• DİKKAT !

Forum içeriğine ve tüm hizmetlerimize erişim sağlamak için foruma kayıt olmalı ya da giriş yapmalısınız. Foruma üye olmak Dosya Yükleme tamamen ücretsizdir.

Çözüldü Command button isimlerini Comboboxta listeletme hk.

Bu konu çözüldü olarak işaretlenmiştir. Çözülmediğini düşünüyorsanız konuyu rapor edebilirsiniz.
Durum
Konu Çözümlendiği İçin Kapatılmıştır.

himmgarip

Excel Dostu
Aldığı beğeni
883
Excel V
Office 2016 TR
Konu Sahibi
Merhaba,

Aşağıdaki userformda anasayfada bulunan 20 adet masa adını comboboxlarda listelemek istiyorum. Bu konuda hiçbir bilgim yok. O yüzden başlamadan takıldım kaldım.

Burada masaya ait sipariş listesinin tamamını ya da kısmen bir bölümünü diğer masaya aktarmak istiyorum. Masalar sayfasının B sütunundaki Masa adı değişikliği yeterli olacaktır.
Alttaki listboxlarda ise seçilen sayfanın içeriğini göstereceğim. Desteğinizi rica ederim.

1642012597354.png

Çözüm
Bu bilgilerden sonra bir bölümünü yaptım. Kayıtları tek tek diğer masaya aktarabiliyorum. Yapamadığım tek durum masadaki bütün ürünleri tek seferde aktarım yapamadım. Bu konuda desteğinizi rica ederim.

Ekli dosyayı görüntüle 4759

Merhabalar
Direk olarak masa adını değistirseniz. Masa adlarını ComboBox tan seçip butona alttaki kodları eklerseniz istediğiniz olacaktır
HTML:
Kod:
İçeriği görebilmek için Giriş yap ya da Üye ol.
Aşağıdaki yöntemleri UserFormun İnitialize olayına yazabilirsiniz.

YÖNTEM_1:

ComboBox1.AddItem "Masa1"
ComboBox1.AddItem "Masa2"
...
ComboBox1.AddItem "Masa20"

YÖNTEM_2:
Eğer sayfadan veri alacaksanız. Kendi sayfanızı yazınız.

For j = 2 To Sheets("Sayfa1").Cells(Rows.Count, 3).End(3).Row
ComboBox1.AddItem Sheets("Sayfa1").Cells(j, "B")
Next

YÖNTEM_3:
Aşağıda 20 en son rakamdır. Siz ister 50 ister 10 yapın.

For j = 1 To 20
ComboBox1.AddItem "Masa" & j
Next

Konu Sahibi
Aşağıdaki yöntemleri UserFormun İnitialize olayına yazabilirsiniz.

YÖNTEM_1:

ComboBox1.AddItem "Masa1"
ComboBox1.AddItem "Masa2"
...
ComboBox1.AddItem "Masa20"

YÖNTEM_2:
Eğer sayfadan veri alacaksanız. Kendi sayfanızı yazınız.

For j = 2 To Sheets("Sayfa1").Cells(Rows.Count, 3).End(3).Row
ComboBox1.AddItem Sheets("Sayfa1").Cells(j, "B")
Next

YÖNTEM_3:
Aşağıda 20 en son rakamdır. Siz ister 50 ister 10 yapın.

For j = 1 To 20
ComboBox1.AddItem "Masa" & j
Next

Bu bilgilerden sonra bir bölümünü yaptım. Kayıtları tek tek diğer masaya aktarabiliyorum. Yapamadığım tek durum masadaki bütün ürünleri tek seferde aktarım yapamadım. Bu konuda desteğinizi rica ederim.

1642019557733.png

Ekli dosyayı görüntüle 4759

Merhabalar
Direk olarak masa adını değistirseniz. Masa adlarını ComboBox tan seçip butona alttaki kodları eklerseniz istediğiniz olacaktır
HTML:
Kod:

Çözüm
Konu Sahibi
Merhabalar
HTML:
Kod:

Yapmam gereken sadece bu zaten. Ama toplu olarak nasıl yapıldığını bilmiyorum :)

Verdiğiniz kodu butona atayacağız değil mi?

Kodu ekledim ama çalışmıyor.

Konu Sahibi
Yapmam gereken sadece bu zaten. Ama toplu olarak nasıl yapıldığını bilmiyorum :)

Verdiğiniz kodu butona atayacağız değil mi?

Kodu ekledim ama çalışmıyor.

Özür diliyorum. Benden kaynaklanan bir hata. Kod gayet düzgün çalışıyor. Kusura bakmayın. Teşekkürler işsiz123 .

Durum
Konu Çözümlendiği İçin Kapatılmıştır.
Geri