• DİKKAT !

Forum içeriğine ve tüm hizmetlerimize erişim sağlamak için foruma kayıt olmalı ya da giriş yapmalısınız. Foruma üye olmak Dosya Yükleme tamamen ücretsizdir.

Çözüldü ComboBox ve CheckBoxlardaki Seçime Göre ListBoxa Verileri Aktarma

Bu konu çözüldü olarak işaretlenmiştir. Çözülmediğini düşünüyorsanız konuyu rapor edebilirsiniz.
Durum
Konu Çözümlendiği İçin Kapatılmıştır.

ERDAL

Gold Üye
Aldığı beğeni
51
Excel V
Office 2013 TR
Gold Bitiş
21 Mart 2027
Konu Sahibi
Merhaba arkadaşlar.

ComboBox ve CheckBoxlardaki Seçime Göre ListBoxa Verileri Aktarmak istiyorum fakat bunu tam olarak yapamadım.

Örneğin; Resmi kurumları seçtiğimde ve Bina kullanım alanından “7- TOPLAM DERSLİK SAYISI” seçildiğinde resmi kurumlardaki Toplam derslik sayıları gelsin, özeli seçersem özel kurumlardaki derslikler gelsin, tümünü seçersem( Resmi, özel ve MEB dışı) hepsi ListBoxa örnek tabloda belirtiğim başlıklara göre gelsin istiyorum.

Aynı şekilde Eğitim Kademesinden (ilkokul, ortaokul, ortaöğretim vb.) seçim yapıldığında Bina kullanım alanından yapılan seçime göre Eğitim Kademesinin verileri ListBoxa örnek tabloda belirtiğim başlıklara göre gelsin istiyorum.

Yardımlarınız için şimdiden teşekkür ederim.

Sayın Erdal
Userformun Initialize olayına filtre kodları yazdım.
Form açılırken RAPOR sayfasına filtre kurar.
Kapanırken filtreyi kaldırır.
Sizin filtre kurmanıza yada kaldırmanıza gerek yok.
Form açılırken bütün ComboBoxlar benzersiz olarak listelenir.
Siz Combolardan seçim yaptıkca işlem yapmış olduğunuz ComboBox
sayfada filtreleme yapar filtreleme sonucunu listboxa aktarır.
Aktarma işleminden sonra 1.ComboBox ve kendisi hariç diğer
ComboBoxları benzersiz olarak yine doldurur.
6 ComboBox var. Altısına da TÜMÜ diye bir seçenek ekledim.
Bu seçenek filtre ölçütünü kaldırmaya yarar.
Umarım soruyu doğru anlamışımdır.
Kolay gelsin.

Konu Sahibi
Hocam, teşekkür ederim. Elinize emeğinize sağlık.

Hocam, yapmak istediğim;
filitre ile değilde, ComboBox ve CheckBoxlardaki seçimlere göre ve belerli başlıkları alacak şekilde verileri ListBoxa aktaramak

Konu Sahibi
Uzman hocalarımızdan yardımcı olacak yok mu

Konu Sahibi
Sayın yetkili;
Cevap verilmeyecekse lütfen belirtiniz. 15 günden fazla oldu cevap alamadım.
Sorulara hangi şartlarda ve hangi üyelik tipinde cevap veriliyor. Lütfen en azından bu konuda bilgi veriniz.

Konu Sahibi
Cevap verilmek istenirse en azından sorulur.
"Ne anlatmak istiyorsunuz, anlatmak istediğiniz tam olarak nedir" gibi. Bu sorulara hiç muhatap olmadım.

Şimdi dönderilerinize baktım ve gördüğüm tüm açtığınız konular çözülmüş.

Ben dosyanızı indirip incelemiştim ve anlamayıp bırakmıştım çünkü o kadar bazen gereksiz yazışmalarımız oluyor üyelerle.

Örneğin biri daha konu açmış last diye ve dosya yok.Şimdi o konu bekler durur hep aynı şeyleri yazmamıza gerek yok örneğin.

İstiyorsanız adım adım açıklayın bakarız.

Ayrıca forum ve forumlarda listbox arama vs... tonlarca aynı konular var ve uzun zamandırda forumlardasınız az çabalarsanızda biraz ilerlersiniz sitem edene kadar abey.
Listboxa veri almak o kadar zor değil ve şart eklemekte ve bunu az çabalarsanız kendinizde yaparsınız bence.

Deneyiniz.

Çözüm
Konu Sahibi
Sayın Patron;
Teşekkür ederim. Elinize emeğinize sağlık.
Hocam, CheckBoxları tıkladığımda ilgili ComboBoxun tamamının listelenmesi için ne yapabiliriz

Comboboxı boş şeçin yada backspace ile silin

Konu Sahibi
Hocam, teşekkür ederim. Elinize emeğinize sağlık.

Durum
Konu Çözümlendiği İçin Kapatılmıştır.
Geri