Şimdiki kodda nereyi seçersek seçelim B2 hücresinden itibaren olan verileri yapıştırıyor. Örneğin "kitap listesi" sayfasındaki B50-B100 arasındaki hücreleri seçmişsek onlar yapıştırılsın.

NOT: Ben elçiyim, Kurum öğretmenimiz bu dosyayı hazırlamış, bu nedenle sonradan isteklerimiz çıkıyor, kusurumuza bakmayın. Umarım çok kızmıyorsunuzdur.
bu isteklerinizi de ekledim...
Merhabalar,

Ekteki dosyada "etiket" sayfasında B, E, H, K sütunlarına "kitap listesi" sayfasından dewey kodları aktarılmaktadır. Bizim istediğimiz; kodun aktarıldığı hücrenin alt ve üst hücresi dewey kodunun rengi ile renklensin.

Örneğin, B6 hücresinin dewey kodu 000-099 arasında olduğu için B5 ve B7 hücrelerinin mavi renk olması gerekiyor.

istediğiniz işlemi kodlara ekledim. Deneyiniz. Sil deyip tekrar verileri getiriniz. Etiket sayfasında R ve S sütunundaki rakalmları ve dolguları silmeyiniz. oradaki rakamlar ve dolgulara göre boyama yapıyor. Onlar kalksın derseniz kodun içine gömmek gerek bu verileri.

Merhabalar,

Alternatif olsun

Konu Sahibi
istediğiniz işlemi kodlara ekledim. Deneyiniz. Sil deyip tekrar verileri getiriniz. Etiket sayfasında R ve S sütunundaki rakalmları ve dolguları silmeyiniz. oradaki rakamlar ve dolgulara göre boyama yapıyor. Onlar kalksın derseniz kodun içine gömmek gerek bu verileri.

Üstat, cevap için teşekkür ederim, fakat sizin kod tüm satırı aynı renk yapıyor. Hücredeki koda göre renklendirme yapılması gerekiyordu.

Konu Sahibi
Alternatif olsun

Birincisi; sil butonuna tıkladığımızda renkler de silinsin istiyoruz.

İkincisi; Örneğin B6 hücresindeki koda göre A1-B1-C1 ve A3-B3-C3 hücrelerinin renklenin renklenmesi lazım, etiketler ona göre basılacak.

Üçüncüsü de; "kitap listesi" sayfasından bizim seçtiğimiz aralıktaki hücrelerin yapıştırılmasını istiyoruz. Şimdiki kodda nereyi seçersek seçelim B2 hücresinden itibaren olan verileri yapıştırıyor. Örneğin "kitap listesi" sayfasındaki B50-B100 arasındaki hücreleri seçmişsek onlar yapıştırılsın.

NOT: Ben elçiyim, Kurum öğretmenimiz bu dosyayı hazırlamış, bu nedenle sonradan isteklerimiz çıkıyor, kusurumuza bakmayın.

Konu Sahibi

SNNAY üstada yazdığım cevaptaki isteklerimizi dikkate alırsanız çok memnun oluruz.

Birincisi; Örneğin B6 hücresindeki koda göre A1-B1-C1 ve A3-B3-C3 hücrelerinin renklenin renklenmesi lazım, etiketler ona göre basılacak.

NOT: Ben elçiyim, Kurum öğretmenimiz bu dosyayı hazırlamış, bu nedenle sonradan isteklerimiz çıkıyor, kusurumuza bakmayın. Umarım çok kızmıyorsunuzdur.

bu isteklerinizi de ekledim dosyaya. İndirip kontrole ediniz. Sorunsuz çalışması lazım şu an

Çözüm
Üstat, üçüncü isteğimiz olmamış. Yine kitap listesi B2'deki verilerden başlıyor yapıştırmaya.
hocam yapıştır deyince çıkan kutuda B20:B50 yazarsanız Kitap listesi sayfasında 20 ile 50.satır arasındaki verileri getir. etiket sayfasında r ve s sütunlarında yazan dewy kodları ver dolgu renklerini silebilrsiniz. O işlemi de kodların içine aktarıldı.

Konu Sahibi
hocam yapıştır deyince çıkan kutuda B20:B50 yazarsanız Kitap listesi sayfasında 20 ile 50.satır arasındaki verileri getir. etiket sayfasında r ve s sütunlarında yazan dewy kodları ver dolgu renklerini silebilrsiniz. O işlemi de kodların içine aktarıldı.

Evet haklısınız, kod sorunsuz çalışıyor.

Emek veren hepinize Kurmumuz adına çok çok teşekkür ederim.

Durum
Konu Çözümlendiği İçin Kapatılmıştır.
Geri