• DİKKAT !

Forum içeriğine ve tüm hizmetlerimize erişim sağlamak için foruma kayıt olmalı ya da giriş yapmalısınız. Foruma üye olmak Dosya Yükleme tamamen ücretsizdir.

Çözüldü Comboboxtan seçerek farklı çalışma kitaplarnı açmak istiyorum eksik dosyalar eklendi

Bu konu çözüldü olarak işaretlenmiştir. Çözülmediğini düşünüyorsanız konuyu rapor edebilirsiniz.
Durum
Konu Çözümlendiği İçin Kapatılmıştır.

mustafa070707

Yeni Üye
Aldığı beğeni
22
Excel V
Office 2016 TR
Konu Sahibi
Comboboxtan seçerek farklı çalışma kitaplarnı açmak istiyorum farklı dosyalarda burdan açmak istiyorum ekledim dosyaları hocam

Çözüm
UserForm_Initialize olayını aşağıdaki gibi düzenlerseniz açılışta Açılır kutu dolu gelir
dikkat etmeniz gereken 2 nokta var
1 - DosyaSay değeri açılacak kitap sayısına eşit olmalı
2 - kitapların tam yolu yazılmalı Adres ve kitap adıHTML:
Kod:
İçeriği görebilmek için Giriş yap ya da Üye ol.
Hocam örneği inceleyin. Kitap içinde açıklama var. Açılacak kitaplarınızın bulunduğu yolu değiştirmeniz lazım

sayın mustafa070707, gerçi askan hocam cevaplamış ama, benim bir önceki konuda belirtmeye çalıştığım şey farklıydı
buraya dosyaları eklemişsiniz ama önemli olan sizin dosya seçme mantığınız:
bu dosyalar sizin bilgisayarınızda nerde?
ana dosyanızla aynı klasörde mi?
sadece bu dosyalar mı alınacak?
zamanla alınacak dosyaların isimleri yada sayıları değişebilir mi?
çoğu durumda en uygun yöntem veri alınacak/değiştirilecek yada açılacak dosya ana dosyanızla aynı dizinde oluşturulacak bir alt klasörde tutulur ve kod ile ilgili dosyaların adı ve adresi, dosya adları ve sayıları zamanla değişse bile, otomatik olarak alınabilir
yada bu dosyaların ad ve adresleri excelde bir sayfada tutulur bilgiler de oradan alınır
bizim için önemli olan sisteminizin mantığını anlamak, açıklamanız da bu sistemi açıklayacak nitelikte olmalı
iyi çalışmalar

halily hocam konu devamı ise arkadaşın isteğine göre devam edin ben konuya vakıf değilim sadece bir örnek paylaştım.

Konu Sahibi
1 olarak farklı klasörde hocam
2. olarak isimleri değişebilir
3. hocam siz bu 3 örnek üzerinden gösterirseniz dosya yolunu ve diğerlerini düzeltebilirim ekleyebilirim
ve nahgi yöntemle iyi çalışırsa uyarlayabilirsiniz hocam

halily hocam konu devamı ise arkadaşın isteğine göre devam edin ben konuya vakıf değilim sadece bir örnek paylaştım.
aslında konu devamı değil hocam o konuda "açılır kutudan seçilen kitap nasıl açılır" mantığı vardı
ama açılır kutu boş geliyordu, ben de orada açılır kutuya veri eklemeyle ilgili yeni konu açılması gerektiğini belirtmiştim
burada da ona atfen açıklamanın yetersiz olduğunu belirttim

1 olarak farklı klasörde hocam
1 - bu klasör nerede? ana dosya ile aynı dizinde mi yoksa belli, sabit başka yerdeki bir klasör mü?
2 - ilgili klasördeki tüm kitaplar mı açılır kutuya aktarılacak yoksa belli bir düzen yok mu?
eğer belli bir düzen yada koşul doksa ve hepsi alınmayacaksa dosya adlarını tek tek belirlemek gerekir ki bunun anlamı her kitap listesi değiştiğinde kodları sizni yeniden düzenlemeniz gerektiğidir

UserForm_Initialize olayını aşağıdaki gibi düzenlerseniz açılışta Açılır kutu dolu gelir
dikkat etmeniz gereken 2 nokta var
1 - DosyaSay değeri açılacak kitap sayısına eşit olmalı
2 - kitapların tam yolu yazılmalı Adres ve kitap adıHTML:
Kod:

Çözüm
sayfayı açmak içi benim bir önceki mesajınızda önerdiğim kodu kullanmalısınız
CommandButton19_Click olayının kodunu
HTML:
CSS:

yada askan hocamın ilk mesajında kullandığı açma kodunu
HTML:
Kod:

rica ederim
iyi çalışmalar)
Not: kodları inceleyip anlamaya çalışın, anlamadığınız yer olursa sorun seve seve açıklamaya çalışırız

Durum
Konu Çözümlendiği İçin Kapatılmıştır.
Geri